algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

14-N: la vaga amb més motius per protestar

Un piquet de 100 delegats sindicals informa els treballadors d’Emaya sobre el seu dret de fer-ne. Només sortiren 5 dels 23 camions de fems. La jornada d’aturada començà a mitjanit sense incidents. L’activitat a l’aeroport de Son Sant Joan es reduirà un 50%

23438

La seu d’Emaya, a Son Pacs, ahir a mitjanit. Els piquets hi encetaren la vaga.

Ferran Aguiló - J.Torres.

La vuitena vaga general de la democràcia que es convoca a les Illes ha començat aquesta mitjanit amb els habituals piquets informatius a les portes d'algunes empreses. Si la vaga general del 29 de març va ser un clam clar i contundent en contra de la reforma laboral, la d'avui va molt més enllà i són encara més els motius pels quals la ciutadania es mobilitzarà.

Anit, un dels punts més calents va ser la seu d'Emaya a Son Pacs, on es concentrà un piquet de més de 100 delegats sindicals per informar els treballadors de l'empresa de neteja pública sobre el seu dret a fer vaga. Dels 23 camions que fan feina un dia normal, ahir només en sortiren 5. Els sindicats es mostraren "satisfets" pel seguiment inicial de l'aturada a l'empresa pública.

L'altre espai important on ja a les dotze es veié l'activitat reduïda un 50% va ser l'aeroport de Son Sant Joan. Anit, el darrer vol sortí a les 23 hores i el primer d'avui s'espera que arribi a les 8.30 del matí. L'inici de la protesta començà anit "de manera tranquil·la i sense incidents", tal com informà el secretari de Comunicació de CCOO, Francesc Mellado. I és que al llarg de les vint-i-quatre hores que dura la protesta, més de 2.000 delegats sindicals formaran diferents piquets informatius que passaran per les cotxeres de l'EMT a les 5 del matí, a l'estació Intermodal a les 6, pels centres educatius a partir de les 8 i ja a les 9 pels comerços de Palma.

La convocatòria d'avui, d'abast europeu, pretén ser un clam en contra de les polítiques neoliberals que obliguen els ciutadans a pagar el deute dels bancs a canvi de l'eliminació dels drets socials.

Segons els sindicats, la crida a la mobilització s'adreça a tots els ciutadans, i en especial als 87.151 aturats (a octubre de 2012) i als 350.000 treballadors del sector públic i privat que també pateixen l'enduriment de les condicions laborals de la nova reforma laboral. El col·lectiu dels pensionistes també es farà sentir gràcies als Padrins Flauta de Mallorca, que tenen diferents accions reivindicatives plantejades per avui, davant la possibilitat que el Govern toqui les seves pensions, ja prou afectades per la pèrdua de poder adquisitiu.

Si fa vuit mesos la reforma laboral monopolitzà la vaga general, les vint-i-quatre hores de mobilització d'avui es basen en quatre eixos ben amplis que abracen totes les problemàtiques polítiques i socials que actualment es pateixen. Els sindicats criden a la mobilització si "estàs en contra de les polítiques d'ajustos que augmenten la pobresa i l'atur", a més "de les retallades en sanitat, educació, cultura i serveis socials". Així mateix, convoquen aquells qui vulguin "defensar el petit comerç i l'economia real que ens permet viure i millorar".

Manifestacions

La jornada de lluita culminarà amb dues manifestacions que partiran a les 18 hores de la plaça d'Espanya. Serà un bon moment perquè aquells que no s'hagin pogut permetre secundar l'aturada sí que hi participin d'alguna manera. La protesta que es preveu més multitudinària està convocada pels sindicats CCOO, UGT, STEI-i i USO,i serà la que tindrà un recorregut més llarg: després de passar per Avingudes i Jaume III, finalitzarà a la plaça Major. La segona protesta, convocada per la comissió pro vaga general anticapitalista, tindrà un trajecte més breu i passarà pel carrer dels Oms, la Rambla, Unió i acabarà al Born.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per IIII, fa mes de 8 anys

Atenció dBalears:

La bandera de la franja de presentació de les notícies "14N VAGA GENERAL Balears" és incorrecta: només hi ha tres faixes vermelles, en lloc de quatre. En canvi, la corresponent a "14N VAGA GENERAL Estat" és bastant correcta.

Valoració:0menosmas
Per ..., fa mes de 8 anys

És "Son Sant Joan", no "Son San Joan".

Valoració:5menosmas
Per campos, fa mes de 8 anys

Bernadet, totalment d'acord amb tu.

Valoració:0menosmas
Per bernadet, fa mes de 8 anys

Sembla mentida que, a la societat de la informació, encara es permeti l'existència de piquets suposadament informatius, en realitat veritables colles violentes de gàngsters, totalment prescindibles.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris