cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Multes de fins a 12.000 € per posar símbols a edificis institucionals

El Govern en regularà l’ús a través d’una llei que pretén acabar amb els llaços quadribarrats i els de color negre

508

L'Ajuntament d'Alcúdia va ser un dels que va penjar el llaç quadribarrat a la façana.

A. Pol

El Govern ja té clar com acabar amb els símbols (llaços negres i quadribarrats) que es pengen a molts edificis públics i que tan poc li agraden. Ja es coneixen detalls de l'esborrany d'avantprojecte de llei sobre l'ús dels símbols institucionals de les Illes Balears i sobre l'ús dels béns immobles o mobles afectes a serveis públics, i preveu sancions de fins a 12.000 euros en casos de falta molt greu.

Això vol dir que les institucions que pengin elements que no siguin els oficials de la Comunitat Autònoma podran ser expedientats i fins i tot sancionats econòmicament en un moment en què a cap organisme li sobren els doblers. D'aquesta manera, el Govern vol eliminar per llei els llaços quadribarrats i negres que fa mesos que llueixen a les façanes d'escoles, ajuntaments i hospitals per protestar per la seva política lingüística i les retallades de serveis i sous.

L'articulat també prohibeix que aquests símbols que no estiguin autoritzats pel Govern tampoc no es puguin penjar a les pàgines web de les institucions. Cal recordar que són molts els centres educatius que, després de veure com la Conselleria de Bosch els despenjava els llaços, optaren per posar-lo a la seva pàgina web.

Tal com denuncià ahir l'STEI-i, "el text és un despropòsit de la primera lletra a la darrera i, entre altres mesures que recorden el context de la dictadura franquista, imposa la censura prèvia a qualsevol acció comunicativa que s'impulsi des de qualsevol partit polític, sindicat, associació, entitat privada".

El sindicat explicà que només com a exemple dels desbarats predemocràtics que preveu aquest avantprojecte, "qualsevol logotip que es pretengui exhibir als centres afectes a serveis públics haurà d'estar autoritzat per la conselleria competent". A la pràctica, aquesta disposició permetrà que el conseller Rafel Bosch prohibeixi l'ús del llaç que defensa la llengua pròpia de les Balears i, en canvi, "pugui permetre qualsevol altre símbol, fins i tot si no és assumit per la gran majoria de població". L'esborrany, que es troba en període d'al·legacions, només es pot consultar a les oficines de Presidència, cosa que dificulta que els empleats públics interessats o els ciutadans puguin accedir al futur contingut d'aquesta llei.

Pacte educatiu estatal
D'altra banda, un conjunt de 28 entitats socials illenques, que formen la Plataforma per la reforma del sistema educatiu, reclamaren ahir un pacte social estatal per l'educació que serveixi per donar estabilitat al sistema educatiu.

El mes que ve les entitats s'encarregaran de parlar amb els seus homòlegs estatals i intentaran cercar sinergies per poder tirar endavant el pacte a tot l'Estat. Alguns punts que troben imprescindibles per impulsar l'acord són la professionalització de les funcions directives, fomentar la cultura de la transparència i dotar d'autonomia els centres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Antoni, fa mes de 8 anys

Somera rossa ho ha dit perfectament, qui pagarà les multes? les descomptarà de les subvencions que no paga? aixi aviat les escoles els sortiran gratis

Valoració:7menosmas
Per Somera rossa, fa mes de 8 anys

I qui se suposa que pagarà les multes? Les escoles? Amb els duros que la conselleria no ha enviat pel funcionament de les classes?

Valoració:7menosmas
Per Picornell, fa mes de 8 anys

Esteim salvats!!! aquest Nadal desapareixerà el dèficit deles Illes.... Se posaran ses botes! de tant sancionar!!!

Ben ridícul tot això.......

Valoració:4menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 8 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:13menosmas
Per Rafa, fa mes de 8 anys

Me parece muy bien. Que cuelguen los trapos que quieran en su casa, no en las fachadas de nuestras instituciones y colegios

Valoració:1menosmas
Per Boca_badat, fa mes de 8 anys

El català és ilegal, avui en dia? Si la resposta es afirmativa, es pot entendre que es vulgui multar per a defensar-la. En canvi si es considera legal, com pot ser que una LLEI pugui penalitzar qualsevol acte de reivendicació. Aquesta llei no s'aguanta de cajp manera, es pot considerar inconstituiconal ja des d'un prinicipi. Pensar que aquesta gent cobrar per redactar aquestes "lleis". Ara només em ve al cap la foto d'en Delgado, és la mateixa actitud xulesca, no els basta matar a " l'animal /la llengua" que a més a més s'han de posar els ous d'amunt el cap.

Valoració:9menosmas
Per Sito, fa mes de 8 anys

Idò ara la posaré a ca nostra.

Valoració:22menosmas
Per felix the cat, fa mes de 8 anys

Segur que si fos la bandera espanyola amb el toro o el pollastre preconstitucional, no passaria res.

Valoració:11menosmas
Per guaitador, fa mes de 8 anys

En Lluís la clava: PP = Partit Podrit

Valoració:12menosmas
Per Pere, fa mes de 8 anys

El règim Bauzaísta cada vegada se sembla més al franquista. En Lorenzo Bravo tenia raó amb els calificatius dits . I encara va fer curt. Però tranquils mallorquins i balears. El caudillín Bauzà no durarà quaranta anys. En durarà molts poquets.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris