nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

El Govern tracta de justificar els seus comptes de 2013 davant els empresaris

502

Aguiló, davant els empresaris, a la seu de la CAEB.

El vicepresident econòmic, de Promoció Empresarial i d'Ocupació, Josep Ignasi Aguiló, s'ha reunit avui amb responsables de les associacions empresarials de vehicles de lloguer per a informar-los directament sobre l'impost que té previst aplicar el Govern el proper any, recollit als comptes autonòmics de 2013.

Un dels assoliments de la jornada ha estat la creació d'un grup de treball integrat per tècnics del Govern i de la patronal, per analitzar la gestió i aplicació del tribut, a fi que generi les "menors distorsions possibles al sector", han informat fonts de l'Executiu.

A la trobada hi han acudit representants de l'Agrupació Empresarial de Lloguer de Vehicles amb i sense Conductor de Balears (Aevab), l'Associació Balear de Lloguer de Vehicles amb o sense Conductor (Baleval), la Federació Nacional Empresarial de Lloguer de Vehicles amb o sense conductor (Feneval) i la Federació Empresarial Balear de Transports.

Als empresaris se'ls ha explicat que aquest serà un tribut que suportarà el client dels vehicles de lloguer, i que es pagarà a través de les empreses que subministren aquests automòbils a les Illes, independentment del lloc on es trobi el seu domicili fiscal.

Tot i això, el parer dels empresaris era ben clar: «és una barbaritat pretendre implantar un impost que pot representar en alguns casos el mateix import que el preu de lloguer del vehicle», ha manifestat el president de Baleval i portaveu del col·lectiu a la reunió.

Trobada amb la CAEB

Posteriorment a la reunió, el vicepresident econòmic del Govern ha presentant a la seu de la CAEB el projecte de llei dels Pressuposts de 2013 davant distints representants de la patronal i els empresaris balears, entre els quals hi havia el seu president, Josep Oliver.

Aquest sector havia mostrat la seva preocupació per la davallada generalitzada de la inversió que preveuen els esmentats comptes, així com per polítiques concretes del Govern, com succeeix en el cas dels empresaris del comerç.

Tanmateix, Aguiló ha defensat davant aquest auditoris que els pressupostos «continuen garantint el futur», i s'adapten a la situació econòmica que travessen les Illes, estant compromesos a la vegada amb el compliment dels objectius de dèficit.

En referència als nous imposts prevists, el vicepresident ha afirmat que pretenen ser «més estables, sòlids i permanents».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris