algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Armengol: "Els comptes de 2013 perjudiquen els més febles i just salven els bancs i IB3"

Francina Armengol comunica que el PSIB farà una esmena a la totalitat als pressuposts del Govern per a l'any vinent. Critica la pressió tributària d'un cèntim sanitari que no saben com aplicar, i l'apujada de taxes als dependents

23988

Armengol considera que Bauzá no és capaç de negociar amb Madrid i reclamar el què el Govern central deu a les Illes.

ULTIMA HORA

La portaveu parlamentària del PSIB, Francina Armengol, ha anunciat avui que el seu partit presentarà una esmena a la totalitat als pressuposts de les Balears de 2013, ja que no comparteix ni el capítol d'ingressos ni el plantejament de la despesa, que "perjudica els més febles i només salva els bancs i IB3".

Armengol ha explicat en una roda de premsa que aquests pressuposts, dels quals ha dit que "arriben tard i malament" a la Cambra autonòmica, haurien de ser "de xoc" davant la mala situació econòmica, i per contra "xoquen contra tot: l'educació, la sanitat, els dependents, les empreses, el turisme o les ONG".

"Xoquen contra els aturats", ha prosseguit la líder socialista, ja que els pressuposts denoten que el PP s'ha "creuat de braços" davant el problema més greu de les Balears, i contra l'educació, perquè en eliminar ajuts com en el transport escolar, "s'ha deixat de mirar cap al futur".

Armengol ha denunciat que el Govern hagi obligat els balears a pagar la benzina "més cara" de l'Estat per destinar uns doblers a sanitat, la qual cosa que no ha fet, i ara "no saben on han anat aquests doblers". Així mateix, ha titllat de "vergonyosa" l'apujada de les taxes a les persones dependents.

'Cap a la descohesió social'

La portaveu socialista augura que el Govern s'"equivoca" amb les previsions d'ingressos i que aquests pressuposts només aconseguiran aprofundir en la "descohesió social".

Així, Armengol ha culpat el Govern de la reducció del pressupost autonòmic en prop d'un 3 %, i el considera "incapaç" de negociar amb Madrid i reclamar els 1.000 milions d'euros que el Govern central deu a Balears. Per això, segons el seu parer, "José Ramón Bauzá s'agenolla davant Madrid".

Crítica als nous imposts

Per la seva part, el diputat i portaveu d'Hisenda del grup parlamentari socialista, Joan Boned, ha assegurat que els nous impostos per a envasos, cotxes de lloguer, consum d'aigua i grans superfícies són "falsos", ja que no s'ha creat la legislació pertinent per aplicar-los.

Boned ha advertit que, perquè aquests impostos puguin aplicar-se al pròxim exercici econòmic, hauria de sortir abans de gener una llei que els normalitzi, i ha afegit que "no hi ha temps suficient per a elaborar una llei de forma completa en aquest període".

El diputat ha criticat la "inexistència d'un full de ruta" en la política econòmica del PP i ha acusat el vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, de mentir, ja que l'impost de patrimoni, lluny de perjudicar els que més tenen, torna a carregar contra les classes mitjanes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fets, no paraules!, fa mes de 8 anys

Família mallorquina:

Si continuau mirant i escoltant IB3 estau col·laborant amb una televisió i una ràdio que, amb el seu bilingüisme, menyspreen la nostra llengua.

Valoració:15menosmas
Per Família mallorquina, fa mes de 8 anys

No vull fer boicot a IB3, vull que sigui d'aquí i aquí són les Illes Balears i la llengua d'aquí és la catalana. De teles en foraster, n'hi ha moltes, per donar i per regalar. Volem una televisió d'aquí i de qualitat.

Valoració:-10menosmas
Per pasabaporalli, fa mes de 8 anys

Voltros Francina també la salvaveu cada any a IB3... Tenim sa fòrmula !! o no t'en recordes?

Valoració:-2menosmas
Per Jordi, fa mes de 8 anys

Ja sabem que hi ha "programes bons, altres normals i altres xerecs" -com a qualsevol emissora-; però el boicot és per haver passat d'una programació en català a una de bilingüe, la qual cosa és un gran perjudici per a la nostra llengua. A més, se li ha d'afegir el tancament d'una altra emissora (RTVM) i el canal TV3, tots dos 100% en català. L'única resposta digna a tot això és el boicot.

Valoració:21menosmas
Per Jordi, fa mes de 8 anys

Ja sabem que hi ha "programes bons, altres normals i altres xerecs" -com a qualsevol emissora-; però el boicot és per haver passat d'una programació en català a una de bilingüe, la qual cosa és un gran perjudici per a la nostra llengua. A més, se li ha d'afegir el tancament d'una altra emissora (RTVM) i el canal TV3, tots dos 100% en català. L'única resposta digna a totd això és el boicot.

Valoració:12menosmas
Per Ja n'hi ha prou!, fa mes de 8 anys

Boicot no només a IB3 bilingüe, sinó a tots quants hi col·laboren o s'hi anuncien.

Valoració:14menosmas
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 8 anys

I quan fa els comptes de caseva, na Francina no preveu pagar les quotes dels préstecs bancaris?

Si així li va be es que te molta sort.

I d'altra banda, IB3 te programes bons, altres normals i altres xerecs, fent boicot a IB3 perjudicam tot el sector audiovisual balear.

Valoració:-20menosmas
Per BOICOT A PP3 JA!!!!, fa mes de 8 anys

JA ELS HI VA BE SALVAR A PP3, AIXÍ PODEN SEGUIR TENINT LA POBLACIÓ BEN MANIPULADA, COSA QUE JA VA DENUNCIAR EL SINDICAT DE PERIODISTES DE LES ILLES BALEARS!!!!! BOICOT A PP3 JA!!!!!

Valoració:18menosmas
Per es moc surt del nas, fa mes de 8 anys

El boicot és al PP que l'hem de fer, no a IB3, ni al metro, ni... Ja basta tot el que ells (el PP) es carreguen totsols.

||*||

Valoració:-21menosmas
Per Toni II*II, fa mes de 8 anys

Boicot a IB3 bilingüe.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris