algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Armengol: «La societat ha dit prou a un Govern que no escolta la ciutadania»

El discurs de la líder del primer partit de l'oposició, Francina Armengol, ha començat aquest horabaixa al Parlament, amb la mirada fixada en les paraules que prèviament ha deixat anar el president del Govern, José Ramón Bauzá, en la seva primera intervenció al debat de política general de la comunitat.

Així, una de les primeres coses que la portaveu socialista ha destacat ha estat en referència a l'anunci que ha fet avui el cap del Govern balear, sobre que finalment no tancaran els hospitals General i Joan March.

Descontentament
Armengol ha explicat que amb les seves mobilitzacions, la societat ha conseguit canviar un "problema que havia estat imposat per part del Govern". La socialista ha aprofitat per vincular això a les últimes i massives manifestacions celebrades arreu de les Illes en motiu de la vaga general del passat 14-N.

"La societat ha dit prou a un Govern que no escolta la ciutadania i que no va rebre cap xec en blanc per fer i desfer d'esquenes a les persones".

A més, en referència als anuncis realitzats per Bauzá que afecten els Pressuposts Generals de l'Estat, com ho és la inversió del conveni de carreteres, Armengol ha recriminat al president que "no té cap influència a Madrid".

Així mateix, ha considerat que renunciar a un conveni que està recollit al projecte dels comptes generals de l'estat, en referència al tren entre Manacor i Artà, és una "pèssima decisió".

Tot i això la cap dels socialistes al Parlament ha afirmat sobre les paraules del president que havia trobat a faltar "alguna mesura per evitar les elevades taxes d'atur i el risc de pobresa" que en els últims temps han crescut molt a l'Arxipèlag.

Crisi política i econòmica
La portaveu parlamentària del PSIB ha incidit molt més en la crisi econòmica del què ho ha fet Bauzá en el seu primer discurs. Una situació, que segons ha dit s'ha transformat en "emergència social", mentre "patim perplexos un nou episodi crisi política per un presumpte finançament irregular del PP balear", ha dit.

L'austeritat resum les polítiques de la majoria de Govern, ha insistit Armengol, i això serveix com a "coartada" per a "canviar model de benestar". Posteriorment, ho ha exemplificat amb els "12.900 aturats més que fa un any a la llista del SOIB".

Segons el seu parer, "la desigualtat és el llegat que ens deixa l'austeritat", ha dit Armengol, qui s'ha mostrat oberta a dir 'sí' a ser "eficients i eficaços amb els recursos de tots, però 'no' a posar de genolls a centenars de famílies".

Com governar
Armengol s'ha pronunciat a més sobre la manera amb la qual Bauzá exerceix el seu paper com a líder de l'Executiu. En aquest context li ha recomanat: "No oblidi mai que primer és president de les Illes Balears i després del seu partit".

"Governar no és tancar-se al Consolat i creure que només té raó vostè", li ha etzibat la portaveu socialista, qui s'ha demanat "és normal que un Govern balear que ha de representar tota la societat no integri cap dona?".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris