muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Aguiló encara està negociant imposts ja pressupostats

23450

Josep Ignasi Aguiló no concretà res dels nous imposts durant la presentació dels pressuposts.

Joan Riera

El Govern encara negocia imposts ja pressupostats. Vicepresidència manté converses obertes amb diferents sectors implicats, tot i que ja ha fixat en els comptes de la Comunitat per a l’any que ve la quantitat que pensa recaptar. Es tracta dels tributs de nova creació, com són el que graven els cotxes de lloguer, les grans superfícies i els envasos de begudes.

La improvisació de l’Executiu és una constant amb matèria econòmica. Així, per exemple, Vicepresidència avaluà pràcticament fins al darrer dia quins eren els imposts que havia d’introduir. Aguiló, en aquest sentit, valorà fins a darrera hora la possibilitat de gravar els saldos bancaris o el transport de l’energia elèctrica i les antenes de telefonia mòbil.

El Govern, finalment, quadrà els comptes de la Comunitat calculant 35 milions d’ingressos per l’impost sobre envasos, 15 pel dels cotxes de lloguer i 8,5 pel de grans superfícies. Ara bé, els imports assignats pressupostàriament són poca cosa més que nombres. La realitat és que l’Executiu ha improvisat i no coneix l’abast dels nous tributs, ja que no té concretat res de res.

Qualsevol impost, com se sap, ha de regular-se mitjançant una llei, que és la que defineix de manera clara el fet imposable, l’àmbit territorial d’aplicació, el subjecte passiu, la tarifa o quota tributària... El Govern, curiosament, negocia ara aquestes qüestions amb els sectors implicats. Així, per exemple, manté converses obertes amb la patronal de les empreses de cotxes de lloguer per aclarir com s’aplicarà el tribut. Vicepresidència s’ha trobat amb problemes seriosos, atès que no existeix un registre de vehicles de lloguer. Ara per ara, Aguiló cerca una solució que intenta consensuar amb el sector per moderar l’impacte del nou tribut.

De la mateixa manera, l’Executiu negocia també amb la patronal de les grans superfícies com s’aplicarà l’impost sobre els grans establiments comercials. En aquest sentit, la llei que reguli l’impost ha d’aclarir a partir de quina superfície es pagarà i quins seran els diferents trams d’aplicació. Així mateix, ha de regular si la superfície a considerar a l’hora de pagar serà només la d’exposició i venda o s’hi inclouran també els espais, per exemple, destinats a magatzem o pàrquing. Cap d’aquestes qüestions encara no estan definides, perquè les negociacions amb la patronal estan obertes.

A més, negocia amb diverses patronals com aplicar el tribut sobre els envasos de begudes. Vicepresidència, a l’hora de plasmar sobre el paper de l’impost, s’ha trobat amb  dificultats. De fet, avui quasi no hi ha res clar encara.

D’altra banda, el projecte de llei de pressupost preveu la creació d’un bon grapat de taxes noves. Es tracta, entre d’altres, de la que hauran de pagar els discapacitats o dependents que sol·licitin voluntàriament una revisió del grau de discapacitat o dependència. Hi ha també una taxa per a activitats en els equipaments i exteriors de les finques públiques i una altra que grava l’autorització d’activitats esportives a espais naturals protegits i les finques públiques. Idò bé, aquestes taxes s’han de regular amb un reglament, que s’ha d’aprovar obligatòriament pel consell de govern.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Teddy Bear, fa mes de 8 anys

I que podem esperar de Mr.BEAN ficat en economia?

I ara que va amb el cotxet de jugueta encara ho sembla més.

Valoració:2menosmas
Per jrbs, fa mes de 8 anys

Aguiló no negocia, fa perdre el temps per impossar finalment el que li mana Bauzá i el que exigeix Madrid. Les colonies son per això, per explotar-les.
Prest és veurà forçat a imposar mesures severes, com pot ser l'impost per parlar en català(El gonellistes de Sa lengua baleá tampoc s'en llibereran, tal volta aquests doble: per collós!) L'impost per ser mallorquí, menorquí, etc.. L'impost per viure aprop de la mar, l'impost per tenir paissatge, l'impost per viura a una illa...
Lo dit: les colonies son per explotarles, això sí, no ha de semblar una colonia..

Valoració:2menosmas
Per Un de tants, fa mes de 8 anys

Estant demostrant que són uns inútils. El millor que podrien fer si realment els interessa el poble és dimitir per incompetents. Encara els hi queda dos anys i mig d'estar al govern, us imagineu quines rucades més poden arribar a fer? Aquesta situació d'improvització i de mediocritat és inaguantable.

Valoració:4menosmas
Per Català de Mallorca, fa mes de 8 anys

basta veure'l d'enfora, per saber que aquest és més lento que el cavall del dolent. Vaja argamboy que està fet. Com els altres, aquest és com els altres. Més curt que un segon, com vol el potecari.

Valoració:4menosmas
Per Bauzá dixit, fa mes de 8 anys

Sabemos lo que hay que hacer y lo vamos a hacer... aunque parece que no tenemos ni puta idea de como pero iremos haciendo.

Valoració:7menosmas
Per Irlandès, fa mes de 8 anys

Altrament conegut pel "cuento de la lechera". Quin nivellarro!.

Valoració:4menosmas
Per t, fa mes de 8 anys

Una mostra més del nivell d'aquest Govern

Valoració:5menosmas
Per Aina, fa mes de 8 anys

Com es pot negociar un impost ja pressupostat? Això es diu improvisació o quadrar els pressuposts a la força

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris