cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Els ciutadans acudeixen massivament al 14-N per a criticar les retallades

Dues multitudinàries manifestacions s'han iniciat des de la plaça d'Espanya com a colofó d'una jornada de vaga general desigual, pel que fa al seguiment, segons l'indret i el sector

Aproximadament un quart d'hora després de les sis de l'horabaixa començava a caminar amb un pas lent però constant la capçalera de la primera de les dues multitudinàries manifestacions que s'han organitzat en el marc de la celebració de la vaga general a Palma.

A la cita d'aquest dimecres 14 de novembre s'havia confirmat l'assistència de dues marxes: d'una banda una de més 'convencional' i nombrosa, conformada pels principals sindicats de Balears, els quals són també els convocants de la jornada d'aturada general a l'Arxipèlag.

Així, representants d'UGT, CCOO, STEI-i i USO han pres part en aquesta acció reivindicativa contra les retallades instaurades per part dels Governs del PP a distints nivells -educació, sanitat i social-, sota el lema "Ens deixen sense futur".

Al seu costat hi havia molts ciutadans, diversos milers amb total seguretat. Molts d'ells no han deixat d'acudir al seu lloc de treball durant el matí, però ja a l'horabaixa han sortit al carrer per deixar clars els seus clams a la classe dirigent, amb la qual cosa la manifestació ha tornat a ser massiva, com ho fou a l'última vaga general celebrada el passat mes de març.

Al darrere d'aquest grup s'hi ha col·locat un altre, format per distintes organitzacions i particulars, pertanyents a l'entorn de la Plataforma Anticapitalista i a distints grups d'esquerres i independentistes, que no combreguen amb els sindicats majoritaris. Havien arribat a l'indret prèviament, fent camí amb dues columnes que seguien itineraris diferenciats pels distints barris de Palma, animant a sumar-s'hi als veïns i ciutadans que trobaven de camí.

Molts d'aquests manifestants ja havien estat presents durant el matí, a la concentració del piquet unitari anticapitalista, que s'ha saldat amb incidents al centre de la capital balear. En aquests s'hi produïren càrregues policials, dues persones quedaren detingudes, i cinc agents resultaren ferits, segons confirmà la Delegació de Govern.

Rebaixa de la tensió

A la multitudinària manifestació, però, la tensió entre manifestants i policies ha estat menys evident, i els agents han controlat la massa de manifestants a una distància més gran, a diferència del què succeí durant el matí.

En aquest sentit, alguns testimonis es queixaven que la policia havia reprimit molt aviat els piquets, sense que hi hagués cap tipus de provocació prèvia, i titllaven tant l'actuació com els cops de "gratuïts".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Abstenció forever, fa mes de 8 anys

Abstencionisme ja!

Valoració:-1menosmas
Per RAAP (Revolució Antisistema Absentista Pacífica), fa mes de 8 anys

Efectivament Andreu.
Per això l'única alternativa possible és la revolució, ja que per evolució no s'aconseguirà mai: "el sistema reprodueix el sistema" i l'estatus quo dels que se'n aprofiten: els polítics, sindicalistes i altres herbes. L´unic viable és canviar el sistema, sense violències, intel·lectualment. Només passarà quan les urnes estiguin quasi buides. Mentrestant, com que ningú passa fam de veres, la cosa avança en una sessió contínua, com als antics cinemes.

Valoració:0menosmas
Per Andreu, fa mes de 8 anys

La gent és ximple els fa el joc als *politicos i als sindicats. No s'adonen que ningú els demana a aquests vividors, retallades. Ja que sobren moltíssims sindicalistes i polítics. I perquè no es financien dels diners dels seus associats. Ja esta bé de finançar-los. Ningú protesta per aixó. Els estem fent el joc que ells volen.

Valoració:0menosmas
Per Jaume Servera Nicolau, fa mes de 8 anys

Tal vegada una qüestió greu dels mitjans de comunicació actuals és que sacrifica informació, me imagino que en pro de la rapidesa en llençar-la al consum social. Un exemple evident és que a tots els mitjans incideixen en els cinc policies "ferits", informació que, com ells mateixos citen, han arreplegat del comunicat oficial (informació prou contrastada), però en cap moment surten els manifestants ferits, amb trencament de braços, bretxes al cap i contusions varies. És curiós tot plegat que ni al comunicat oficial ni a la premsa surtin els ciutadans ferits, en canvi si surtin només els policies on possiblement a alguns d'ells només fou una busca dins un ull el que el dona de baixa en el combat.

Valoració:1menosmas
Per en pere de sa butza, fa mes de 8 anys

Per que Alemania no contempla vagues generals a la seva legislació?

Valoració:2menosmas
Per Miquel, fa mes de 8 anys

El que m'ha fet vergonya es veure la policia local, si si la de Palma no la nacional, guardant les portes d'uns grans magatzems del carrer Jaume III, crec que es una vertadera pena que s'embrutin les mans davant la ciutadania (les xiulades eren constants) amb una feina que no els pertoca. Tenia amb un bon concepte la policia local de Palma. Ames amb uns uniformes i parafernàlia, casc,..etc ...cada vegada sospitosament mes semblant amb la policia nacional.

Valoració:1menosmas
Per dic, fa mes de 8 anys

@MeXap:

ha

1 interj. [LC] Expressió usada per a acollir la nova d’una cosa que semblava no poder ésser.
2 interj. [LC] ha! ha! Expressió usada per a indicar satisfacció, triomf.
3 interj. [LC] ha! ha! [o ha! ha! ha!] Expressió usada per a imitar una riallada.

ja

1 1 adv. [LC] Des d’abans, no més tard, d’un temps determinat del passat, present o futur. Quan hi vam arribar, ell ja se n’havia anat. Quan hi arribarem, ell ja deurà ésser fora. Fa dos dies que els el vaig adobar, i ja el tornen a tenir espatllat.
1 2 adv. [LC] Davant d’un verb en present, expressa una acció immediata. Ja vinc! Ja ho fas?
1 3 adv. [LC] Davant d’un verb en futur, expressa la confiança en què una cosa s’esdevindrà. Ja ens veurem. Ja ho faré.
1 4 interj. [LC] Expressió usada, sovint irònicament, per a indicar que ens fem càrrec del que ens diuen, que hi assentim.
2 1 [LC] ja que loc. conj. Del moment que. Ja que en portes, dóna-me’n.
2 2 [LC] ja sia que loc. conj. Encara que.
3 [LC] ja... ja... loc. conj. Introdueix proposicions distributives.


(DIEC2)

Valoració:9menosmas
Per MeXap, fa mes de 8 anys

Ara mir es canal4 i escolt sa tertulia, Quin tipo més impresentable en Bravo jejej, Quina credibilidad poden tenir es sindicats amb representants com aquests. Quin personatge! jajaja

Valoració:-14menosmas
Per Francesc, fa mes de 8 anys

Cert IIII. Per no dir que ja que estem davant d'una vaga a nivell europeu -no a tot Europa, però déu n'hi do-, estaria bé fer-ho palès i no deixar-nos endur per la tendència dels sindicats hispanocèntrics i/o espanyolistes, d'aprofitar-ho tot per fer-nos sentir espanyols.

Jo avui he fet part d'una mobilització del sud d'Europa (i més), no d'una mobilització espanyola, on no m'hi veuran pas.

Valoració:15menosmas
Per IIII, fa mes de 8 anys

Atenció dBalears:

La bandera de la franja de presentació de les notícies "14N VAGA GENERAL Balears" és incorrecta: només hi ha tres faixes vermelles, en lloc de quatre. En canvi, la corresponent a "14N VAGA GENERAL Estat" és bastant correcta.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris