algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Sansaloni demana 'temps' per dir què farà amb l'Hospital General i el Joan March

24030

Sansaloni afirma que el pla d'equilibri econòmic "no ha estat presentat per afectar la salut pública".

J. TORRES

El conseller de Salut, Família i Benestar Social, Martí Sansaloni, ha demanat avui a l'oposició que "respecti els temps" i li deixi "treballar" per prendre una decisió definitiva en relació amb el tancament o a la viabilitat dels hospitals Joan March i General.

Sansaloni ha afirmat avui al ple del Parlament que "la salut pública dels ciutadans està assegurada" i ha recordat que el pla d'equilibri, que inicialment incloïa el tancament dels centres sociosanitaris, es refereix a criteris d'eficiència.

"Aquest és el treball que assumirà la Conselleria", ha contestat Sansaloni a la diputada de la coalició PSM-IV-ExM Fina Santiago, qui ha insistit en saber si finalment aquests hospitals seran tancats.

Tanmateix, el conseller s'ha limitat a contestar la pregunta formal que feia al·lusió a com s'aplicarà el pla d'equilibri econòmic sense afectar la salut pública.

"El que diu el pla és deixar de gastar en el que es pot evitar", ha explicat Sansaloni. Ha assenyalat que s'actuarà des de la responsabilitat per a "vetllar per la salut de cada un dels ciutadans", ja que el pla d'equilibri econòmic "no ha estat presentat per afectar la salut pública".

Això sí, el conseller ha demanat a Santiago que "respecti els temps" i que en el seu moment donarà "una resposta definitiva" sobre el tancament dels hospitals.

Recursos

La diputada econacionalista ha etzibat a Sansaloni que "la sostenibilitat no consisteix a tancar hospitals ni serveis" sinó en mantenir els recursos, i així ha demanat que "canviï de tàctica parlamentària", ja que no contesta de forma directa les preguntes de l'oposició.

El conseller de Salut li ha demanat també al diputat del PSIB Vicenç Thomàs, que "els deixin treballar" perquè fins i tot el socialista "quedarà sorprès".

Thomàs ha tornat a preguntar en el ple a Sansaloni sobre el tancament dels hospitals i sobre si considera que en realitat els pressuposts de la Comunitat per a 2013 són "el més socials de la història".

L'exconseller de Salut socialista ha acusat el Govern de mentir en dir que dedicarà 8 de cada 10 euros dels comptes a les àrees socials ja que, ha manifestat, en realitat, s'hi destinaran 5 de cada 10 euros.

"Venim aquí amb un pressupost realista i ajustat", ha contestat Sansaloni, que ha acusat Thomàs de no tenir "la consciència tranquil·la" perquè com exconseller de Salut va seguir una política "inflacionista" i va malgastar els doblers assignats a aquest departament.

Saturació d'Urgències i l'empobriment

En un altre ordre de coses, Sansaloni ha assegurat que no s'ha produït cap «increment de la pressió assistencial» o una «saturació o mal ús» del servei d'Urgències a Balears, a conseqüència de la reducció en l'horari d'atenció mèdica dels PAC.

El responsable de Salut ha admès que s'ha produït «algun cas puntual» d'increment de la pressió, malgrat que aquest es va resoldre sense problema.

A més, ha destacat que el nombre de consultes que quedaven fora del nou horari establert en aquestes unitats de salut era solament del 13 per cent i que l'estalvi, o el que es deixa de gastar amb aquesta mesura "era molt important».

Així mateix, la diputada socialista Conxa Obrador també ha preguntat Sansaloni sobre les polítiques del Govern per lluitar contra la pobresa.

El conseller ha assenyalat que aquest àmbit implica també algunes altres conselleries, a ajuntaments i a consells insulars, i per això no es pot respondre de forma satisfactòria a aquesta inquietud. Una resposta que Obrador ha qualificat de "decebedora".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llorencet, fa mes de 8 anys

No convé que guanyin de cap manera... però qui hi hem de posar en lloc seu: el psoE??? ... Les solucions han de ser noves.

Valoració:3menosmas
Per tanmateix, fa mes de 8 anys

Jo li concediria 2 anys i mig perquè s'ho vagi pensant. Mentrestant, els hospitals seguiran oberts, i, esperant que la gent voti amb seny a les pròximes eleccions, aquesta guarda d'incompetents no tornarà a guanyar.

Valoració:2menosmas
Per Pepet pa i trossos, fa mes de 8 anys

L' únic que necessites es saber fins ha on te tens que baixar els calçons.

Valoració:1menosmas
Per escola sempre en català, fa mes de 8 anys

El se menjaran viu! Idò bon profit

Valoració:7menosmas
Per IncomPPetents, fa mes de 8 anys

"El que diu el pla és deixar de gastar en el que es pot evitar"... idò aquest senyor que no és capaç ni de contestar a les preguntes de la oposició podria eliminar-se el sou en vistes del poc que fa.

Valoració:5menosmas
Per jrbs, fa mes de 8 anys

Sansaloni, la funció de l'opossició a una democràcia, no és "donar temps" i deixar treballar, la seva funció és controlar el govern, demanar i obtenir respostes.
Si ara resulta que no saps que has de fer, ni quina és la teva funció, si ets un incapaç que tan sols saps fer de dobermann contra la opossició, ves t'en!

Valoració:8menosmas
Per Retallador, fa mes de 8 anys

Abans de tancar hospitals, no és possible tancar la xucladora de doblers públics que es IB3, amb un deute acumulat espectacular? Abans de reduïr mestres d'escola, per què no tancau el Cala Nova, pagat en doblers de tots? Per qué no eliminau els complements d'alt carrec? per qué no tancau totes les empreses públiques creades per col.locar inútils de la política? En definitiva: Per qué no feis que la dignitat i la vergonya, ara completament absent, presidesqui les vostres accions?

Valoració:12menosmas
Per Au, arruix!, fa mes de 8 anys

Temps??? fa 1 any i mig que governen i encara no saben cap on partir!

Valoració:13menosmas
Per Mariloly, fa mes de 8 anys

TEMPS ?????? jjajajajajajaj... que et penses que et bastarà amb temps ??? Ni la Mare de Déu de Pina i tots es sants del cel et bastaran.......... xotet de'n bauzot, beeeeebeeeeee

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris