algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Educació no exigeix el català als caps de secretaria dels instituts

Bosch donà la seva paraula que el coneixement de la llengua pròpia seria obligatòria a tot el personal educatiu

21024

Una protesta que l’IES Guillem Sagrera dugué a terme a favor de la llengua catalana.

ULTIMA HORA

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats no exigeix cap coneixement de català als caps de secretaria dels instituts, tal com es recull en la Relació de Llocs de Treball (RLT) publicada amb posterioritat a la modificació de la llei d'accés a la funció pública.

En canvi, a la RLT es dóna la paradoxa que sí que s'exigeix coneixements de la llengua pròpia als auxiliars de secretaria i als conserges, perquè se suposa que són els qui estan en contacte directe amb l'alumnat i les famílies.

El sindicat STEI-i denuncia que els caps de secretaria, "segons la llei de cossos i escales de 2007, vigent a la nostra comunitat, també tenen entre les seves funcions les d'atenció i d'informació al públic".

La figura del cap de secretaria està més implantada en els instituts en què redacten documents, atenen el públic, han de matricular i orientar famílies i alumnes i, per tant, han de fer una part de la comunicació interna i externa dels centres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 8 anys

LA OBSESIÓN CATALUFA LLEGA A LUGARES INÓSPITOS, ¿CUANDO SE DARÁN CUENTA DE QUE YA ES UNA BATALLA PERDIDA ANTES DE EMPEZAR?
LA PATOLOGIA CATALUFA NO TIENE REMEDIO........

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 8 anys

No estic segur, ianekin, que s'administració (si és que per això entenem ses autoritats) no repari es mal fet a sa llengua. Crec que sí se n'adonen i per això són tan obstinats

Valoració:3menosmas
Per ianekin, fa mes de 8 anys

És un atac permanent. Com ja es va fer fa molts d'anys, per decret, "castellanitzar" les administracions per tal de tenir tota la documentació en castellà i obligar a la gent a haver-lo d'utilitzar. Ara ho desfressen perque diuen que tothom que estigui de cara a públic se li exigeix (que tampoc és cert, perquè els caps de secretaria segur que veuran gent de tant en tant), però fan que la documentació es generi en castellà, de forma que només sigui una qüestió de temps no exigir català a ningú.

L'administració ens desprotegeix, no repara el mal que es va fer a la llengua, i això és injust. Però no ens quedem de mans plegades: facem servir el català SEMPRE, aquesta serà la nostra autèntica força. Fora por, no arrosseguem les pors del passat, alçem les veus ben fort, facem valer els nostres drets!

Valoració:5menosmas
Per ianekin, fa mes de 8 anys

Senzillament parlem SEMPRE en català. I aixequem-nos i partim si les reunions de pares son en castellà per exemple. Ens trepitgen legislant contra noltros? Idò defensem-nos cada dia al carrer i a tot lloc. Inutilitzem el seu atac.

Valoració:9menosmas
Per Lluitam per sa nostra llengua, fa mes de 8 anys

http://www.youtube.com/watch?v=taCH_jMLNEU

Denunciem la guerra bruta que l'estat espanyol està duent a terme contra Catalunya i la resta dels Països no Castellans que ocupa l'estat depredador i pan-castellanista.
Denouncing the silent war that Spain is waging against Catalonia

INTERNACIONALITZAM sa nostra lluita!

Valoració:2menosmas
Per Xim, fa mes de 8 anys

Quantes vegades ha donat la seva paraula?
N'hi queda cap, de paraula?
Què val més la seva paraula o una buina?

Valoració:2menosmas
Per Concís, fa mes de 8 anys

@Pere, això no ve d'ara.

Valoració:1menosmas
Per Pere, fa mes de 8 anys

Com tampoc no l'exigeix a alguns membres de directives dels centres. En podríem fer una llista.

Valoració:3menosmas
Per arg, fa mes de 8 anys

1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

Valoració:5menosmas
Per Joan Josep Llull, fa mes de 8 anys

"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"

Joan Fuster, "Qüestió de noms" (publicat fa devers 50 anys)

Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma dita "Catalunya" per la legalitat espanyola ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris