cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

El Govern no es farà enrere en l'impost als cotxes de lloguer

El portaveu Rafel Bosch es mostra convençut de la necessitat d'aquesta nova taxa. A més, l'advocacia de la comunitat estudia si recórrer la sentència pels insults a Bauzá

547

El portaveu del Govern ha defensat que els insults al president foren pronunciats en virtut del seu càrrec; per això el defensen els serveis jurídics de la comunitat.

Joan Riera

El portaveu del Govern, Rafel Bosch, ha explicat a la roda de premsa posterior al Consell de Govern que el seu Executiu no claudicarà davant els empresaris del lloguer de cotxes, i ha afirmat que no retiraran cap impost dels prevists als comptes de la comunitat per a l'any vinent.

Just ahir, l'Associació de petites i mitjanes empreses de lloguer de vehicles de les Illes (Aevab) acordà en assemblea traslladar a una altra comunitat el seu domicili fiscal si l'Executiu no rectifica la seva intenció. Aquesta mesura podria ser també seguida per les associacions d'empreses de la resta de les Illes, a les respectives assemblees.

En concret, les empreses del sector a Menorca també analitzen un possible canvi de domicili fiscal a altres comunitats. Una altra de les propostes que s'ha posat sobre la taula és la possibilitat d'adscriure els vehicles de lloguer a altres municipis fora de Balears per a l'abonament de l'impost de circulació i la matriculació dels automòbils, com fan les companyies internacionals.

«Aquesta opció ens permetria estalviar costos, encara que la mesura afectarà la recaptació municipal per aquest concepte i un sector ja desgastat com ho és el de la venda de vehicles», segons fonts empresarials.

D'altra banda, el PSIB també ha censurat l'actitud del Govern, ja l'impost als vehicles de lloguer provoca «greus conflictes» amb molts sectors econòmics de Balears.

El portaveu socialista d'Economia al Parlament, Marc Pons, ha afirmat que «una altra fiscalitat és possible» si s'accepten alternatives com crear imposts de patrimoni, per a les grans fortunes i per a activitats de gran impacte ambiental.

Pons ha apuntat que existeix una amenaça clara que les empreses traslladin els seus domicilis fiscals fora de Balears, i ha dit que és «un exemple més» dels fruits de la política del PP «contra tots i sense dialogar, ni cercar solucions».

Insults al president

En un altre ordre de coses, Bosch ha informat que els serveis jurídics de la comunitat «estan revisant» si recórrer o no la decisió de la titular del Jutjat de Primera Instància 4 de Palma de desestimar la demanda que el president del Govern, José Ramón Bauzá, va interposar contra el secretari general d'UGT Balears, Lorenzo Bravo, per dir-li 'feixista', entre d'altres improperi, arran d'uns polèmics acords adoptats per l'Executiu balear.

Bosch ha indicat que l'Executiu no ha adoptat encara una decisió referent a aquest tema. Així mateix, ha defensat que el cas el segueixen els serveis jurídics de la comunitat i no el duu Bauzá a nivell particular, ja que van ser «insults» que es van llançar al líder de l'Executiu pel seu càrrec com a president.

Després del veridicte del magistrat, la portaveu popular al Parlament, Mabel Cabrer, va declarar que Bauzá recorreria «segurament» la decisió judicial. Per la seva banda, el líder sindical confiava aquest dijous poder reprendre les vies de diàleg amb el Govern, i fins i tot convidà el president a fer un pa amb oli amb ell.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Independència ja!, fa mes de 8 anys

Estan ben equivocats... els hi explotarà a la cara. Està clar que és un govern d'aficionats.

Valoració:2menosmas
Per jomateix, fa mes de 8 anys

Aquest govern és l'antidonetes

Valoració:5menosmas
Per Sebastià, fa mes de 8 anys

taxa


[1393; de taxar]


2 DR ADM Tribut que consisteix en el pagament d'una quantitat per la prestació de serveis o per la realització d'activitats en règim de dret públic, que afectin, es refereixin o bé beneficiïn els mateixos subjectes passius.

Valoració:8menosmas
Per Cal rigor, fa mes de 8 anys

No hi ha que confondre als lectors: si és un impost no pot ser una taxa...

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris