algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Una exdirectiva d’Over assenyala Pere Rotger

Anticorrupció pretén imputar aviat el president del Parlament. La cunyada de Jaume Matas es desentén dels contractes irregulars de la seva direcció general

24014

AppleMark

Ferran Aguiló

L'exdirectora tècnica d'Over Marketing Enriqueta Sierra va declarar ahir que amb qui havia tancat el contracte d'un estudi sobre la gestió municipal de l'Ajuntament d'Inca era amb el batle que hi havia llavors, Pere Rotger, l'actual president del Parlament. De moment, s'ha imputat en el cas el primer edil actual i tinent de batle en l'època, Rafel Torres, qui va signar una factura, però la declaració d'ahir deixa clar que la Fiscalia Anticorrupció aviat pot demanar citar com a imputat el president del Parlament.

Sierra va respondre les preguntes del jutge José Castro i del fiscal Pedro Horrach en el marc de la investigació del cas Over Marketing, sobre els contractes d'aquesta empresa i les seves filials amb el Govern i les institucions balears per devers 3,5 milions d'euros i sobre el presumpte finançament irregular del PP.

D'entre aquests contractes, segons fonts que varen tenir accés a la declaració, interrogaren Sierra sobre el que va fer el Consistori inquer l'any 2008 per un estudi sobre la gestió municipal que, bàsicament, era un informe de com els ciutadans veien el batle i l'equip de govern, de quina imatge en tenien. Segons l'anàlisi de la Guàrdia Civil, l'encàrrec de 20.300 euros es va fer de manera irregular, era un negociat sense publicitat en què Over ni tan sols es va presentar i, en canvi, ho va fer una altra empresa del mateix grup, i a l'expedient hi manquen dades com els registres d'entrada i sortida de l'Ajuntament. Segons els guàrdies civils, la contractació "no té cap mena de rigor".

Torres va signar la factura per pagar l'estudi, però, segons les paraules de Sierra, no va tenir res a veure amb l'encàrrec. Amb tot, sembla que sí que se'n va beneficiar, però d'una altra manera: segons els papers interns d'Over Marketing, l'empresa va inflar la factura 2.000 euros per cobrar-hi un taller d'oratòria que varen impartir a Torres. Enlloc s'aclareix, però, que ell ho sabés.

Abans d'aquell contracte, segons sembla, Over havia ofeirt al Consistori inquer fer un seguiment complet de la comunicació i l'opinió dels ciutadans sobre la gestió municipal, incloent-hi tallers d'oratòria per als dirigents populars, que haurien pressupostat en un total de 300.000 euros. L'equip de govern, però, el va rebutjar perquè era massa car.

La cunyada de Jaume Matas i exdirectora general de Tecnologia i Comunicació, Encarnación Padilla, també va declarar ahir arran d'una sèrie de contractes de la Conselleria d'Economia per al disseny de la campanya Ciberpyme, d'ajuda a les petites i mitjanes empreses. Padilla va negar que ningú, incloent-hi Jaume Matas, li hagués ordenat contractar Over Marketing. Però just va demanar pressuposts a aquesta empresa i a dues més que n'eren filials.

A més a més, però, segons fonts amb accés a la declaració, Padilla hauria dit que no recordava si algú li havia recomanat Over o si havia trobat la targeta de l'empresa "en un calaix". Un informe de la Guàrdia Civil la culpa de prevaricar i defraudar l'Administració a través d'un fraccionament de contractes que podria arribar als 91.000 euros.

Es preveu que avui declarin, com a testimonis, tres exalts càrrecs de la Conselleria d'Obres Públiques del Govern Matas, dirigida per Mabel Cabrer, actual portaveu del PP al Parlament.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallork, fa mes de 8 anys

Tenc una pregunta: el fet que Pere Rotger sia President del Parlament fa que no pugui
ser imputat?.

Valoració:2menosmas
Per maki, fa mes de 8 anys

PER FAVOR, TROLLS CASTELLANISTES I GONELLISTES( JA SE QUE ÉS LO MATEIX!)
DIGEU QUALQUE COSA QUAN ES PARLA DE FETS DELS VOSTRES MENTORS PEPEROS-LLADRES, QUE ENS QUEDEM SENSE GAUDIR DELS VOSTRES COMENTARIS(PERQUE OPINIÓ NO EN TENIU!)

Valoració:22menosmas
Per JRBS, fa mes de 8 anys

aL FINAL, SERÀ MOLT MES FÀCIL DEMANAR QUI NO HA ROBAT, DEL GOVERN MATAS. SERAN MES BONS DE COMPTAR. DESPRÉS JA PODEM COMENÇAR AMB EL GOVERN ACTUAL. O HO FEIM ABANS NO ROBIN MASSA?

Valoració:18menosmas
Per paupere, fa mes de 8 anys

és legítima la victòria d'un partit amb l'ajuda de 3.500.000 €? De confirmar-se tot això realment no s'hauria de depurar tot el sistema polític? No es tracta de corrupció d'un cas aïllat, es tracte de corrupció sistèmica, d'un govern corrupte, ja que neix de la corrupció i no de membres d'un govern corruptes.

quin desastre! posa els cabells drets... llastima que ja hi estiguem tan acostumats que en certa manera la sorpresa ja no existeix...

Valoració:8menosmas
Per El Bombero Torero, fa mes de 8 anys

Toni: el Presi es a Venècia amb el bomber.Imagina-los a dins una gòndola,navegant pels canals amb mùsica de violí.

Valoració:19menosmas
Per Guillempr, fa mes de 8 anys

Si la voluntat és fer fora de Balears el poder econòmic castellà, cal un moviment que faci pinya des del centre-esquerra al centre-dreta balear. En poques paraules un centre balear.

Valoració:8menosmas
Per Un d'enmig, fa mes de 8 anys

La caverna governa a les Illes Balears.

No ho arreglarem substiuint-la pels "progres" del psoE. Això ja s'ha fet i no ha anat bé.

Horitzó polític nou.

Valoració:25menosmas
Per Guillempr, fa mes de 8 anys

ladrres que veniu d'Espanya no sou lladres de saqueig, ens poseu la cova en casa i des d'ella governeu.
Governeu de lladrocini, rapinyeu governant, sou fartons de vida llarga que mai voleu acabar.

Valoració:12menosmas
Per Toni, fa mes de 8 anys

I mentres tan el Presi Bauzá per Venècia a no se sab què. Si el jutge imputa el president del Parlament, Pere Rotger i na Mabel cabrer, portaveu del PP al parlament, en Bauzá a de dimitir i convocar eleccions anticipades perquè el PP no té legitimitat per poder governar aquesta terra.

Valoració:24menosmas
Per roquer, fa mes de 8 anys

y cuando el rio suena....

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris