algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Vidal intentarà que la direcció del PP aprovi dilluns un codi ètic alternatiu al criteri de Bauzá

El secretari general voldria una norma concordant amb la que regeix a tot l’Estat per al PP. Fins ara, el president s’ha entestat a no tenir imputats ni en llistes ni en càrrecs. Els casos de Rodríguez i Torres han obert la reflexió interna

El secretari general del PP, el santanyiner Miquel Vidal, intentarà dilluns que la junta directiva autonòmica aprovi un nou codi ètic que podria evitar la caiguda de Pere Rotger, José María Rodríguez i Mabel Cabrer. Vidal pretén que les futures normes siguin semblants a les que regeixen en el PP en el conjunt de l'Estat. Però la iniciativa té l'oposició de José Ramón Bauzá, que fins ara ha defensat que una simple imputació és motiu suficient per no anar a llistes i perdre càrrecs públics.

La intenció de Vidal és regular amb precisió la solució a les situacions processals que es donaran arran de les investigacions pel finançament irregular del PP en la campanya de 2004.

L'anàlisi de les situacions d'imputació, segons el nou codi proposat per Vidal, es faria a partir de tres escenaris diferents. El primer seria l'obligatorietat de presentar la dimissió immediata quan els jutges imposin mesures cautelars greus. En un segon escenari, es demanaria a l'imputat que posàs el càrrec en mans d'un comitè d'ètica de nova creació, que decidiria la continuïtat. En els casos menys greus, l'afectat just hauria de posar el càrrec a disposició del partit.

Aquesta acció de la Secretaria General es produeix perquè el codi ètic està poc adaptat a la realitat actual i és inconcret a l'hora de donar resposta a les noves circumstàncies, sobretot des de l'esclat del cas Over Marketing.

El criteri del codi ètic balear, impulsat i defensat per José Ramón Bauzá, és divergent del que el PP té en vigor a tot l'Estat.

El detonant d'aquesta acció de Vidal ha estat el cas de José María Rodríguez, que declara demà davant el jutge Castro. Rodríguez ha presentat la seva candidatura a president del PP de Palma, fet que despertà l'oposició de Bauzá i del seu entorn, que defensen que no hi pot haver cap imputat en cap llista. No obstant això, aquest debat no hauria existit en cap altra formació popular de l'Estat.

Un altre fet és la pressió exercida per Bauzá i el seu gabinet sobre Rafel Torres, batle d'Inca, a qui volien fer dimitir. Torres fou desimputat pel jutge quan Bauzá estava reunit amb ell i el volia fer renunciar. Torres ha quedat molt tocat per aquest afer, perquè fins i tot antics companys seus del partit li demanaren que partís.

Nous criteris

La intenció de Vidal és convèncer Bauzá de la necessitat de fixar criteris nous. Però fins ara Bauzá s'ha mostrat inflexible. La declaració de passat demà de Pere Rotger es preveu com a molt important per a l'aprovació, o no, d'aquest altre codi ètic.

Dirigents del PP lamenten que la portaveu parlamentària, Mabel Cabrer, s'hagi compromès a immolar-se. Ha dit que si la imputen dimitirà de tot i que partirà a ca seva. El nou codi ètic que promou Vidal podria evitar decisions precipitades i irreversibles, com ho sembla aquesta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Somera Rossa, fa mes de 8 anys

Què és que ara troben que es passaren de ètics? I el president, tan honrat ell, no estava sota sospita d'incompatible? O s'aplica a ell mateix allò de què: "en parlar de mi, no ric". Als altres, tots cessats ara a mi no. Si cal canviarem la llei.

Valoració:1menosmas
Per Rosella, fa mes de 8 anys

PP i etica no casen de cap manera, ni amb codi ni sense!!!!!!!!!!

Valoració:3menosmas
Per Francesc, fa mes de 8 anys

Que bé, el PP bâléà ja fa codis ètics ad hoc. Era l'únic que els faltava :D

Valoració:4menosmas
Per XL, fa mes de 8 anys

Codi étic i PP sondos conceptes contradictoris.

Valoració:4menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 8 anys

N'hi ha tants, d'imputats, que si no flexibilitzen un poc el codi ètic es queden sense polítics.

Valoració:11menosmas
Per oronete, fa mes de 8 anys

Això es perque en Vidal no té la conciencia tranquila amb lo que s'ha aprofitat de l'ajuntament de Santanyì

Valoració:16menosmas
Per miquel, fa mes de 8 anys

I que esperaveu que ferien dimitir tots, no poden perdre la bancota ni " XUPAR DEL BOTE"

Valoració:10menosmas
Per jrbs, fa mes de 8 anys

Home, tampoc cal passar-se, i s'ha de destriar entre imputat i imputadet, per exemple. I si un està al despatx i és dilluns, està clar que no és un delincuent...a mes, de que escriuriem casi cada dia si no hi hagués corrupció?? Ho fan pel nostre bé...
I ser carrec públic, especialment al PP i UM, es sinònim de ser imprescindibles, no us heu donat compte??

Valoració:12menosmas
Per PERE, fa mes de 8 anys

Una altra manera de dir que faran que els imputats pugin seguir en els seus càrrecs...
Un codi ètic maleable, vaja... Que s'adapta als nous temps, com es diu ara.

Valoració:16menosmas
Per Xavi, fa mes de 8 anys

Es pot tenir dos codis ètics?....Supós que és com tenir doble moral, els peperos ho saben bé.

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris