algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

La retallada al Consell fa que part del PP s’oposi al pressupost d’Aguiló

23254

La presidenta del Consell, Maria Salom, escoltà dimarts com Aguiló defensava els seus pressuposts.

M. À. C

Per si no bastàs l’oposició que ha aixecat el pressupost autonòmic del vicepresident Pep Ignasi Aguiló en sectors empresarials, els comptes públics també generen reaccions en contra dins el mateix PP i, en concret, dins el PP de Mallorca. El principal motiu és la dura retallada prevista en el finançament del Consell de Mallorca que, segons l’executiu insular dels populars, els asfixia perquè els deixa sense els doblers mínims per garantir els serveis que està obligat a prestar. Es mantenen negociacions Govern-Consell, però les posicions estan allunyades i l’acord s’hauria de produir com a molt tard demà, quan acaba el període per presentar esmenes parcials als comptes autonòmics.

La quantitat en dansa són 24 milions d’euros, que el Consell presidit per Maria Salom (PP) considera indispensables per poder garantir els serveis que dóna. Sense aquests doblers, no té més remei que prorrogar el pressupost actual, una pròrroga que es farà efectiva sí o sí, encara que només sigui temporal, perquè ja no hi ha temps material perquè uns nous comptes públics entrin en vigor el proper 1 de gener.

El PSIB critica la pròrroga

Precisament ahir, els socialistes criticaren que el Consell prorrogui els pressuposts perquè “no solucionarà el principal problema de la institució, que és la falta de doblers per pagar els serveis que està obligat a prestar”. Així ho advertí el seu portaveu, Jaume Garau, qui denuncià que el Govern està deixant el Consell en una situació de “fallida”. També anuncià que el PSIB presentarà al Parlament esmenes als pressuposts del Govern per dotar el Consell del finançament que li pertoca i demanà a la presidenta insular i també diputada, Maria Salom, que voti a favor d’aquests canvis.

El PSM veu il·legals les taxes

Però el del finançament del Consell no és l’únic element dels pressuposts que genera crítiques. La diputada de PSM-IV-E Joana Lluïsa Mascaró denuncià ahir que el Govern comet una il·legalitat en utilitzar els comptes públics per crear una dotzena de taxes que, segons ells, s’haurien de crear amb una llei específica. Des de l’Executiu es defensà, en canvi, que la creació de les noves taxes a través de la llei de pressuposts entra dins la legalitat establerta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salomo, fa mes de 8 anys

Ei, totalment d'acord amb en Nofre, i amb en Decebut també.

Valoració:9menosmas
Per Decebut, fa mes de 8 anys

N'Aguiló no en té ni idea, per a desgràcia nostra, i aixó ja es sabia per la UIB. Però el responsable no és ell, sinó qui el posà en el Govern.

Valoració:9menosmas
Per nofre, fa mes de 8 anys

la feina que ha de fer el PP, es privatitzar tots els Serveis Públics que l'hi permeti la llei. l'objectiu es per que els mercats financers i la banca trobin més productes d'inversió i així atreure potencials inversors que guarden el capital en paradisos fiscals. qui no hi estigui d'acord en descapitalitzar les Administracions Publiques, no ha de fer res dins el PP, no hi té cap feina.
nofre

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris