muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

El Govern es mostra indignat amb la gestió de la rectora de la UIB

23316

Casas i Deyá (segon per la dreta), fent d’amfitrions durant la visita d’Eduard Punset, l’any passat a la UIB, amb motiu del seu nomenament com a Doctor Honoris Causa de la Universitat.

Jaume Lladó

El Govern es mostra indignat amb la gestió de la rectora de la UIB, Montserrat Casas, perquè, a parer seu, "actua amb poca lleialtat institucional". Així ho creu el director general d'Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, Miquel Deyá.

El darrer incident que ha contribuït a tensar encara més les difícils relacions entre la UIB i l'Executiu es registrà el 6 de novembre passat arran d'un correu electrònic que s'envià des del rectorat a part dels professionals de la institució. La rectora va fer arribar l'esborrany del decret de suspensió del complement d'estímul i reconeixement de l'excel·lència investigadora i la transferència de coneixement del personal docent i investigador de la UIB perquè poguessin presentar-hi les al·legacions oportunes. Aquest document recull la suspensió temporal d'aquest complement que actualment cobren 219 empleats i que suposen uns 100 euros al mes. Per al Govern suposarà un estalvi de 353.000 euros anuals.

El director general es mostra indignat amb la rectora perquè "el complement no és competència seva i el que ha fet és un posicionament molt descortès. És una competència nostra i dels sindicats que ja hem negociat i no és normal passar un document que no està aprovat". És més, Deyá recorda que la mateixa rectora "el juny del 2011 es mostrava favorable a llevar aquest complement perquè deia que no passaria res".

Com es defensa Deyá, "podríem haver tocat complements de 300 euros i que afecten més gent, però optàrem per aquest".

Ara bé, des de l'òrgan de representació legal del Personal Docent Investigador asseguren que no han negociat amb la Direcció General d'Universitats, "en cap moment, la suspensió d'aquest complement retributiu ni de cap altre". A més a més, asseguren que "rebutjam la retallada de qualsevol complement retributiu autonòmic i com a molt acceptarem la renegociació dels barems aplicables al complement d'excel·lència investigadora".

Aportació

Per quart any consecutiu, l'aportació que fa el Govern a la UIB es reduirà un 6%; és a dir, que es passarà dels 50 milions del 2012 a 47 el 2013. Això representa que en quatre anys l'aportació de l'Executiu a la institució educativa ha minvat un 23,4%. Des de la UIB, no s'han volgut pronunciar encara sobre aquesta nova retallada i apunten que s'hi pronunciaran un cop estiguin aprovats els pressuposts.

La UIB diu que està al límit

Durant l'acte d'inauguració d'aquest curs, Casas ja advertí que estaven en "una situació en la qual es fa pràcticament impossible afrontar noves restriccions pressupostàries sense que perilli la continuïtat de la institució tal com la coneixem. De fet, si se'm permet, l'ase ja fa algun temps que treballa gairebé sense menjar, hauríem de procurar continuar alimentant-lo, si no volem que la cosa acabi malament".

A principi d'aquest curs, el deute del Govern amb la UIB arribava als 29 milions. I en aquest context Deyá també retreu a la rectora que "va callar durant els darrers mesos del Govern d'Antich, que ja no li pagaven res, i ho va dir just en arribar el PP". Així mateix, el responsable d'Universitats indica que Casas "també calla quan per exemple el mes de setembre els vàrem pagar 800.000 euros en concepte de deute".

Deyá precisà que en realitat, a la UIB, enguany se li han transferit "47 dels 50 milions pressupostats. Aquests tres milions d'euros manco no s'abonaran, tal com acordàrem amb el vicerector econòmic, ja que la UIBha incrementat els seus ingressos gràcies a la pujada de les taxes".

Si la tercera retallada obligà la UIB a reduir un 17% el personal i a rebaixar despesa corrent, caldrà veure ara quines mesures hauran de prendre davant aquesta important retallada.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Fantasmico Burinol, fa mes de 8 anys

En Deià és un fantasma, basta estar dos minuts amb ell!!!

Valoració:3menosmas
Per Rosella, fa mes de 8 anys

No poden consentir no controlar la seva gestió. Són patètics! La rectora té tantes coses que ells no tenen, ai...començant per l'educació, continuant amb el sentit comú.... Bé, la llista seria massa llarga.

Valoració:1menosmas
Per ara va de bó, fa mes de 8 anys

La reto9ra scialista de l'UIB hauria de justificar els ciutadans l'accès docent als màsters imparits a l'UIB, on els departaments decideixen per criteris de compromís, amistat o parentesc els noms dels professionals que accediran a aquest tipus de docència remunerada, pot-ser ben remunerada

Valoració:-1menosmas
Per Professor UIB, fa mes de 8 anys

La vertadera raó del perqué s'elimina aquest Complement d'Excel.lència Investigadora és deu a que en Deyà no el té (no ha assolit els mèrits suficients!).
Ni ell ni els quatre professors simpatitzants "peperos" que hi ha al Campus...

Valoració:18menosmas
Per Rasputin amb IVA, fa mes de 8 anys

No feia tan collo en Deya, però vist el vist...

Valoració:5menosmas
Per ATB, fa mes de 8 anys

Deyá, l'afició del Baleares s'avergonyeix de tu.

Valoració:8menosmas
Per XL, fa mes de 8 anys

I Rajoy és el president europeu pitjor valorat. Això no ho esmenten els mitjàns d´aqui, però si pegam una ullada als de fora, veurem que el PP encara té més mala imatge de la que ens pensem..

Valoració:9menosmas
Per La gran tallada, fa mes de 8 anys

Que llevin polítics i dels polítics. Que llevin sindicalistes i dels sindicats. Que llevin de l'església. Que llevin del rei i de la monarquia. És aquí on hi ha la gran tallada. I bé que no ho toquen, això.

Valoració:17menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 8 anys

Segurament la rectora de la UIB deu estar indignada amb la nefasta gestió del Govern. I aquesta senyora no té per què actuar amb cap llealtat intitucional. L'han posada ells? És un càrrec polític? És del PP? Segur que té la seva plaça en propietat i a més deu haver estat triada pels seus companys d'universitat? Per què hauria de fer-los p.... cas?

Valoració:45menosmas
Per Un de tants, fa mes de 8 anys

...i el poble es mostra indignat amb la gestió d'aquest Govern si se li pot dir gestió al que estan fent.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris