algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Una imputada diu que Over oferí al consistori d'Inca una feina per 300.000 €

La primera ronda d'interrogatoris a imputats en el cas Over, iniciada aquest dilluns pel titular del Jutjat d'Instrucció 3 de Palma, ha deixat alguna curiosa revelació.

Aquest és el cas de la compareixença de l'exdirectora tècnica d'Over Marketing, Enriqueta Sierra, qui ha apuntat, en la declaració que ha prestat com imputada davant el jutge José Castro, que l'empresa de publicitat va proposar a l'Ajuntament d'Inca un treball, per valor d'uns 300.000 euros, dirigit a potenciar millores en la tasca del portaveu i la imatge del Consistori, malgrat que finalment ni el pagament ni el taller van ser duits a terme.

Així ho ha manifestat a la primera ronda d'interrogatoris iniciada aquest dilluns en un cas, ramificació de la trama Gürtel a Balears, que investiga el presumpte finançament irregular del PP balear i els presumptes concursos il·legals amb l'Administració pública, principalment sota el mandat de l'expresident del Govern Jaume Matas.

Amb Sierra, han estat citats aquest dilluns la imputada Encarnación Padilla, cunyada de Matas en ser dona de l'extresorer del PP Fernando Areal, així com el llavors cap de la Unió de Gestió Econòmica de la Conselleria d'Interior, Bartomeu R., en aquest cas, com a testimoni.

Durant una compareixença que s'ha perllongat durant unes quatre hores, Sierra ha estat interrogada per la seva intervenció en diversos expedients de contractació pública a través d'Over, en facturacions presumptament fictícies i en el suposat cobrament de diner negre a través d'Over, de la que va ser, entre 2005 i 2008, directora tècnica de la Delegació de la mercantil a Palma.

No obstant això, l'encausada s'ha desvinculat de qualsevol tipus d'il·legalitat ja que, tal com s'ha definit, era una simple «tècnica» a l'empresa, i no sap si es van produir irregularitats en els expedients gestats amb l'Executiu balear i les diferents entitats locals amb les quals va mantenir contacte.

En qualsevol cas, Sierra ha estat inquirida principalment per la seva participació al contracte rubricat el 2008 per l'Ajuntament d'Inca i Over, que va acabar percebent 17.500 euros (20.300 amb IVA) per unes enquestes sobre 'la qualitat de vida a Inca' després del presumpte acord pactat d'un contracte, en el qual va participar una empresa vinculada a Over i la mercantil Cent & Ment, que va presentar un pressupost superior a la quantitat legalment permesa per a concórrer a aquest tipus de procediments.

Referent a això, la inculpada ha assenyalat que els contactes en aquest context els mantenia majoritàriament amb l'exbatle i actual president del Parlament, Pere Rotger, tot i que va mantenir reunions tant amb l'exprimer edil popular com amb l'actual, Rafel Torres.

En relació amb aquesta contractació, un informe de la Guàrdia Civil inclòs en el sumari del cas Over revela com l'expedient «està mancat de rigor» en haver estat cursat com un contracte menor, quan la quantitat que li va ser abonada ascendia a més de 20.000 euros.

L'Institut Armat incideix així en la forma com va ser suposadament maquillada la contractació per a donar-li forma de concurs en el qual van concórrer altres empreses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris