algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Avançam elabora un protocol sobre l’organització de consultes populars

La plataforma de regidors sobiranistes fa una nova passa cap a l’exercici del dret a decidir amb l’aprovació d’un document que permetrà consultar els ciutadans

23342

La plataforma Avançam, durant una trobada a Porreres el mes de gener passat.

Guillem Mas - Arxiu.

Avançam féu ahir una nova passa cap a l'exercici del dret a decidir. La plataforma de regidors sobiranistes aprovà un protocol que estableix la manera com haurien de dur-se a terme les consultes populars a les Balears. La convocatòria de consultes populars és l'únic o el principal objectiu d'Avançam.

El protocol, que va ser aprovat per unanimitat i al qual no es van presentar esmenes, l'ha elaborat la coordinadora de la plataforma i ahir va ser sotmès a votació a Sant Joan en assemblea. Essencialment, és un document tècnic que marca les passes que s'haurien de seguir a l'hora de fer una consulta popular. Abans de res, cal assenyalar que les consultes es realitzarien en l'àmbit municipal i que hi podrien votar totes les persones de més de 16 anys que figurin en el padró, inclosos els estrangers.

El protocol en si tracta aspectes organitzatius. Proposa, per exemple, la creació d'una comissió ciutadana que s'involucri en l'organització de la consulta, la necessitat de disposar d'un pressupost, aspectes relatius al disseny, etcètera. Cal destacar-ne, així mateix, l'esperit assembleari que hauria de regir la comissió organitzadora, segons la proposta d'Avançam. Així mateix, es posa èmfasi en la necessitat d'afavorir la participació de la gent i la informació als ciutadans. També es considera imprescindible que el batle i la resta de regidors s'hi impliquin.

La "primera passa"

El regidor de Palma i portaveu de la coordinadora d'Avançam, Antoni Noguera, manifestà que el protocol "és la primera passa dirigida a la convocatòria de consultes. Esperam que en puguem organitzar d'aquí a uns anys". Noguera en defensà de nou la validesa: "És una eina enormement democràtica que, a més, aspira a corregir l'incompliment de promeses electorals". "Podria ser una eina contra la crisi i els atacs a la identitat", hi va insistir el portaveu de la plataforma.

El protocol d'Avançam no fa cap referència a la pregunta que es formularia a la població. "A poc a poc la definirem", assegurà.

Noguera assegurà que entre els regidors sobiranistes hi regna un ambient de "molta il·lusió". "Les consultes seran una eina de radicalitat democràtica que donaran poder als ciutadans" i "permetran lluitar contra els atacs econòmics, socials i culturals", reiterà Noguera

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bart O'Lomé, fa mes de 8 anys

En las páginas del "Balears" aparecen las organizaciones más raras e inverosímiles.Esos de "Retrocedem" ¿De dónde salen? A lo que veo son de esa minoría muy minoritaria que defienden la Gran Cataluña del señor MUCHO MÁS.Pues nada,NADA,que se diviertan con sus jueguecitos.

Valoració:-9menosmas
Per maria, fa mes de 8 anys

A dins aquesta plataforma hi ha CxI. I esterà el PI?

Valoració:6menosmas
Per Toni, fa mes de 8 anys

Bastant d'acord amb en Juanjo: És molt important que els partits que estan a favor de l'autodeterminació es moguin, però hi ha moltíssima feina a fer des de la societat, a part dels polítics professionals. Hem de difondre que els motius per a continuar amb Espanya només són sentimentals, els motius per a ésser lliures són sentimentals i pràctics: A part de tenir una Estat que vetli pels nostres interessos de de veres, acabarem amb l'espoli econòmic i viurem millor.

Valoració:-7menosmas
Per Mónica, fa mes de 8 anys

Juanjo: potser tinguis raó, però en la majoria dels comentaris que rep aquest diari, més les manifestacions, més... tota l'activitat que es duu a terme per defenssar la llengua, la cultura i la història balear/catalana, tal vegada aquestes consultes donarien moltes sorpreses.

Valoració:5menosmas
Per Juanjo, fa mes de 8 anys

És vera, s'hauria de fer ja mateix per aconseguir... quedar en ridícul. Per favor, un poquet de seny. Per què creis que al Principat estan com estan? Perquè durant molts d'anys s'ha fet una feina d'integració i de construcció nacional pensant en la realitat actual del país, i ara, ha arribat un moment en què aquest teixit ha xocat amb el nacionalisme espanyol i la reacció ha estat exponencial. I com que ja són majoria, ja poden tirar endavant. Però nosaltres...? Aquí molta gent ja és feliç de canviar de llengua i de vendre la terra i el patrimoni a canvi de veure com en Nadal duu la bandera espanyola pertot arreu. I sincerament, tothom sap que això és així. No siguem ases i comencem la casa per la teulada, perquè podria ser el millor que li passàs a en Joserra i companyia.

Valoració:4menosmas
Per remigio, fa mes de 8 anys

endavant i fora els ases!

Valoració:6menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

Si, si, s' hauria de fer ja, però que nomé votin els nacionalistes, els no nacionalistes catalans són dolents i incults. A Catalunya es va fer així i va anar molt bé.

Valoració:-7menosmas
Per Mónica, fa mes de 8 anys

Seria un pas molt important, però s'hauria de fer ja, i a tots els municipis, no d'aquí a uns anys. Ara bé, això és més que res.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris