algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

L’impost als rent a car igualarà el lloguer del cotxe en alguns casos

El Govern es reuní ahir amb el sector, que rebutja el nou tribut. S’acordà crear una comissió tècnica per analitzar-ne la gestió i l’aplicació

531

Aguiló i el seu equip es reuniren ahir amb el sector dels cotxes de lloguer per tractar del nou impost.

Tomeu Martí - J.Morey.

Alguns turistes pagaran la mateixa quantia econòmica en concepte d'impost que per llogar un vehicle, quan es comenci a aplicar el nou tribut al sector dels rent a car. Així ho assegurà ahir el president de l'Associació Balear de Lloguer de Vehicles amb i sense conductor (Baleval), que juntament amb les patronals afectades es reuniren a primera hora amb el vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló.

El tribut, que previsiblement es començarà a aplicar a principis de temporada, ja que dia 1 de gener "no estarà enllestit", segons el sector, ha generat un frontal rebuig entre les empreses de lloguer de vehicles. Suposarà un cost addicional d'entre 3,5 i 9 euros per dia i vehicle, per la qual cosa, en mesos de temporada baixa, "pot arribar a implicar un desemborsament per part del client igual al preu del lloguer del cotxe", indicaren des de la Federació Balear de Transports. Es referiren als mesos de temporada baixa, quan llogar un vehicle és més econòmic a causa de la davallada de la demanda.

Així mateix, el president de la CAEB, Josep Oliver, recriminà que l'impost "restarà competitivitat" a les Balears, on el sector turístic és un dels principals motors de l'economia. Miguel Ángel Saavedra, president de la patronal estatal Fenebal, assenyalà que l'aplicació del tribut suposarà "una caiguda del 30% del lloguer de vehicles i el tancament d'un gran nombre d'empreses".

El sector va transmetre al Govern les seves crítiques i li demanà que no apliqui l'impost, petició que no prosperà. L'únic acord que assoliren és la creació un grup de treball integrat per tècnics de totes les parts per analitzar el procediment, la gestió i aplicació del tribut, "a fi que generi les menors distorsions possibles en el sector", segons l'Executiu.

Així mateix, Aguiló informà els empresaris que es crearan tres registres per controlar els vehicles de lloguer que operen a Balears i garantir que tothom pagui l'impost. En cas que es detecti un cotxe sense registrar, l'empresa haurà de fer front a una multa de fins a 600 euros, informaren des de la Federació de Transports.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 8 anys

Muchas pequeñas empresas de Ren a Car ,no tienen nada que ver con las grandes,Muchos clientes son agentes comerciales,los hay que alquilan un coche por tener el suyo en reparacion,concretando, lo usan para trabajar.Lo de contaninar es falso ,cuando pasa la ITV (cada medio año) si el CO no es correcto ,se revisa ,lo de contaminacion territorial tambien es falso,la pequeñas empresas tienen los coches guardados dentro de sus locales,no estan en la calle.Es un impuesto injusto y discriminatorio para los residentes de la Isla.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris