cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Acabarà Bauzá la legislatura?

Enfrontat al gruix de la societat civil i amb cada cop més contestació interna dins el PP, mai un president balear no s’havia desprestigiat tant en només 17 mesos en el poder

24108

Bauzá i el seu equip es van fer ahir la nova fotografia de família.

Ferran Aguiló - M.À.C.

Bauzá ha batut un rècord en la història de l'autogovern balear. En només 17 mesos en el poder, s'ha posat en contra pràcticament tota la societat i el gruix del propi partit. Quant de temps durarà aquest calvari? Aquesta és la pregunta que es fa tothom mentre Balears s'enfonsa econòmicament i ha caigut en un desprestigi, desmoralització i postració davant Madrid com no s'havia viscut mai des de la postguerra.

Dins el PP cada cop són mes els que abaixen el cap en senyal de preocupació quan els parlen de Bauzá. La gran majoria de batles del PP estan desfets, ofegats i tots sols. Els conservadors de Menorca i Eivissa no tenen gens de fe en el president.

Quan caurà Bauzá? El camp de batalla comença a estar molt definit. És possible que part del PP li demani la revocació del seu codi ètic particular (no el general del PP). En aquesta batalla es troba el president del Parlament, Pere Rotger, que no vol dimitir. Aquest torcebraç pot ser el final del marratxiner.

A Palma, la relació de Bauzá amb Mateu Isern és molt freda. Diuen dins el PP que el president està gelós del batle, que quasi no rep crítiques i manté el seu prestigi i la capacitat de diàleg intactes. Però per aïllar Isern, Bauzá necessita llevar d'enmig Rodríguez i fer-se seu el seu aparell. L'obsessió de Bauzá amb Rodríguez és terrorífica. La seva caiguda com a delegat del Govern va en paral·lel a la filtració del cas Over, efectuada just després que Rodríguez donàs el seu suport a Jeroni Salom per presidir el PP de Mallorca. Bauzá no li ho perdonà.

Jeroni Salom pot ser un personatge clau en el que pot passar els pròxims mesos. Té ascendència moral sobre molts de batles i presidents de juntes locals del PP. Si hi hagués una hipotètica acció de força anti Bauzá, l'aliança de Rodríguez amb Salom esdevé clau. Es dóna per segur que menorquins i eivissencs deixarien fer. Tampoc no s'esperen gaires moviments de Carlos Delgado, antic líder de l'ala més espanyolista del PP.

De fet, Bauzá el féu conseller de Turisme, però tot d'una inicià moviments per prendre-li la part del partit que controlava. Delgado està ferit, però calla i resta a l'expectativa. L'únic suport real de Bauzá és el seu cercle concèntric més íntim: el conseller Gómez i els caps de gabinet Javier Fons i Martí Juaneda. La resta hi són per supervivència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Formatge jove & Silvia, fa mes de 8 anys

Molt Bé Sr Bauza amb dos collons !!
MALLORCA i BALEARS, sense manipulació pancatalanista

Valoració:-4menosmas
Per boina, fa mes de 8 anys

Hi ha un fet que li hem de reconeixer a en Bausà com a gestor: s'ha arreglat lo del seu pis il·legal dalt murada, que se van menjar espai públic a un lloc emblemàtic i van fer un bunyol amb la murada de l'edat mitjana de cal déu. Segons quines cosetes si que les saben arreglar. A mi me pareix que s'embutxaquen tot quan poden des de temps den Canyelles i tenen majoria absoluta!!

Valoració:1menosmas
Per Rasputin amb IVA, fa mes de 8 anys

A banda del sou d’alguns membres de l’executiu autonòmic, l’única altra cosa que sembla créixer a la nostra comunitat és la taxa de desocupació, la situació actual és més que desencoratjadora, i tenint en compte que les Illes Balears encapçalen les xifres de fracàs escolar tant en referència a l’Estat espanyol com a Europa, un cop vistes les mesures i pressuposts que es van emprenent, sembla que seguirem gaudint d’aquest trist i més que dubtós honor, mentrestant, el nostre president sembla més preocupat en quedar bé amb el Govern central que en complir les seves promeses electorals i en millorar aquesta situació.

Valoració:2menosmas
Per Salvem Mallorca, fa mes de 8 anys

A priori tot hauria de fer pensar que durarà els tres anys que li queden. Sí, sí, tenen majoria absoluta. Madrid encara el recolza... tot plegat es cert però,,, la crisi és implacable i ha acabat amb governs de tota casta, en Bauzà s'ha enfrontat amb la societat civil (funcionaris, docents, mares i pares, periodistes, serveis socials, sanitaris, bombers...), s'ha enfrontat amb una part important del propi partit ( a Mallorca, però també a Eivissa i Menorca), i ara també amb els hotelers.
Té el suport de Madrid, però allà pot passar qualsevol cosa, tant si hi ha rescat com si no! Massa enemics per algú que no sembla tenir cap tipus d'estratègia política!
Què passarà quan l'aparell del PP detecti que en unes virtuals eleccions perilla la majoria absoluta? Primer canviaran el cap visible (caurà en Bauzà) i després planificaran l'adelantament electoral. Quan passara tot això? Aquesta és la incognita que ens formulam... esperem pel bé de tothom que sigui aviat, i que després perdin les eleccions!

Valoració:2menosmas
Per ona, fa mes de 8 anys

En Bauza ja estava venut des de el principi perquè un dels homes de "?confiança " era den Rodríguez. I tot ha estat dirigit des de la retaguardia.

Valoració:-1menosmas
Per Paula O, fa mes de 8 anys

Bauzá és un problema per a les Illes. Com que és un prepotent, tira pel dret i s´està posant la societat i el propi partit -parcialment - en contra. Si no canvia de tàctica, això anirà a més i es pot trobar amb el cul a l´aire. També Camps semblava intocable a València i finalment, va caure. Gent de les Illes no us deixeu dominar pels que volen que acabeu estrangers a ca vostra

Valoració:5menosmas
Per XL, fa mes de 8 anys

Cada un és lliure de fer el que vulla, però és millor no contestar als gonelles. No hi ha pitjor despreci que el de no fer apreci (ni tampoc cas).

Valoració:8menosmas
Per BartomeuVM, fa mes de 8 anys

emigrante, qué regimen? El de Franco? http://www.youtube.com/watch?v=QTBh_Lx3Y3E

Valoració:3menosmas
Per bernadet, fa mes de 8 anys

És molt divertit veure l'oposició fregar-se les mans des del fons del pou. I sobretot, sentir com el nacionalisme ultraminoritari s'autoanomena "gruix de la societat civil".
Quan baden els ulls, el cop amb la realitat deu esser veritablement dolorós.
Seguiu somiant truites, mentre un Partit Popular amb majoria absoluta al parlament i a gran part dels consells i municipis es dedica a governar.

Valoració:-17menosmas
Per Vicari, fa mes de 8 anys

Ánimo pp los tenemos rabiosos perdidos!
Quin goig!

Valoració:-18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris