algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

El petit comerç surt encès d'una trobada amb el vicepresident Aguiló

Els havia d'explicar amb detall els pressuposts i els nous imposts que afecten la seva activitat, però els caps de la patronal s'indignen amb el Govern pel seu suport a implantar més grans superfícies a les Illes

23148

Els dos representants dels empresaris del comerç, a una anterior trobada a la seu de la vicepresidència econòmica.

Miquel Àngel Canals

La Federació d'Empresaris de Comerç de Balears (Afedeco) i l'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) han avançat avui una passa més cap al desacord i el conflicte que fa temps que mantenen amb la vicepresidència econòmica del Govern, i en concret amb el seu titular, Josep Ignasi Aguiló.

Els representants dels comerciants han mantingut avui una trobada amb Aguiló, per a conèixer amb més detall els pressuposts i els nous imposts que afecten la seva activitat, i el seu resultat no es pot dir que hagi estat del tot fructífer, en bona part per la controvèrsia generada fa temps al voltant de la implantació de noves grans superfícies a les Illes.

«Enganyats i decebuts»

En aquest context, els empresaris han assegurat sentir-se «enganyats» i «decebuts». «Ens sentim enganyats, perquè ens han enganyat», ha assegurat el cap d'Afedeco, Bartomeu Servera en sortir de la reunió, ja que segons ell s'havia acordat que s'esperaria a un informe jurídic per a decidir si es concedirien mes llicències a grans magatzems, i sobre aquest punt els han dit a aquesta trobada que això no era així.

«Aquesta conselleria no té cap interès en les empreses d'aquí, quan la filosofia és que el consum d'aquesta Comunitat és il·limitat i aquí poden créixer tot el que vulguin», ha declarat Servera.

En opinió de les patronals de comerç «aquest Govern està blindat contra les protestes». «Crec que és un error polític important i en aquesta dinàmica solament ens queda esperar les eleccions», ha dit el president d'Afedeco.

«El comerç no té una gran importància per al Govern»

Per la seva banda, el president de Pimeco, Bernat Coll, ha manifestat que «el comerç no té gran importància per a ells -referint-se al Govern- i seguiran donant llicències a les grans superfícies i això significarà la pèrdua de més llocs de treball i el tancament de petits comerços».

Coll ha mostrat també la seva decepció perquè considera que els nous pressupostos «austers» no incentiven de cap manera l'economia i just demostren «l'afany de recaptar» del Govern, per a després «retallar».

Comissió tècnica

Tanmateix, durant la reunió s'ha assolit un acord, en virtut del qual les patronals formaran part d'una comissió tècnica que definirà com s'aplicaran els imposts sobre els envasos i grans superfícies prevists en els pressuposts autonòmics de 2013, malgrat que des de bon principi aquests sectors han estat contraris a la seva imposició.

El president de Pimeco ha explicat que aquesta comissió tècnica té la missió de trobar la forma per fer els nous imposts «el menys dolorosos possible». Segons ha explicat Coll, el Govern encara no té «molt clar» aquests tributs, i la comissió ajudarà que el sector participi en el seu desenvolupament.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascarat, fa mes de 8 anys

Enganyats i decebuts: aquestes són les paperetes...

Valoració:3menosmas
Per Bernat, fa mes de 8 anys

En Tolito Servera (Don Bartolomé) es pensa que perque es autonom es un empresari , per tant es ric i poderós. avui teot petit empresari de comerç es un currant tal com un empleat més, en molts casos guanya menys i cuant baixa la barrera te les mateixes preocupacions que cuant te obert. Molts es pensaven que el PP els ho faria com ells volen, pero s´equivocaren de "padrinos" perque aquets ja apdrinen els empresaris grans i a la vegada, els politics, son dirigits per els banquers, qu tenen interesosa a les grans empreses i no a la botigueta del TioTolo Servera

Valoració:4menosmas
Per nofre, fa mes de 8 anys

de sempre el PP ha defensat a les multinacionals, els moviments internacionals de capital i de mercaderies de franc, les grans corporacions financeres, etc.. de que punyetes es queixen els seus votants ? el PP no ha de sorprendre a ningú fent el que resulta coherent amb ell i el seu pensament. l'extrany es que persones suposadament cultes i formades es sentin decebudes per l'aplicació del ideari que sempre ha predicat el PP.

Valoració:7menosmas
Per Arruix, pijo, fa mes de 8 anys

Per cert, i l'inefable Pacheco, director general de comerç? què no hi era a la reunió del seu sector? i per què? Pentura per què no serveix per res? i per què punyetes hem de mantenir inútils amb dobler públics? Si no es capaç de guanyar-se el sou, se l'ha d'aplicar la mateixa reforma laboral que ell predica. Au, al carrer.

Valoració:10menosmas
Per catalina, fa mes de 8 anys

Ningú ha fet tant pel petit comerç com el PSM i mai han tingut ni un petit esment a la feina que es va fer. Total, millor votar PP, són dels "nostros". Idò ara ja vos ho podeu confitar.

Valoració:9menosmas
Per tomeu, fa mes de 8 anys

I jo em deman, què hi ha darrere aquest gran interès d'afavorir l'apertura de més grans comerços? Tal vegada hi estiguin els bancs als quals hem d'ajudar?. Si es si la resposta seria bo que abans de comprar ens gran comerços ens ho pensassim

Valoració:8menosmas
Per jrbs, fa mes de 8 anys

Doncs el petit comerç és part molt nombrosa dels votants( i contribuents!!) de la població balear. Poden constituir un grup de pressió que pot fer cambiar les coses, actuals i futures...tan sols cal que s'uneixen.

Valoració:6menosmas
Per Elisa, fa mes de 8 anys

Idò! Quants de petits comerciants els varen votar?

Valoració:6menosmas
Per Llorencet, fa mes de 8 anys

La primera cosa que han de fer és demostrar més adhesió cap a la llengua de prop, que sortiren al carrer amb pancartes que semblaven de Jaén o de Còrdova.

La segona, deixar de donar suport als peperos i als psociates, que defensen interessos externs.

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris