algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Consell de Govern dóna el vistiplau als serveis mínims per al 14N

El Consell de Govern d'aquest divendres ha acordat els serveis mínims que haurien d'estar operatius durant la jornada de vaga del pròxim 14 de novembre, serveis que van ser acordats aquesta setmana amb els sindicats.

Segons els serveis mínims decretats, la flota de transport discrecional serà del 35 per cent (37 vehicles), mentre que al transport públic regular interurbà i els autobusos tipus llançadora es garanteix un mínim de tres viatges d'anada i tres més de tornada per a cada línia. Al ferrocarril de Sóller hi haurà un servei mínim del 50%

A més, les diferents fundacions de serveis socials tindran els treballadors equivalents als diumenges i festius. Per la seva banda, l'IbSalut disposarà del 100% de cobertura als serveis d'urgència i emergència, així com en les intervencions quirúrgiques programades no ajornables en cas de risc per als pacients, i els serveis d'oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, diàlisi, hospital de dia i farmàcia hospitalària.

A l'Atenció Primària, romandran oberts els centres de salut que, per a prestar una assistència sanitària adequada, haurien de disposar d'una plantilla mínima de dos metges, un pediatre, dos infermers i un auxiliar administratiu. Així mateix, els centres de salut que prestin serveis com a Pacs, a partir de les 17.30 hores, tindran la cobertura de plantilla idèntica a la d'un festiu o diumenge.

En relació a l'ens públic, a IB3 Ràdio haurien d'emetre's els butlletins informatius horaris entre les 07.00 i les 23.00 hores, un informatiu matinal de 08.00 a 09.00 hores, un de migdia de 14.00 a 15.00 hores i el vespertí de 20.00 a 21.00 hores.

A més, a la televisió es considera servei mínim la producció i emissió de l'informatiu de migdia i de nit, amb una durada de 45 minuts. També, s'inclou -per a ràdio i tv- les retransmissions exteriors de les notícies rellevants, així com l'emissió d'una programació gravada dintre dels horaris habituals de difusió o llistes de reproducció musical, en el cas de la ràdio.

Transport

En l'episodi del transport marítim interinsular no és necessari establir els serveis mínims entre les illes, ja que es fixen per part del trànsit de passatgers amb avió i, així, hi haurà una comunicació mínima entre Mallorca, Menorca i Eivissa. No obstant això, s'ha acordat entre Eivissa i Formentera una expedició completa d'anada i tornada a primera hora del matí, i una altra a última hora de l'horabaixa.

Pel que fa al transport ferroviari, es consideren com serveis essencials les línies Palma-Inca-Manacor (set freqüències d'anada i set de tornada); Palma-Inca-Sa Pobla (quatre freqüències d'anada i quatre més de tornada); i Palma-Inca (dues freqüències d'anada i dues de tornada).

En el cas de la línia de metro Palma-UIB hi haurà nou freqüències d'anada i altres nou de tornada.

A l'ensenyament

Sobre l'educació, el director haurà de garantir als centres docents la seva obertura, i ell i el secretari hauran de romandre al centre, així com una persona de consergeria.

A més, per a accedir als centres públics d'Infantil i Primària que no tinguin transport públic alternatiu de les zones rurals s'ha de mantenir el servei.

Així mateix, s'ha decidit eliminar, com a servei mínim en matèria d'educació, el servei de transport per a accedir als centres públics d'Infantil i Primària que no tenen transport públic alternatiu.

Compareixença al Parlament

El portaveu de l'Executiu, Rafel Bosch, ha explicat posteriorment a la reunió del Consell de Govern que el dimecres que tindrà lloc la vaga general, ell serà un dels responsables autonòmics que compareixerà en comissió parlamentària per a explicar els Pressupostos.

Segons ha dit, el Govern està «treballant intensament» per a aprovar els comptes «en termini» i, per tant, els membres de l'Executiu «acudirem normalment» a la Cambra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris