algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Avís dels rent a car: traslladaran el domicili fiscal si se’ls manté l’impost

L’assemblea d’Aevab (petites i mitjanes empreses de lloguer de vehicles) acordà ahir la mesura de força, que suposarà que els comptes de la CAIB deixin d’ingressar 40 milions pels tributs que paguen

543

El president d’Aevab, Ramon Reus, en el centre, ahir durant l’assemblea de l’associació que presideix.

Tomeu Martí - M.À.C.

El nou impost per als rent a car pot sortir car al Govern balear. L'Associació de petites i mitjanes empreses de lloguer de vehicles de les Illes (Aevab) acordà ahir en assemblea traslladar a una altra comunitat el seu domicili fiscal si l'Executiu no rectifica. Així ho detallà el president d'Aevab, Ramon Reus, després de l'assemblea duita a terme a Palma i que avui es repetirà a Eivissa i Formentera. Explicà que aquesta mesura pot suposar que la Comunitat deixi d'ingressar 40 milions d'euros anuals en concepte d'IVA, IRPF, impost de societats i impost de circulació que actualment les companyies associades a Aevab paguen a Balears. En total, són 340 associats i 30.000 vehicles.

"Estam empegueïts d'haver de prendre aquesta decisió després de 45 anys operant a les Illes", digué Reus, qui confia que el Govern "recapaciti i no apliqui aquest impost tan injust". En cas contrari, els empresaris dels rent a car ho tenen clar i passaran a l'acció. A banda de traslladar els domicilis fiscals, l'assemblea acordà emprendre accions reivindicatives amb els vehicles i no llogar cap cotxe durant un període com a mesura de pressió.

Sigui com sigui, l'associació empresarial manté la porta del diàleg oberta amb el Govern i esperen poder negociar de nou la mesura impositiva. Això no obstant, els serveis tècnics i jurídics d'Aevab ja estudien traslladar el domicili fiscal a altres comunitats "encara per determinar".

Si aquest trasllat es fa efectiu, els comptes del Govern es podrien desquadrar, perquè la previsió d'ingressos en concepte del nou impost als rent a car és de 15 milions d'euros anuals, una xifra molt per davall del que la Comunitat deixaria d'ingressar si les empreses canvien el seu domicili fiscal.

Ofegats

L'anunci del nou impost per als rent a car va caure com una poalada d'aigua freda al sector, que se n'assabentà "per la premsa". "En cap moment no han cercat el consens i carreguen contra un col·lectiu que només tenim feina de tres a quatre mesos a l'any", manifestà Reus. En aquest sentit, detallà que molts dels seus associats "tenen greus dificultats econòmiques" i aquest tribut "ens ofegarà encara més". Cal recordar que l'impost preveu que els clients paguin entre 3,5 i 9 euros per vehicle i dia, una quantitat que en alguns casos "pot igualar la tarifa del lloguer".

A banda d'Aevab, la federació estatal de rent a car (Feneval) també s'ha pronunciat en contra de la mesura, igual que la Federació Balear de Transports. De moment, però, no s'han plantejat accions reivindicatives.

Tanmateix, sí que han demanat al Govern que "s'hi repensi" ja que, segons els seus comptes, l'aplicació de l'impost suposarà una caiguda d'uns 360.000 lloguers de cotxes i una pèrdua de 54 milions de facturació a les empreses de les Balears. La federació, que va dur a terme aquest estudi, ja l'ha lliurat a la Vicepresidència econòmica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascarat, fa mes de 8 anys

A mi em sembla molt bé que traslladin el seu domicili fiscal al País Basc, on hi ha una fiscalitat que no és tan opressiva. No ens repeteixen de manera insistent que estam en la UE i que la UE és el paradís en la Terra i que fora de la UE tot són tenebres? Aleshores tenen tot el dret del món d'anar-se'n a un altre territori de la UE i seguir operant, com sempre, a Mallorca, Eivissa i Menorca.

Valoració:3menosmas
Per nofre, fa mes de 8 anys

si els rent a car no volen pagar en aquesta Comunitat pel que contaminen i pels espais que ocupen de manera abusiva. el que cal es millorar la normativa sancionadora que s'aplica als cotxes que no tributen a la nostra comunitat i que l'autoritat competent retiri de la via pública tots els cotxes que sovint i de manera indebuda ocupen voreres i espais no reservats a l'aparcament. ja n'hi ha prou de trobar sempre els pocs espais d'aparcament que hi ha als llocs emblemàtics de Mallorca plens de cotxes de lloguer i els d'aqui no podem aparcar.
Nofre.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris