algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Rotger admet “irregularitats administratives”

Pere Rotger ha dit que «cal deixar passar com a mínim 24 o 48 hores» per saber com afecta al seu càrrec el manteniment de la imputació

El president del Parlament, Pere Rotger, baixà ahir la rampa de la part de darrere dels jutjats de Palma just quan tocaven les dotze i mitja del migdia. Era el darrer a declarar pel cas Over i ho feia com a imputat. L'exbatle d'Inca havia de respondre a l'interrogatori del jutge i del fiscal respecte de la contractació al 2008 d'una enquesta municipal que va costar 17.500 euros sense IVA (20.300 euros) als comptes de l'Ajuntament. Acompanyat pel seu misser, Gaspar Oliver, desfilà cap a la porta d'entrada somrient. La declaració durà poc més d'una hora.

En sortir, es va apropar als mitjans per dir-los que estava "tranquil. Tenia moltes ganes de fer aquesta declaració. En faig una valoració positiva perquè només hi havia de dir la veritat".

Respecte de l'enquesta sobre els hàbits de vida a Inca, reconegué que "la feina s'ha fet i s'ha pagat al preu de mercat", tot i afegir que "s'han produït errors en el tema administratiu, però en el fons no s'obrà amb mala fe. No existí cap tracte de favor". Rotger explicà al jutge que el contracte se signà a principi de 2008 i que al maig d'aquell any just es canvià la llei que passava de 12.000 a 18.000 euros la quantia dels contractes menors; és a dir, que al Consistori s'equivocaren perquè pensaven que era un contracte menor, encara que per dies no ho havia estat.

El polític també digué que quan era batle es va reunir dos cops amb Over. El primer va ser a petició de l'exdelegat del Govern a Menorca i llavors treballador d'Over, Antoni Juaneda. En aquesta reunió, també hi assistí l'exdirectiva de la companyia Enriqueta Sierra i fou bàsicament de presentació. En la segona trobada, en canvi, la consultora els va presentar un macropojecte per gestionar la imatge en el canvi de batlia de Rotger a l'actual primera vara, Rafel Torres. El pressupost era d'uns 300.000 euros.

Rotger no acceptà la proposta per considerar que semblava més una feina de partit que no pas un projecte municipal. Tot i això, afegí que dins d'aquest projecte hi havia un apartat que els va interessar. Era la famosa enquesta de 20.000 euros que sí que es realitzà. Quant al curs d'oratòria per a l'actual batle Torres, apuntà que no era així, sinó una mostra de mitja jornada a la qual assistiren Torres i el seu cap de premsa. Els dos mil euros que costava eren dins del pressupost de l'enquesta municipal.

Rotger afirmà, a més, als mitjans que, "al marge d'aquests errors d'administració que he reconegut, la resta tot és correcte".

Pel que fa al codi ètic del PP, apuntà: "Jo sempre he tingut el meu càrrec a disposició del partit. Ho sap el nostre president" i després afegí que "confia" a presidir dimarts el debat de la Comunitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris