algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Aturen metro i tren amb un ampli seguiment entre els treballadors

Alguns usuaris han expressat queixes, perquè els cartells informatius han estat col·locats amb massa poc temps d'antelació

24022

Molts usuaris no sabien amb exactitud quin tren podrien agafar per a desplaçar-se al seu lloc de treball, o bé al campus de la Universitat.

Ferran Aguiló - M.À.C.

La vaga dels treballadors del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM) ha començat aquest matí, amb interrupcions d'alguns combois entre les 6 i les 9 del matí. Fonts dels representants dels treballadors han indicat que hi ha hagut un seguiment massiu de l'aturada, de prop del 90 per cent de la plantilla.

Devers les 8 del matí, una seixantena d'empleats s'han concentrat a l'Estació Intermodal, i poc després han duit la seva protesta durant uns minuts enmig de les Avingudes, fins que la Policia hi ha acudit i ha restablert la normalitat.

La situació del servei al qual duen les polítiques d'estalvi de les Administracions, així com el desacord amb l'empresa pública sobre el nou conveni col·lectiu del sector són les principals reclamacions sindicals, que han acabat en la crida a la vaga.

Usuaris

En l'altra part implicada en aquest tema, els usuaris del metro i el tren, hi ha hagut diversitat d'opinions sobre com han viscut l'inici de la jornada.

Alguns expressaven normalitat, i d'altres incertesa i nervis. Molts d'ells, tot i estar assabentats que avui era dia de vaga a l'estació, no sabien amb exactitud quin tren podrien agafar per a desplaçar-se al seu lloc de treball, o bé al campus de la Universitat, en plena hora punta.

Aquest fet podria ser degut a les llargues negociacions entre sindicats i l'empresa sobre els serveis mínims de la vaga, les quals acabaren a última hora, i això provocà que els cartells informatius estiguessin enllestits i col·locats a les andanes amb massa poc temps d'antelació.

L'horabaixa del dijous hi ha hagut una altra aturada, amb serveis cancel·lats i interromputs entre les 17.30 i les 20 hores. Així mateix, la vaga es reprén els dies 14, 15 i 22 de novembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris