muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Rodríguez afirma que mai no ha pagat doblers “ni en negre, ni en blanc”

L’exconseller d’Interior i exdelegat del Govern nega davant del jutge les acusacions de l’administrador d’Over Marketing i afirma que els comptes del Partit Popular eren cosa dels gerents Antoni López i Fernando Areal

23446

Rodríguez es mostrà contundent i directe en sortir de la declaració, que durà quasi tres hores.

Ferran Aguiló - M. À. C.

José María Rodríguez, exdelegat del Govern a les Illes, exconseller d'Interior i candidat a la presidència del PP a Palma (càrrec que encara ostenta), negà ahir davant el jutge instructor del cas Over Marketing que hagués realitzat cap tipus de pagament "en negre o en blanc" pels serveis que l'empresa madrilenya prestà en les campanyes electorals del PP del 2003 i 2007. La Fiscalia Anticorrupció, no obstant això, sol·licità la imposició de mesures cautelars que consisteixen en la prohibició de comunicar-se amb la resta d'imputats i testimonis de la causa. El seu misser, l'exministre de Treball Santiago Rodríguez Miranda, s'oposà a aquesta mesura. També ho féu l'advocada de la Comunitat Autònoma, Antònia Perelló. El jutge instructor, José Castro, encara no s'ha pronunciat.

Rodríguez fou el segon a prestar declaració ahir. Arribà a la part posterior dels jutjats de l'avinguda d'Alemanya a les 10.25 hores amb una bossa de plàstic amb tres botelles petites d'aigua mineral. L'exdelegat del Govern (que dimití per aquest cas) saludà els mitjans i amb un somriure entrà per la porta de darrere a l'edifici, ja que com que era cap de setmana la de davant no era oberta. Tres minuts més tard sortia per la mateixa porta, després de declarar, Maria Lluïsa Ginard, qui havia estat a les seves ordres a Interior com a directora de Funció Pública.

L'interrogatori a Rodríguez començà a les 10.45 hores i finalitzà dues hores i mitja més tard. En sortir, l'encara president del PP a Palma s'adreçà als mitjans i preguntat per les acusacions de l'administrador d'Over, Daniel Mercado, que havia dit que ell li havia entregat doblers en negre per pagar part d'una campanya electoral, ho negà rotundament. "Ho he negat perquè és mentida. Mai dins el PP no he pagat cap quantitat de doblers, mai". El polític hi insistí: "Mai no he pagat ni doblers en negre, ni en blanc, ni de cap color. Mai no he pagat res perquè no és la meva funció".

Quant a l'existència d'un manuscrit de Mercado amb l'anotació "Reclamar pagaments pendents" per valor de 80.000 euros a Rodríguez, l'exconseller afirmà davant el jutge que hauria de ser un altre Rodríguez perquè ell desconeixia el document. Afegí als mitjans: "Ni me l'han reclamat ni l'he pagat" i afegí que l'administrador d'Over "pel que fa a mi menteix totalment".

Respecte d'una altra anotació manuscrista del propietari d'Over, explicà que el diputat socialista Antoni Diéguez "al 2007 va treure al Parlament un targetó del senyor Mercado dirigit a mi que jo mai no he rebut". L'anotació feia referència a diversos treballs que encara s'havien de concretar.

Els gerents i els doblers

El polític popular també desmentí Mercado en indicar que ell no duia els comptes de la campanya: "Per descomptat que no. Qui duia els comptes del PP era el gerent, primer el senyor López i després el senyor Areal", apuntà. Antoni López, que està imputat en la causa, fou el gestor del PP entre 2001 i 2003. López, que actualment és director gerent de la Fundació Caubet, declarà la setmana passada i afirmà que la decisió de contractar Over fou de l'expresident Jaume Matas.

Fernando Areal, cunyat de Matas, fou gerent del PP de les Illes entre 2003 i 2007. Avui és previst que declari com a imputat. L'expresident Matas ho farà després d'ell i, a continuació, serà el torn del president del Parlament, Pere Rotger.

L'exconseller d'Interior i exsecretari general del PP tampoc no volgué banyar-se en ser preguntat per si algú del partit hauria pogut abonar amb doblers negres les campanyes electorals. "Jo no som qui ha de parlar d'aquest tema. Jo de doblers en el Partit Popular mai de la vida no n'he tocat". Demanat per si el cunyat de Matas ho hauria pogut fer, respongué amb sorna: "No tenc la bolla de Rupert". Rodríguez, però, tingué un petit lapsus, ja que en realitat volia referir-se a l'endeví televisiu Rappel.

També parlà dels dos contractes que des de la Conselleria d'Interior s'adjudicaren a Over per 20.880 euros: un per la imatge de la policia turística i l'altre per l'accés a la Funció pública. Reconegué que fou ell com a conseller, i no Matas, qui en decidí la contractació i afegí: "Això és normal. No és cap delicte". Així mateix, subratllà que "de cent factures que possiblement hi hagi hagut a la Conselleria en quatre anys dues s'han donat a Over". Rodríguez digué, a més, que el treball es féu.

La candidatura a Palma

Pel que fa a la candidatura per a la presidència del PP de Palma, Rodríguez assenyalà que compleix amb el codi ètic intern de la formació i que, per tant, "es mantenen les quinze candidatures i la meva". Comentà que ell entén que l'hagin volgut citar a declarar, tot i que "crec que ha quedat claríssim que el que m'imputen no és cert", amb relació al finançament irregular del partit i les presumptes contraccions irregulars. L'exconseller abans de partir, amb humor, afirmà: "Somii que em desimputen, però això és somiar truites".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ja, ja..., fa mes de 8 anys

Què vol dir que no n´ha pagat? Que els ha cobrat?

Valoració:0menosmas
Per jrbs, fa mes de 8 anys

Si la democracia, aqui a Mallorca, a Balears i a Espanya no arriba a netejar a fons, ens anirem tots en orris.
O la societat reacciona i és defensa, o això s'acabara prest...

Valoració:4menosmas
Per EL PADRINO DEL PP, fa mes de 8 anys

Aquest home es "El Padrino" de la màfia pepera, encara comanda hi molt. Segons gent desencantada i amb la llengua llarga del PP (Mallorca es un mocadoret) no el poden treure per que els te agafats pels collons. Segons paraules textuals "No es feia res dins el PP balear que ell no controles personalment". COM ELS CANS DE CAÇA, NO AMOLLARÀ LA PRESA, A VEURE SI EL TANQUEN AVIAT I PODEM CONFIAR EN LA JUSTÍCIA.

Valoració:11menosmas
Per Tit, fa mes de 8 anys

Potser és cert, perquè diuen els que ho saben que ell era dels qui cobrava (ah, la pissarreta famosa!).

Valoració:11menosmas
Per pau, fa mes de 8 anys

Quina barra que te aquest hone es un mentider!!! Es passan la pilota uns amb els altres per tan de no assumir la culpa! Quin fàstic que fan tots plegats....

Valoració:15menosmas
Per Esteve, fa mes de 8 anys

avui he vist un ca volar i no era diluns!

Valoració:10menosmas
Per T, fa mes de 8 anys

Les seves mentides ja no les creu ningu

Valoració:17menosmas
Per jomateix, fa mes de 8 anys

Quin mentider que és aquest moneato

Valoració:22menosmas
Per Tòfol, fa mes de 8 anys

de porcs i de senyors n'han de venir de casta, i aquests no hi venen.

Valoració:25menosmas
Per perepau, fa mes de 8 anys

Hoy es sábado. No estoy en mi despacho.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris