cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

“No ens podem tapar els ulls davant els aturats i els desnonats”

La presidenta del Parlament s’estrena en el Dia de Balears reclamant unitat per recuperar la confiança en la política

20968

La presidenta del Parlament, Marga Durán, durant el seu discurs.

J.T.

El Dia de Balears va tocar ahir de peus a terra. Així ho va voler la presidenta del Parlament, Marga Durán, que s'hi estrenava. En el discurs per commemorar el trentè aniversari de l'Estatut, optà per afrontar la realitat. L'econòmica i la política. Demanà als polítics que facin feina, des del consens, per solucionar els problemes "quotidians i reals" dels ciutadans, com l'atur i els desnonaments, i que facin passes perquè la societat recuperi la confiança en la política, tacada de descrèdit. "No ens podem tapar els ulls davant el desconhort i la incertesa dels treballadors que perden la feina i davant les famílies que queden sense casa, víctimes dels desnonaments", advertí.

A la sala de les Passes Perdudes del Parlament i davant un públic format majoritàriament per polítics i expolítics, Durán pronuncià un discurs més institucional que el del president el dia abans, amb constants apel·lacions al consens i a la unitat per tornar a fer de la política una eina útil a la societat.

"Com a presidenta del Parlament, vull apel·lar a l'esperit de l'Estatut i a les seves institucions, perquè tots els polítics de la comunitat treballem per superar aquesta greu crisi", assegurà, referint-se a l'econòmica i a la política.

Considerà "molt preocupant" la desafecció de la ciutadania per les institucions i pels polítics. Plantejà la necessitat de recuperar la confiança, de fer créixer l'interès i el respecte per les institucions pròpies, de treballar per recuperar la credibilitat, de traslladar a la població canals de comunicació i participació. I valorà com "una passa endavant cap a la transparència institucional i política" la publicació de declaracions de béns i patrimoni i de renda.

Amb tot, reconegué que l'atur és la principal preocupació de la societat i deixà clar que resoldre-ho ha de ser una "prioritat". "Els ciutadans ens demanen que les lleis aportin solucions" i els polítics "han de donar resposta a les necessitats i preocupacions" de la gent, recalcà la presidenta, que es referí també al problema dels desnonaments. "Estem obligats" a "consensuar mesures socials i econòmiques per sortir d'aquesta situació", hi insistí. "És necessari que tots facem pinya", afegí. I demanà "coratge" als ciutadans. Durán, ahir amb nou look, s'estrenà fa un any i mig com a diputada del PP i és presidenta des que fa tres mesos dimití Pere Rotger, imputat en el cas Over Marketing.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per què vol dir?, fa mes de 8 anys

Ja ho crec, que ens hi podem tapar els ulls, ben igual que sempre!

Valoració:3menosmas
Per ., fa mes de 8 anys

Quin cinisme!

Valoració:4menosmas
Per guillem, fa mes de 8 anys

si les regles de la politica no poden garantir una justa distribució de la riquesa i per davavt sempre hi han d'anar els interessos dels mercats financers, de res serveix voler entusiasmar a la població per que participi en la politica.

Valoració:9menosmas
Per agre, fa mes de 8 anys

poden començar suprimint el complement vitalici del nivell 33, per exemple.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris