nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

UGT demana al Govern que apliqui un impost als bancs com fan a Extremadura

La mesura permetria evitar retallades a serveis bàsics, ja malmesos per la previsió de despesa

La Federació de Serveis Públics d'UGT (FSP-UGT) demana al Govern i als Ajuntaments que inclogui als respectius Pressuposts per a 2013 un impost a les entitats financeres similar al que s'aplica a Extremadura, i que ha permès al govern d'aquesta regió preveure el pagament de la paga extra de Nadal als funcionaris.

Aquest impost autonòmic, decretat per l'Assemblea d'Extremadura l'any 2001, grava l'obtenció de fons reemborsables per part de les entitats de crèdit que estiguin situades al territori. La previsió de recaptament per aquest concepte apuja allà a uns 30 milions d'euros, xifra que probablement podria ser més elevada a una comunitat amb major activitat, com l'Arxipèlag.

El sindicat considera que la mesura pot obrir una via d'ingressos addicionals per a les arques públiques, amb els quals pal·liar les retallades pressupostàries als serveis generals i socials, a sanitat o educació.

Per això, FSP-UGT demana «valentia i decisió» a les diferents administracions, i que utilitzin aquesta via d'ingressos procedent del sector financer per a millorar els seus comptes, considerant aquesta una mesura de redistribució econòmica que grava les entitats financeres, «en gran mesura culpables de la situació actual».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris