algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

L’afegit del PP al pressupost de l’Estat no inclou cap inversió concreta per a Balears

El PP defensa que arribaran els 92 milions de l’antic conveni de carreteres. Armengol denuncia que els comptes autonòmics s’aproven amb un forat de 122 milions. I PSM-IV-E critica el “robatori” de Madrid

23164

El president Bauzá, amb el vicepresident Aguiló darrere, en el debat d’ahir al Parlament.

Ferran Aguiló - M.À.C.

Es debatien els pressuposts de Balears i s'acabà parlant dels estatals. I tot perquè l'esmena anunciada pel PP perquè l'any vinent arribin 92 milions de l'antic conveni de carreteres en realitat no inclou cap xifra concreta d'inversió. Així ho denuncià en el ple del Parlament la líder dels socialistes, Francina Armengol. El PP manté que té el compromís de Madrid perquè arribin els 92 milions, tot i pressupostar-ne 111 per aquest concepte. La diferència, i el fet que s'hagin previst 11 milions per venda de patrimoni, malgrat que enguany no s'ha pogut vendre res, dugué Armengol a advertir que els pressuposts s'aproven amb un forat de 122 milions d'euros.

Aquest fou un dels arguments de l'oposició per defensar les esmenes a la totalitat als pressuposts, que en demanaven la retirada i que foren rebutjades pel PP amb el suport de l'expopular Antoni Pastor. Així, els comptes de l'any que ve superaren el primer tràmit parlamentàri, perquè s'aprovà també la partida global per al pròxim exercici, de 3.574 milions, un 2,74% menys que enguany.

Si l'oposició recalcà que els pressuposts demostren el "fracàs" del Govern i advertí que perjudicaran tothom, el vicepresident econòmic, Pep Ignasi Aguiló, defensà que els comptes no només tenen com a objectiu contenir el dèficit, sinó, sobretot, reduir l'atur i reactivar l'economia, sense subvencions. Apuntà que prioritzen l'atenció als més desfavorits i defensà els nous tributs com a temporals. "No som aquí per fer amics", apuntà Aguiló. El vicepresident, que seguí part del debat sent l'únic membre del Govern a l'hemicicle, dedicà gran part de la intervenció a criticar l'oposició per una herència que conduïa a un "desastre segur" i perquè, segons ell, no planteja alternativa.

Els socialistes acusaren el president José Ramón Bauzá d'haver mentit al Parlament per haver assegurat que arribarien 92 milions de Madrid, tot i que l'esmena del PP és "paper banyat". Armengol afirmà que el Govern "castiga" els ciutadans amb més imposts i retallades per "por" d'enfrontar-se a Madrid. "S'han dedicat a beure xampany i a anar a festes en lloc de negociar amb Madrid", entimà. També va retreure al Govern les "retallades inassumibles", la crispació social i que "enganassin" la gent prometent davallades d'imposts i de l'atur, ja que ha passat el contrari. I recalcà que els nous tributs no són ‘verds", sinó que només volen recaptar.

"Són uns pressuposts impresentables, injusts, que empitjoraran l'economia i perjudicaran la societat", advertí des de PSM-IV-E Joana Lluïsa Mascaró, qui considerà un "robatori" els doblers que envia Balears a Madrid i no tornen. La diputada, que també retragué al Govern les "festes i saraus" de l'estiu, criticà que s'hagin pressupostat els tributs nous sense haver-los creat i digué a Aguiló que "no era obligatori fer enemics". Rebutjà el pressupost perquè inclou més retallades en polítiques socials; suposarà la privatització de serveis públics, sobretot en l'àmbit sanitari; perquè prioritza el pagament als bancs en lloc de la despesa social; perquè no inclou inversió i permetrà contractar més alts càrrecs.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Patricia Roman, fa mes de 8 anys

Lamentablement hem de reconèixer que és la legislatura més indigna de totes. Sempre atacant els adversaris amb la estúpida frase " herència rebuda". Com a mínim haurien de tenir un poc de vergonya, ja que la herència vé d'enrera i no del Pacte, i més vergonya encara per no haver fet la seva feina d'oposició i vigilància al govern anterior que era el que tocava. O sigui que d'aquesta guitza ja en tenim prou! Varen estar cobran quatre anys i ara venen amb coverbos... auauau... Varenfer una campanya per captar vots i després no han dut a terme cap mesura de les que proposaven. Ans el contrari ens han baixat el sous, ens han retallat pagues, ens han pujat els imposts directes i indirectes, han creat més atur... no duen cap mesura per crear llocs de treball al contrari provoquen que s'en perdin cada dia més. Crec sincerament que ho canvien de tàctica o millor convoquin noves eleccions, ens han demostrat fins ara que no serveixen només que per mentir, anar a caçar, a fer immersió a Cabrera amb luxe, llevar tot allò que funcionava com la llengua pròpia a les escoles, l'Institut Ramon Lllull, etc... i Bauzá com a president un zero bauçanero no té transparència i la exigeix als seus. En una paraula quin desgavell de gover, quin desgavell de pressuposts i quin desgavell que ens espera.

Valoració:5menosmas
Per toni, fa mes de 8 anys

DIMISSIÓ I CONVOCATÒRIA ELECCIONS.

Valoració:10menosmas
Per Crític, fa mes de 8 anys

Estan tan acostumats a mentir que crec que han perdut el nord i la visió de la realitat. Com poden dir que rebran res de Madrid a partir d'una informació verbal rebuda?. Encara que ho volguessin fer, si els pressupost geenerals de l'Estat no contemplen la partida no arribarà res ni un fil.
I què vol dir això?. Què tornaran a fer carreteres sense tenir doblers per pagar?. I d'on sortiran els doblers?. Tornaran a retallar la Sanitat, l'Educació i els serveis públics generals?. Es tornarà robar impunement els treballadors públics, entre la rialleta general d'una població que no entèn que tot el sistema va cap a la pèrdua de drets, prestacions i treball estable?.

Valoració:3menosmas
Per Simó Tort, fa mes de 8 anys

La herència rebuda deu ser la d'en Gabriel Cañellas i la d'en Mates. A través del Túnel de Sóller, el Palau de Congressos, el Palma Arena, el Metro, el Palau de Congressos, Son Espases, el Parc de les Estacions, els recursos contra l'esbucament dels blocs il·legals de les Covetes, la maqueta del Palu de la Ôpera.
Senyor Bauzà, senyors del PP, QUINA HERÈNCIA REBUDA, LA VOSTRA!!!

Valoració:11menosmas
Per ianekin, fa mes de 8 anys

Aquesta herència ja no es sap massa be de qui és... tothom l'ha anat heredant durant 30 anys. El que és ben cert que heredam cada any són 3500 eurets d'espoli que ens fa Espanya.

Baussà, dimissió!

Valoració:10menosmas
Per Manolete, fa mes de 8 anys

DERROTAT ÉS POC ! JOSERRRAAA MARCHATEEEE !!!!!!

Valoració:18menosmas
Per pepet pa i trossos, fa mes de 8 anys

Aquest "pajaro" no sap dir res mes. A diu herencia o va de bomberos.... Sembla que encara te que anar per Madrid a que li donin la segona lliço. Asamblea popular JA!!!!

Valoració:11menosmas
Per pepet pa i trossos, fa mes de 8 anys

Aquest "pajaro" no sap dir res mes. A diu herencia o va de bomberos.... Sembla que encara te que anar per Madrid a que li donin la segona lliço. Asamblea popular JA!!!!

Valoració:11menosmas
Per Berenguer, fa mes de 8 anys

I l'herència deixada per en Matas i els seus Governs, com s'hauria de qualificar? No només l'econòmica, sinó també la social, moral, els principis que deixà en herència, tot això, que n'hem de dir?

Perquè tots vivim i pagam encara l'herència d'en Matas, en cada estació de metro, en cada racó del Palma Arena, en cada factura per pagar l'òpera aquella dins la mar, del Monstre dels Congressos...

De tot això, que en diu el PP?

Valoració:16menosmas
Per Solleric, fa mes de 8 anys

Si, la herència rebuda de la guarda de lladres del pp que encara defensau mitjançant l'advocacia del Govern. Poquesvergonyes inutils és el que sou i no un govern.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris