cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

La imatge de Delgado és “patètica” i “lamentable”

L’oposició critica les fotos del conseller amb els testicles d’un cérvol damunt el cap després d’una jornada de cacera

Les fotos del conseller de Turisme del Govern, Carlos Delgado, amb els testicles d'un cérvol damunt el cap després d'una jornada de cacera publicades diumenge al diari Ultima Hora reberen ahir les crítiques de l'oposició. Antoni Alorda, diputat de PSM-IV-ExM, qualificà la imatge de l'exbatle de Calvià, feta el 2011, de "patètica", mentre que per la portaveu socialista, Francina Armengol, és "lamentable".

Pel diputat econacionalista, aquestes fotografies en un context de "normalitat" econòmica, social i política "serien una anècdota greu", però en aquests moments de "descrèdit polític" suposen "un naufragi". Alorda lamentà que aquestes fotos apareguin poc després de les polèmiques informacions sobre Cabrera que afecten uns altres dos consellers del Govern, Biel Company i Rafel Bosch. "Estam davant d'un Govern molt tocat", digué Alorda. També la portaveu socialista es referí a l'afer de Cabrera, lamentà "l'espectacle" dels tres consellers i considerà que l'equip de Bauzá "no transmet confiança i credibilitat per treure'ns de la crisi". "Segons el meu parer, es riuen dels ciutadans", sentencià Armengol.

A més, la socialista indicà que les fotografies de Delgado "no són pròpies d'un càrrec públic de primer ordre i encarregat de la promoció turística de Balears".

El PSIB i PSM-IV-ExM criticà que el president Bauzá "s'amagui" i estigui més preocupat "pels seus interessos personals" -en referència a la seva compatibilitat- que no pels "assumptes que afecten el conjunt de la societat".

D'altra banda, Delgado va ser interrogat ahir per Joan Frontera en un programa de debat a IB3 sobre les fotos. Es limità a dir que li agraden "la caça major, la menor, la pesca, els toros i altres bons costums com a la resta d'espanyols".

La foto de Delgado amb els testicles al cap ha fet la volta al món per internet, aquests dies, i ha generat tota mena de comentaris, la majoria d'incredulitat, sarcasme i desqualificació. El canal de televisió laSexta se'n féu ressò ahir i hi obrí l'informatiu del capvespre.

Per part seva, el coordinador de l'Associació Parlamentària en Defensa dels Animals, Chesús Yuste, considera que les fotos són "un clar exemple del maltractament animal que perjudica la imatge d'Espanya" i es demanà "quina mena de promoció del turisme pot fer després aquest senyor amb aquestes fotos".