cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

L'Audiència Provincial decidirà si el jutge Castro s'ha d'apartar de les investigacions referides a València

El magistrat eleva els recursos presentats per tres exalts càrrecs valencians per demanar que no continuï al capdavant de les mateixes

L'Audiència Provincial de Palma serà l'encarregada de dilucidar si el jutge d'instrucció del cas Nóos, José Castro, s'ha d'apartar de la part de la causa que se centra en fets esdevinguts en València, entre ells la preparació dels esdeveniments València Summit i altres de semblants que finalment no van arribar a celebrar-se malgrat que l'Institut Nóos va percebre els fons per a realitzar les activiats. És el cas de Jocs Europeus pels quals el govern valencià va pagar més de 382.000 euros a l'Institut que presidí el duc de Palma Iñaki Urdangarin.

El magistrat, mitjançant un acte judicial, ha elevat a l'Audiència els recursos presentats per l'exsecretari de Turisme de la Generalitat Valenciana Luis Lobón, l'exdirector general de la Ciutat de les Arts i les Ciències José Manuel Aguilar i l'exresponsable jurídica d'aquesta entitat María Angeles Mallent -la imputació de la qual ha estat arxivada provisionalment-, que consideren que el jutge no s'ha d'encarregar de les investigacions referides a València.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma deixa així a les mans de l'Audiència Provincial la decisió sobre la qüestió de competència plantejada, després que ja desestimes els recursos de reforma interposats pels tres interessats sobre aquesta qüestió.

I és que en una resolució anterior, el magistrat desplegava una llista de "significatives coincidències", que fins i tot "podria resultar tediosa", entre els negocis duts a terme pel Duc de Palma, Iñaki Urdangarin, tant a València com a Balears, en la qual s'emparava per rebutjar la petició d'apartar-se de les investigacions, a la qual es van oposar a més Fiscalia i l'Advocacia.

Més en concret, Castro al·legava que tant a València com a Balears el marit de l'Infanta Cristina utilitzà la seva pertinença a la Família Real per aconseguir contractes i com, tant en un com en un altre lloc, es "menysprea" la correcta aplicació de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques.

En aquesta mateixa línia, el jutge apuntava a les coincidències "en l'elevat dels imports de les adjudicacions" així com "en el ridícul dels pressuposts que s'aporten", a més que "tots ells van anar imposats" per Urdangarin i pel seu exsoci Diego Torres al capdavant de Nóos. És més, asseverava que "en tots els casos van ser acceptats sense discussió pels responsables polítics" d'ambdues Comunitats Autònomes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris