cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Els socialistes dubten de la inversió de l'estat pel conveni de carreteres

El senador Francesc Antich alerta que no hi ha cap esmena als nous PGE que posi per escrit l'aportació de 92 milions, que Bauzá assegurà durant el debat de política general que arribaria a l'Arxipèlag

24266

«En aquest moment l'única cosa que tenim segur és la disposició del Govern de l'Estat a parlar», ha dit Antich.

Ferran Aguiló - P.B.

El senador socialista per Balears, Francesc Antich, ha assegurat aquest dijous que els Pressuposts Generals de l'Estat per a 2013 no inclouen cap esmena en la qual es «parli» dels 92 milions d'euros del conveni de carreteres, que segons assegurà el president José Ramón Bauzá durant el debat de política general al Parlament, l'estat pagarà a la comunitat el pròxim any.

Antich ha explicat en roda de premsa que l'única cosa que s'indica a l'esmena als PGE del PP és que «es complirà la sentència» que ratifica que el Govern central ha d'aportar 333 milions a Balears provinents dels convenis de carreteres, però en «cap moment diu que haurà de pagar una quantitat determinada».

«En aquest moment l'única cosa que tenim segur és la disposició del Govern de l'Estat a parlar, però no ha dit que dins 2013 es pagaran els 92 milions d'euros que ha anunciat el president del Govern, José Ramón Bauzá», ha remarcat.

A més, l'expresident Antich ha criticat l'Executiu de Bauzá per «deixar que es perdin» els 400 milions d'euros que corresponen a l'Arxipèlag pel que fa a inversions estatutàries, i el que és pitjor encara, «ni tan sols ha fet cap gest per a negociar amb l'estat el pagament d'aquestes quantitats en els pròxims anys».

«No podem entendre que existeixi una submissió absoluta per part de les Illes Balears respecte a l'eliminació d'aquestes inversions» ha lamentat, i ha remarcat que altres comunitats, com Catalunya, sí que han reclamat insistentment aquestes quantitats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ferran, fa mes de 8 anys

Jo no tenc cap dubte. Una mentida més, com el codi ètic o la davallada dels imposts.... Si no surt als pressuposts, ja en poden dir de coses!, A l'Administració només valen les coses escrites i aprovades.

En qualsevol cas, el finançament de Madrid sempre ha estat més que penós per a les Illes, governi qui governi. Les Balears tenen massa poca força política i ningú no els fa mai cas. I per acabar d'adobar-ho tenim els polítics que tenim..... Si la nostra societat és, en general, més que mediocre, els polítics no arriben, segons el meu parer, ni prop fer-hi a aquest nivell.

Valoració:1menosmas
Per Bart O'Lomé, fa mes de 8 anys

A éste le va bien seguir chupando de la mamandurria.Es una acabado especímen de la parasitaria casta política.Todos son iguales,pero a este señor se le ve demasiado el plumero.Es uno de los enterradores del socialismo.A él ,todo eso le da igual mientras siga cobrando un pastón por no hacer nada.Además,se trata de un indigente intelectual.Ya lo demostró cuando era presidente y se bajaba los pantalones ante la presunta asociación de malhechores dirigida por la procesada Sra.Munar.

Valoració:-2menosmas
Per Maria.m, fa mes de 8 anys

El PP, amb el govern de Matas, va espoliar aquesta comunitat; ara, amb en Bauzá, es volen assegurar que no quedi res.

Valoració:0menosmas
Per un amb memoria, fa mes de 8 anys

el titular hauria d'esser els socialistas amb ZP i Antich no dubtaren en pagar el dute que tenien amb aquesta comunitat. I tampoc donaren compliment a una sentencia que reconeixia el dret e rebre el que era nostro.

I davant aquesta vergonya ni n'Antich ni n'Armengol digueren res, i altres com la resta que formava part del govern tampoc.

Sr.Antich alguns tenim memoria i si no hemeroteca.

Valoració:-6menosmas
Per maimespsoenipp, fa mes de 8 anys

No a Son Espases, Tenim Sa Fòrmula, Investit gràcies a UM, Fora convocar eleccions anticipades (Covard!), Palau de Congressos, Tren Manacor-Artà... Fa mal triar...

Valoració:-4menosmas
Per Concís, fa mes de 8 anys

Pensen que serà com amb en ZP? On és el fons de compensació que ens pertocava?

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris