algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Els hotelers critiquen la política econòmica i turística de Bauzá

En el marc de la World Travel Market de Londres, apunten que els pressuposts “manquen de la sensibilitat turística necessària per poder mantenir la competitivitat de Balears”. Denuncien que els comptes autonòmics de 2013 “no presenten cap mesura de reactivació de l’economia”

24132

Els hotelers Miquel Amengual, Inmaculada de Benito, Margalida Socias, Antoni Coll i Francisco Sánchez, a la World Travel Market.

R.C.

Els hotelers carregaren contra la política econòmica i turística del Govern balear en el marc de la fira World Travel Market, que té lloc a Londres aquests dies. La Federació Hotelera de Mallorca (FEHM) criticà que els pressuposts de la Comunitat per a 2013 "manquen de la sensibilitat turística per poder mantenir la competitivitat de Balears".

Tanmateix, els hotelers no podran fer arribar la seva queixa al president Bauzá. El cap de l'Executiu visitarà avui la fira acompanyat del conseller de Turisme, Carlos Delgado. L'única responsable del sector que encara serà avui a Londres és la gerent de la FEHM, Inma de Benito.

La patronal lamentà que el sector turístic, fins ara, "només és estratègic per carregar amb la pressió fiscal que marquen els executius estatal i autonòmic". En aquest sentit, denunciaren que, després de la pujada de l'IVA, els comptes del Govern central inclouen un augment de la pressió fiscal, un increment que també recullen els pressuposts de la Comunitat i que afecta de ple "l'únic sector que, tal com posa de manifest la pròpia memòria dels comptes, està mantenint viva l'economia i sobre el qual es vol projectar un creixement del 0,3% del PIB per a l'any que ve".

Els hotelers es refereixen així a la incorporació de quatre nous imposts mediambientals que "agredeixen directament les empreses turístiques" i recorden que el cànon d'aigua "ja ha patit una pujada superior al 22% en els darrers deu anys". Sobre aquest impost valoraren que la seva aplicació sigui "per a la millora de les depuradores", ja que es tracta d'una reivindicació històrica del sector. Això no obstant, lamentaren que aquesta millora sigui factible "a base d'imposts en lloc d'eliminar altres despeses supèrflues".

Des de la Federació hotelera mostraren la seva decepció davant uns pressuposts que "no presenten cap mesura de reactivació de l'economia", de la mateixa manera que "tampoc no apareix reflectit un pla concret de modernització de zones turístiques, ni un pla dotat econòmicament de manera raonable de promoció exterior de les Balears davant els seus competidors". Així mateix, hi troben a faltar mesures per pal·liar l'estacionalitat.

Per això, el sector fa una crida al Govern perquè doni al turisme "la prioritat que es mereix" en la tramitació parlamentària dels pressuposts. "Els grans reptes que tenim demanen respostes d'altura, no són temps per enrocar-se en reaccions defensives o en diagnosis mancades de realisme", assenyalà la gerent de la Federació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 8 anys

Molt bé, senyorets hotelers, però no tendreu orgues de carregar-vos aquest govern com féreu amb el d'Antich en temps de l'ecotaxa, eh? I sabeu per què no? Idò perquè n'Antich és un roig, en canvi l'inepte ultradretà que tenim ficat al govern és dels vostre bàndol, bo?

Valoració:1menosmas
Per Gilipolles anònims, fa mes de 8 anys

Sempre es queixen però sempre recolcen als mateixos. En canvi prova tu de queixar-te de l'explotació que fan als treballadors dels seus hotels, moltes hores (més de les que toquen sense cobrar-les), sou de merda i boca callada... i a sobre "amenaces" als treballadors si no voten al PP (aixó ho hem vist tots els qui hem fet feina a l'hostalaria i el qui digui que no o és un ignorant o és un mentider)

Valoració:13menosmas
Per Un d'enmig, fa mes de 8 anys

És que no s'entén com és possible que no vegin que fent el joc al pp no anam.

Tampoc anam si hi ha psoE, d'acord.

Els empresaris, els hotelers, de les Illes Balears han d'ajudar a crear un horitzó polític que faci feina en benefici dels interessos d'aquesta terra, que també són els seus.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris