cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Jutges i fiscals protesten de manera conjunta per la situació actual de la Justícia

Prop d'una vuitantena de jutges i fiscals de Mallorca varen reclamar ahir davant l'Audiència una justícia "àgil", "de qualitat" i "centrada en les persones". Els dos col·lectius, que no acostumen a protestar plegats, varen mostrar així la seva preocupació davant les reformes judicials que ha impulsat el Ministeri.

El jutge Jaime Tártalo, com a portaveu de l'Associació de magistrats Francisco de Vitoria, i el tinent fiscal Ladislao Roig, com a representant de la Unió Progressista de Fiscals, foren els encarregats de llegir el manifest de la Comissió interassociativa de jutges i fiscals, que detallava una desena de propostes per millorar el sistema judicial.

En la jornada d'ahir també es dugueren a terme altres concentracions de jutges i fiscals arreu de l'Estat, en especial davant la seu del Ministeri a Madrid.

El manifest, que rep el suport d'associacions dels dos col·lectius, reclama, com a primera mesura, la retirada immediata del projecte de llei de reforma de la Llei orgànica del poder judicial, perquè entén que "perjudica la qualitat de la justícia" i no té "justificació" davant la crisi. Els professionals també expressaren "rebuig a qualsevol modificació que mini la independència i imparcialitat del poder judicial". Sol·licitaren autonomia pressupostària per al CGPJ i la Fiscalia General de l'Estat per "garantir la independència "dels dos organismes.

Més plantilla i menys taxes

A l'acte es reclamà "un augment" de la plantilla de jutges i fiscals fins a arribar a paràmetres europeus" i reivindicaren la necessitat de convocar un mínim de 250 places anuals. Afegiren que la Justícia l'han d'impartir "exclusivament" professionals i denunciaren una "excessiva càrrega de feina".

Altres propostes que feren són l'optimització de recursos i l'adopció de mesures (econòmiques) per combatre "l'abandonament i la lamentable situació" dels jutjats i les fiscalies. Quant a les noves taxes, en criticaren la "desproporcionalitat", ja que limita l'accés a la Justícia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pere, fa mes de 8 anys

Son tots d´esquerres .Y manipuladors.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris