cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Últim intent d'evitar la vaga al servei de tren

L'empresa que gestiona el tren a l'illa, Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), i els representants dels treballadors, tindran aquest dimarts al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de Balears (TAMIB) l'última oportunitat per a intentar desconvocar la vaga prevista per als dies 8, 14, 15 i 22 de novembre.

El Comitè d'Empresa afirma en aquest punt que els treballadors d'SFM confien que l'empresa «assumirà les seves responsabilitats» i cessarà el seu comportament «il·legal», que motivà aquesta situació propera a l'aturada, ja que es negaren a signar un nou conveni col·lectiu, una vegada ja havia estat acordat.

«L'empresa, amb la seva actitud ens reclama la vaga i altres mobilitzacions», assenyalen, al mateix temps que aclareixen que com a treballadors, «no desitgem l'aturada, però l'actitud irresponsable de l'empresa, que ens vol deixar sense un marc normatiu que garanteixi l'estabilitat i reguli les relacions, ens obliga a adoptar aquestes mesures».

Per altra banda, revelen que en el Comitè d'Empresa s'ha proposat diverses mesures per a pal·liar la «difícil» situació econòmica i que, «en moltes ocasions, no se'ls ha fet cas».

Entre elles ha citat «l'assumpció per part del personal de SFM de la gestió de la targeta intermodal i el servei d'atenció al client que actualment gestiona una subcontrata a través del Consorci de Transports».

Finalment, ha desvetllat que aquest dilluns s'ha sol·licitat una reunió urgent del Comitè de Seguretat i Salut, atès que aquest diumenge, «es van viure moments de tensió, per la caiguda del sistema informàtic de circulació de trens, la qual cosa provocà una total manca en la seguretat de la circulació entre Inca i Sa Pobla, agreujada per la falta de personal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris