algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

14-D: vaga parcial a l’Administració autonòmica

Funcionaris i personal laboral faran una aturada de dues hores en senyal de protesta per les retallades que afecten aquest col·lectiu

23266

Els representants dels cinc sindicats, davant de la Conselleria de Presidència.

Ferran Aguiló - M.À.C.

El malestar social no cessa. Els sindicats dels serveis generals de l'Administració autonòmica han convocat una vaga parcial per al proper 14 de desembre. L'aturada es durà a terme entre les 12 i les 14 hores i està previst realitzar una manifestació que començarà a la plaça de Cort i finalitzarà davant el Consolat.

Els cinc sindicats convocants, CCOO, UGT, CSIF, USO i STEI-i, registraren ahir la convocatòria a la seu de la Conselleria de Presidència. Jordi Crehuet, d'UGT, explicà que estan cridats a secundar l'aturada entorn de 6.000 treballadors dels serveis generals de la Comunitat, entre funcionaris i personal laboral, amb l'excepció dels sectors de la sanitat i l'educació.

Aquesta acció de protesta s'acordà en l'assemblea de treballadors que tingué lloc el 24 d'octubre i suposa una nova mostra de rebuig a la gestió del Govern de José Ramón Bauzá. Els sindcats també registraren una petició a l'Executiu balear adreçada a retallar "despeses supèrflues". Demanen al Govern que "doni exemple" de l'estalvi que aplica als funcionaris.

Sense celebracions

En aquest sentit, els sindicats explicaren que sol·liciten a l'Executiu que suspengui tots els brindis, copes, sopars i dinars de Nadal. "Que estalviïn amb les celebracions que tenen un cost a càrrec de l'erari públic", digué Crehuet.

Així mateix, els sindicats promouran una acció de rebuig "al suport sistemàtic del Govern a les entitats bancàries". Reclamaran a tots els treballadors que retirin 200 euros del compte corrent on cobren la nòmina el 10 de desembre. Finlament, expressaren el seu desacord amb la nova normativa de símbols que preprara l'Executiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris