cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Un mes de téntol als desnonaments

Els jutges demanen que s’aturin 30 dies les execucions hipotecàries, que s’han disparat un 36% respecte de l’any passat

537

Els membres de la Plataforma d’afectats per les hipoteques, ahir als jutjats de la Gerreria.

Tomeu Martí - J.T.

La junta dels jutges de Primera Instància i Mercantil de Palma ha demanat als secretaris judicials que aturin els processos de desnonament durant un mes. Tal com va explicar ahir el degà dels jutges de Palma, Francisco Martínez Espinosa, així es pretén donar temps als afectats perquè puguin saber si compleixen els requisits per acollir-se al decret de moratòria de dos anys dels desnonaments.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), hi ha 66 processos de desnonament prevists fins al 19 de desembre, però només hi haurà téntol per als immobles habitats. Els comerços o els pisos buits, per exemple, en quedaran al marge.

El TSJIB també informà que de l'1 de gener al 9 de novembre d'enguany han entrat als jutjats 1.169 processos d'execució d'hipoteques, mentre que el mateix període del 2011 just ho feren 859. Així, les peticions per execucions d'hipoteca a causa d'impagaments s'han disparat un 36%.

Martínez Espinosa va explicar que amb el téntol d'un mes acordat divendres volen evitar que hi hagi qui quedi al carrer abans de poder acollir-se al decret llei del Govern de Rajoy. Amb tot, considera que cal "una reforma profunda" en la legislació hipotecària. Va recordar que amb el nou decret, tot i la moratòria, a l'afectat li continua creixent el problema perquè els interessos no deixen d'acumular-se.

Justament ahir una quarantena de persones agrupades per la Plataforma d'afectats per les hipoteques de Mallorca presentaren als jutjats de la Gerreria un escrit en què demanaven que se'ls aturàs el procés de desnonament. La portaveu de l'entitat, Àngela Pons, va lamentar que d'aquests just dos complien els requisits per acollir-se a la moratòria, que considera insuficient i la veu com un pegat que afavoreix els bancs.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dani, fa mes de 8 anys

Bueno hay 02 tipos de desahucios: los que pierden trabajo y les pilla el toro después de haber sido irresponsables al comprar un bien inmobiliario con bajas nominas. O simplemente los que por pareja no trabajan ya y estan agoviados por la deuda. Hay que solucionarlo temporalmente. O implantar el dacio de pago. Más bien no habría que desahuciar en invierno.
Y los otros que nunca trabajan, no pagan sus deudas, viven de la sociedad y pretenden que mis impuestos le pagan todo. Auténticos aprovechados de la sociedad. Estos si que hay que echarlos a la calle!!! No hay que confundir los casos entre los temporalmente debilitados por la crisis y los que siempre se ríen de nosotros y pretenden conservar un piso a toda costa, piso que además descuidan y que no es de ellos.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris