algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

La retallada de 23 milions a Educació no inclou ajusts de sous ni de plantilles

El conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch, assegurà ahir que el pressupost del 2013 de la seva àrea no inclou “reduccions de sous ni de plantilles”, tot i la davallada de 23,8 milions d’euros en relació als comptes del 2012.

En total, la Conselleria de Bosch disposarà de 767.400.520 euros per afrontar el pròxim any. Això representa un 3,2% menys de pressupost, si bé Bosch afirmà que “no hi haurà més variació en nombre d’hores lectives, no hi haurà cap tipus de disminució del sou dels docents, ni cap disminució de les plantilles docents”, perquè “s’estalvia en complements salarials” i en les aportacions que es fan a l’escola concertada, on també “s’han ajustat les substitucions”. En el cas de les nòmines per als centres concertats, la baixada és de 4 milions d’euros menys.

Així mateix, “l’estalvi s’obté per no haver de contractar tantes persones per l’ampliació de l’horari lectiu de Secundària”, amb una rebaixa de 19,3 milions, ja que els contractes d’interins que treballen menys de 5 mesos arriben fins al 30 de juny i no inclouen l’estiu, fet que representa un estalvi de 4 milions, assegurà.

Ara bé, per poder complir la seva promesa, Bosch té d’entrada 10 milions d’euros menys que el 2012 per destinar a pagar les nòmines de tota la Conselleria. Si enguany disposava de 466 milions d’euros, el pròxim any només en seran 456. D’aquests, 443 es detinaran a pagar les nòmines del personal docent.

Durant la compareixença d’ahir horabaixa per explicar els comptes del 2013, Bosch només hagué de respondre les preguntes de la diputada socialista, Cristina Rita, ja que la resta de l’oposició secundà la vaga. Precisament Rita va retreure a Bosch que el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) gaudirà de 18 milions d’euros menys el pròxim exercici i el deixarà amb una assignació de 37 milions d’euros. En l’apartat de les inversions en Educació, hi haurà tres centres finançats per cessió de crèdit: Es Pratet d’Eivissa, l’ampliació de Santa Gertrudis i el nou institut de Santa Eulàlia, i ja està en licitació el nou institut de Sant Marçal de Marratxí. En inversió directa s’executarà la reforma de Sa Nova Graduada de Palma.

Direccions generals

La Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional tindrà un pressupost de 4,79 milions, i la de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives, 42,7 milions, dels quals destinarà uns 22 a despeses de funcionament de centres concertats.

La Direcció General d’Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement gaudirà de 63.070.000 euros. La transferència nominativa a la UIB baixa de 50 milions a 47,23. El que patirà també una important retallada pressupostària serà el complex balear de ciència i tecnologia del Parc Bit, que passarà dels 5,9 milions d’euros als 1,9.

La Direcció General de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives, una de les de més pes,  disposarà d’un poc més de 42 milions d’euros.

Així mateix, cal destacar que la Direcció General de Cultura i Joventut rebrà 9,3 milions, 1,5 dels quals aniran a parar al Consorci de l’Institut d’Estudis Baleàrics, mentre que l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears rebrà 2.260.000, en comptes dels 1,8 de l’any passat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Potxós, fa mes de 8 anys

Uep, com va.
Estic d´acord que ses retellades son molts poques un pic vists es resultats des estudiants que varen anar a sa manifestacio, en lloc de estudiants parecien cadetes de academia militar amb missio de sabotatjes,
A Xalar

Valoració:1menosmas
Per Salvem Mallorca, fa mes de 8 anys

La veritat, si lo de la llagosta i el xampany va ser ofenssiu, lo del pressupost de l'any que ve encara ho és més! Què s'han pensat a la conselleria, que els docents són beneits?
Bosch, menys xampany i dimiteix!

Valoració:-2menosmas
Per Francesc, fa mes de 8 anys

Si la retallada de 16 milions ha estat tot una destralada! 600 professors menys! (jo entre ells). Que ens manteixin dient-nos que retallant 23 "no passarà res" és senzillament INSULTANT!.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris