cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El Govern diu que la foto just afecta la imatge de Delgado i no sap si “en negatiu o positiu”

El portaveu Bosch insisteix que la instantània del conseller de Turisme amb uns senyals de cérvol al cap és un tema “privat”

557

La imatge de Delgado amb uns senyals al cap ha tingut molt ressò.

M.A. CA

La fotografia del conseller de Turisme, Carlos Delgado (PP), amb els senyals d'un cérvol ensangonats al cap després d'una jornada de cacera no afecta la imatge de l'Executiu autonòmic sinó que només la imatge de Delgado. Així ho deixà caure ahir el portaveu del Govern, Rafel Bosch, després que aquesta instantània publicada pel diari Última Hora hagi tingut una forta repercussió en mitjans estatals i també internacionals. El portaveu, a més, afegí que els efectes sobre la imatge del conseller podrien ser "en sentit negatiu o positiu".

"Qualsevol cosa que es publica en un mitjà de comunicació sobre qualsevol conseller afecta en sentit positiu o negatiu, això és evident", assegurà el portaveu en respostes als periodistes durant la compareixença posterior al Consell de Govern.

Tot i que se li havia demanat sobre els efectes de la fotografia en la imatge pública del Govern, Bosch només es referí als efectes sobre la "persona" involucrada. Tampoc no volgué aclarir després si realment ell creia que els efectes sobre la imatge de Delgado eren positius o negatius i evità explicar quins suposats efectes "positius" podria tenir per a la imatge de Delgado haver aparegut als mitjans amb uns testicles de cérvol al cap.

Sí que posà èmfasi a recalcar que les fotos donades a conèixer són un "tema privat", un "fet particular i privat", un "cas privat", una "circumstància privada" o una "qüestió personal", tot i reconèixer que aquesta persona "ocupa un càrrec".

Abans de donar per tancada la qüestió, just apuntà que en el Consell de Govern d'ahir el conseller de Turisme no donà cap explicació sobre el cas ni es comentà la repercussió que ha tingut la fotografia publicada. Aquesta foto, segons comentà dies enrere Delgado, pertanyia al seu àlbum familiar.

Debat al Parlament

Les respostes donades per Bosch sobre la instantània de Delgado no seran les darreres que oferirà, perquè dimarts que ve haurà de donar també explicacions a l'oposició sobre la mateix qüestió en el ple del Parlament. Els socialistes tenen previst demanar al portaveu pels efectes sobre la imatge del Govern i de la Comunitat de no només la instantània del titular de Turisme sinó també de la de les excursions a Cabrera de Bosch.