cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

L'Executiu haurà de pagar 1,6 milions per haver protegit tres solars del Vilar

La Llei 4/2008 impulsada pel Govern de Francesc Antich acumula 46 expedients oberts més de responsabilitat patrimonial. Les reclamacions sumen un total de 703.046.291,53 euros

23212

A la zona del Vilar hi ha 4 expedients oberts més amb reclamacions que superen els 16 milions d’euros.

E. BALLESTERO

La Comunitat Autònoma de les Illes Balears haurà de pagar 1.600.006 euros a la Immobiliària Pollença SL, propietària de tres parcel·les a la urbanització El Vilar de Pollença. Els tres esmentats solars (de 1.000, 1.100 i 1.300 metres quadrats) varen quedar protegits per la Llei de mesures urgents per un desenvolupament territorial sostingut a les Illes Balears (Llei 4/2008), impulsada pel Govern de Francesc Antich i, concretament, pel conseller de Territori Gabriel Vicens. Així, el preu de la protecció ha quedat fixat en aquesta ocasió en 470 euros el metre quadrat. L'esmentada llei desclassificà com a urbanes les parcel·les i les catalogà com a sòl rústic protegit amb la categoria d'Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI). La Comunitat haurà d'abonar, a més, els interessos legals computats des de la data de la reclamació administrativa, que fou el 18 de maig del 2009.

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori ha deixat en mans del serveis jurídics de la Comunitat la possibilitat de presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem. En tot cas, és previsible que, malgrat que sigui per guanyar temps i no afrontar de manera imminent el pagament de la indemnització, es presenti el recurs davant el Suprem.

La sentència és ben curiosa, perquè reconeix que la indemnització que correspondria a Immobiliària Pollença SL seria de 2.425.693,62 euros. Ara bé, la fixa en només 1.600.006 euros perquè és la quantitat reclamada. La sentència ha provocat una enorme preocupació a la Conselleria, atès que només de la urbanització del Vilar hi ha encara quatre demandes pendents de resolució amb unes reclamacions patrimonials de 16.035.850,06 euros. Així mateix, des de la Conselleria que dirigeix Gabriel Company i que té com a director general del Territori Joan Mesquida s'ha recordat que la Llei 4/2008 del Govern de Francesc Antich té encara 46 reclamacions pendents, que exigeixen indemnitzacions per valor de 703.046.291,53 euros.

El Govern Antich

La sentència de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, formada per Pablo Delfont, Fernando Socías i Alicia Esther Ortuño, explica que la Comunitat, aleshores presidida per Francesc Antich, podria haver practicat proves per verificar les dades de l'informe de valoració presentat per la recurrent en la fase d'instrucció del procediment de reclamació de responsabilitat patrimonial i que va renunciar a fer-ho. A més, la sentència diu que, a la fase jurisdiccional, la Comunitat tampoc no demanà prova i que s'han assumit així els paràmetres fonamentals que determinen l'import de la indemnització de la valoració dels recurrents.

En tot cas, és evident que la Llei estatal del sòl del 2007 modifica i introdueix nous criteris a l'hora de fixar indemnitzacions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fart de tot, fa mes de 8 anys

Esta clar que es que redactaren i aprobaren aquesta lley son uns inutils,i com cal aurìan de pagar ells ses indemnicacions.Pero clar,aqui es politics pden ser ineptes i irresponsables,que vol dir que a ells no els costara cap sou des seus...Quina pena de paìs.

Valoració:1menosmas
Per Xisco, fa mes de 8 anys

I UM, que també va aprovar la llei mentres governaba Pollença, no hauria de pagar, Pep?

Valoració:3menosmas
Per Topmeu, fa mes de 8 anys

No ho entenc.

Si algú te un terreny que no es urbà i es cataloga com urbà. Hi fa 60 pisos i te uns beneficis descomunals privats....

En el cas contrari... suposadament les perdues... no haurien de ser privades?

Valoració:5menosmas
Per pep, fa mes de 8 anys

jo ho faria pagar a mitges entre PSIB i PSM, per inútils

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris