cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Bancs i caixes frenen ara la sagnia de desnonaments

Els afectats consideren que “no és suficient”. A Balears se n’han dictat 2.500 ordres el primer semestre. PSM-IV-ExM reclama la intervenció del Govern

23312

La pressió social ha evitat en molts casos que es produïssin desnonaments.

P. BOTA

S'ha hagut d'arribar a situacions límit per actuar. Mentre PP i PSOE ultimen una llei en l'àmbit estatal per evitar els desnonaments, bancs i caixes han acordat, de moment, paralitzar-los. A les Balears, el primer semestre de l'any se'n dictaren 2.500 ordres, segons dades del Consell de Poder Judicial, fet que implica 15 desnonaments diaris.

La recent moratòria d'entitats financeres deixa enlaire moltes qüestions, a l'espera que els ‘grans' partits perfilin la normativa que regularà el que ja s'ha convertit en un drama social. Les patronals de bancs i caixes, AEB i CECA, respectivament, informaren ahir de la paralització de desnonaments en aquells casos "d'extrema necessitat", en el cas de la banca, mentre que les caixes es referiren a "col·lectius vulnerables". Aquestes afirmacionsforen rebudes des de les organitzacions de consumidors de manera escèptica.

Des d'Acuib (Associació de consumidors de les Balears) criticaren que caixes i banc "no determinen" les circumstàncies d'extrema necessitat que s'hauran de presentar o quins seran els col·lectius que es consideren especialment vulnerables, com tampoc no especifiquen "si els criteris no seran els mateixos per a totes les entitats ni tampoc si no podran ser exigits davant els tribunals". L'associació també es demanà "què passarà" amb els deutes que tinguin en aquests casos "d'extrema necessitat" o "col·lectius vulnerables".

De la seva banda, PSM-IV-ExM instarà el Govern balear que, en la compilació de dret civil propi, es reculli la dació en pagament i altres mesures jurídiques per evitar desnonaments i perquè les entitats financeres "assumeixin part dels efectes de la crisi".

Els afectats demanen implicació municipal

L'Associació de consumidors de les Balears (Acuib) i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) sol·liciten als batles dels municipis de les Balears que acordin "no autoritzar la tramesa de la força pública" als desnonaments per execucions hipotecàries fins que es modifiqui la llei que ultimen PSOE i PP. En un comunicat, també demanen als funcionaris adscrits als serveis de notificacions i a embargaments que "al·leguin l'objecció de consciència per negar-se a dur a terme els desnonaments".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofre, fa mes de 8 anys

no és solidaritat. es tracta de que els banquers no volem més pisos, ja en tenen massa i no les poden vendre, volen doblers i no serveix de res expropiar els pisos de la gent que no pot pagar l'hipoteca. el PP i el PSOE intentaran no matar a la gent que no te recursos per pagar als bancs i per a que ho puguin seguir fent amb terminis més assumibles durant tota la resta de la seva vida.

nofre

Valoració:7menosmas
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 8 anys

Els Ajuntaments podrien començar per donar exemple: Un de ben senzill, condonar el pagament del IBI a les vivendes hipotecades.

Els 300 euros de mitjana que paga cada vivenda hipoteca serviria per alleugir les càrregues familiars.

Valoració:3menosmas
Per Ropit., fa mes de 8 anys

I de l'estafa de les Participacions Preferents, que me'n diuen? Que faran?

Valoració:1menosmas
Per Bernat, fa mes de 8 anys

He volgut dir: no s´arreglará més que equilibrant la balança...

Valoració:0menosmas
Per Bernat, fa mes de 8 anys

He volgut dir: no s´arreglará més que equilibrant la balança...

Valoració:1menosmas
Per Bernat, fa mes de 8 anys

Ah,Ah,Ah, Ara els hi ha donat un atac de solidaritat, pero si ja tene les seves fundacions hon rentarse la cara i la consciència.
Ells seguiran siguent jutge i part per decidir cuant i com aixecan el dit o el baixran, talment els emperadors romans cuant decidien el destí del infeliç que havia perdut la lluita al amfiteatre.
Aixó no s´arreglará equilibrant la balança dels contractes hipotecaris, perque els politics estan en mans del banquers i del capital.
No somiem en tractes justs, per aixó hauriem de desmuntar el sistema, i si aixó anás a pasrar ja sabeu els primers que abandonarien el vaixell: els que tenen els capitals, talment les rates.

Valoració:1menosmas
Per llençol, fa mes de 8 anys

Que no vos enganin: els bancs no són solidaris, estan concagats. I els nostres governants també. Saben que l'olla social està a punt de rebentar com demostren les pintades i les accions contra les entitats bancàries, que creixen diàriament. Mireu sinó el perfil de Facebook de contrainfo: http://www.facebook.com/contrainfocat

Els bancs i el Gobierno de España saben que estem molt cremats i no ens enganyareu amb aquesta operació de maquillatge. No ho fan per les famílies que pateixen, sinó per la por que ens tenen. Perquè, què passarà amb les 400.000 famílies que ja heu desnonat? Lis donaran un sostre de nou? Segur que no!

A partir d'ara: família desnonada, banca cremada! Demà totes a la vaga anticapitalista!

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris