cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

Bosch adverteix que tanmateix les tancades no el faran rectificar

El conseller d’Educació lloa la “normalitat” amb què transcorregué la jornada de protesta i confirma que els informes no detecten incidents o desperfectes. Malgrat tot, insisteix que l’ajust econòmic és necessari

23120

L'IES Emili Darder durant la tancada del 28-N.

Ferran Aguiló - P.Bota.

El conseller d'Educació pren nota de les protestes, però continuarà amb la línia política traçada fins ara. Aquesta és la valoració que Rafel Bosch realitzà ahir de les tancades simultànies a devers 125 escoles.

El conseller, de fet, assegurà en primer lloc que el Govern balear "respecta" la protesta. Ara bé, insistí que "estam en temps de crisi i hem de prendre mesures per garantir la viabilitat del sistema, tot i que sabem que són mesures difícils d'entendre". El màxim responsable d'Educació, per una altra banda, lloà que la jornada de protestes s'hagués desenvolupat amb "total normalitat". Reconegué que, segons els informes rebuts a la Conselleria d'Educació, no tenen constància de cap incident ni desperfecte.

Així mateix, els inspectors que vigilaren el desenvolupament de la jornada constaten que en cap cas no es va interrompre l'horari lectiu. De totes maneres, els inspectors es retiraren un pic acabada la jornada escolar (passat el migdia), ja que durant els horabaixes no tenen competència.

Fou al capvespre quan tingueren lloc les tancades. El conseller insistí ahir a llevar ferro a la protesta: "No hi ha hagut tancaments, sinó activitats de disconformitat amb la situació actual".

Valoració positiva

Per contra, la plataforma Crida i la FAPA, pares de la convocatòria, es mostraren "eufòrics" per l'ampli seguiment de la iniciativa. Tant és així que ara estudien afegir-se a la protesta de caràcter estatal que ja es perfila per al 13 de desembre (coincidint a posta amb l'inici de la tramitació parlamentària de la futura llei d'educació, la LOCME). Així mateix, les escoles s'esforçaran ara a presentar al·legacions (abans del 5 de desembre) contra l'avantprojecte de llei de símbols institucionals. Aquesta legislació prohibirà, entre d'altres, lluir llaços pel català i camisetes verdes de Crida dins les escoles.

La llei és molt defensada per la diputada del PP i antiga presidenta del sindicat ANPE a Balears Aina Maria Aguiló, qui acusà ahir els partits d'esquerres i els sindicats de "polititzar les aules". Aguiló, així mateix, negà que el PP hagués polititzat mai l'educació, ja que "la majoria de lleis educatives han estat fetes pel PSOE".

Una altra veu dels conservadors que criticà ahir la protesta fou la de la regidora d'Educació de Palma, Ana Ferriol, qui assegurà que les tancades "no han servit de res". I afegí tot d'una: "En tot cas, han servit per gastar electricitat". L'oposició retragué a les totes el "desafortunat comentari".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 8 anys

Tindrà el que es mereix, com tots. Menyspreu absolut per part des poble digne.

Valoració:-5menosmas
Per tanmateix, fa mes de 8 anys

Veis què és la "democràcia a la mallorquina"? Idò això. No fa falta afegir res pus.

Valoració:2menosmas
Per Elisa, fa mes de 8 anys

I és clar que no, rectificar és de savis i ell de savi no en té res. Més humiltat i més amor per la nostra cultura. I més vergonya. Tot això hauria de tenir aquest.

Valoració:14menosmas
Per Vicenç, fa mes de 8 anys

Ja es veurà si li toca rectificar o no, jo només dic que no seria la primera vegada, ni la segona, ni la tercera ... això sí, no afectarà a la seva credibilitat perquè hores d'ara és ZERO. Ja no té la confiança de ningú i la comunitat educativa ja fa estona que el veu com un titella que en el millor dels cassos s'aprofita dels seus privilegis per fer DOCUMENTALS.

Valoració:16menosmas
Per Xim, fa mes de 8 anys

Doncs deu esser així, no hi ha hagut tancades...

Tampoc tenim governants... només lladres, bocamolls, sangoneres, genocides, ...
I només dic el que es veu a la llum del dia. Ves a saber...

Valoració:0menosmas
Per t, fa mes de 8 anys

No hi més sord que el que no vol sentir.

Valoració:5menosmas
Per Bernat, fa mes de 8 anys

No s´enteren de res: En Boschesponja va dir al Parlament que "coneix casos de nins de 6º que no parlan castella. Ja digué que s´empenedia de haver anat a Cabrera a comte dels nostres doblers, pero veig que no s´empenet de mentir de forma compulsiva en cada cosa que diu.
Que el presenti al nin o nins que no parlan castellá, ¿a que espera?

Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris