algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El Consell esmenarà el pressupost del Govern

L’equip de Maria Salom (PP) vota a favor d’una moció dels socialistes perquè considera “insuficient” la partida que José Ramón Bauzá preveu per a la institució

23964

El vicepresident de Cultura, Joan Rotger; la presidenta, Maria Salom; i el conseller de Presidència, Jaume Juan, en el ple del Consell d’ahir.

Ferran Aguiló - J.T.

El Consell de Mallorca esmenarà els pressuposts que ha elaborat el Govern balear per a 2013 i que congelen la partida per a la institució insular. Així ho acordà ahir el ple del Consell per unanimitat. L'equip de govern que presideix Maria Salom (PP) votà a favor d'una moció del PSIB en aquest sentit, que també rebé el suport de PSM-IV-ExM.

La consellera insular d'Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, justificà el vot favorable perquè "el finançament del Govern no basta per complir amb les obligacions del Consell". En concret, es referí a la partida per a la renda mínima d'inserció al conveni de carreteres. La institució encara no ha presentat els seus comptes per a l'any que ve, els quals "s'han d'ajustar per tal de cobrir els serveis essencials", digué Roig, qui reconegué que les partides del Govern són "insuficients", fet que considerà "injust".

Amb tot, la consellera insular deixà clar que com a membre del PP està d'acord amb les polítiques del partit adreçades a complir amb l'objectiu de dèficit. "Ho complim i ho acatam", digué. Això no obstant, Roig sentencià que, si bé no demanaran més competències, reclamaran "tot allò que ens pertoca".

La consellera socialista Rosario Sánchez, encarregada de defensar la moció, assegurà que els comptes presentats pel Govern "perjudiquen Mallorca i fan que sigui impossible que la institució insular mantingui els serveis i faci inversions".

Per això, el PSIB instà el Consell a "recuperar l'import de la bestreta del sistema de finançament a 37,5 milions d'euros com al 2011, ja que els pressuposts la deixen en 25 milions d'euros; recuperar l'anualitat del conveni de carreteres amb la Comunitat Autònoma fins als 25 milions d'euros, en lloc dels 13,5 milions prevists per la reducció d'un 45% en les inversions per convenis; incrementar l'import per finançar la renda mínima d'inserció fins als 6 milions d'euros, ja que els 3 milions pressupostats no són suficients; i actualitzar amb la pujada de l'IPC les partides per finançar les competències transferides, cosa que suposaria 7 milions d'euros més".

A més, el ple del Consell aprovà per unanimitat una moció de PSM-IV-ExM que manifesta la ferma voluntat de la institució per exercir totes les competències i, alhora, exigir al Govern el pagament del deute pendent.

Bombers

D'altra banda, el ple tractà l'actual problemàtica amb el cos de bombers del Consell després del tancament del parc de Felanitx el cap de setmana passat. El Consell manifestà la seva voluntat de continuar negociant amb els Bombers i Roig lamentà que aquests professionals "anteposin els drets sindicals al seu deure de servei públic".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ufanós, fa mes de 8 anys

No sé de què es queixen. Na Salom no és del partit que troba superflus els consells? Hala idò!

Valoració:4menosmas
Per Maggy2, fa mes de 8 anys

Ja se li desmadren els seus i tot. No pot ser robar a tothom i que tothom estigui conforme o no se n'adoni. I amb els bombers què? què vol el govern? que treballin de franc perquè tenen com a professió l'exercici d'un servei públic essencial?
que només poden exercir els seus drets i demanar el que els correpon en justícia aquells que no fan un servei públic essencial? O sigui, els polítics (aquests han demostrat que no fan cap servei públic essencial).

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris