algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

El parc de Bombers de Felanitx tanca fins la setmana que ve per manca de personal

Interrompé el servei dijous, segons confirmà el conseller de Cooperació Local, Bernadí Coll. El personal decidí en assemblea treballar només les hores que els toquen

El parc de Bombers de Felanitx està tancat des d'aquest dijous i no es reobrirà fins la setmana que ve per manca de personal, tal com va confirmar ahir el conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca, Bernadí Coll. Segons informà Coll, "diversos treballadors han sol·licitat festa i, per tant, hem optat per no minvar les plantilles de la resta de parcs, en els quals es mantindran els torns, tal com estaven previstos".

El delegat de CCOO en el parc de Manacor, Robert Nácher, va explicar ahir que fins ara alguns parcs auxiliars deixaven de prestar servei un parell d'hores quan no hi havia ningú que hi pogués anar i just es mantenien oberts gràcies a les hores extra que realitzaven els Bombers de Mallorca en altres parcs de l'Illa. Això no obstant, en assemblea, els empleats públics decidiren, com a mesura de pressió, que a partir d'ara només farien les 40 hores setmanals que els toca complir per llei.

Nácher remarcà que "falta personal i fins ara les carències han quedat cobertes a costa del nostre temps lliure, que hem dedicat a fer guàrdies de reforç".

El Consell de Mallorca s'havia compromès a convocar oposicions per cobrir la manca de personal i no ha complert la seva paraula, fet que s'ha traduït de moment en el tancament durant dos dies del parc de Felanitx, amb la qual cosa la zona de Felanitx, Santanyí, Campos i ses Salines ha quedat desprotegida. Actualment, Bombers de Mallorca té 196 efectius per cobrir les necessitats de 8 parcs. La Llei de Bases de Règim Local obliga els municipis amb més de 20.000 habitants a tenir un servei de prevenció i extinció d'incendis.

Des dels Bombers de Mallorca asseguren que la decisió de fer només les hores que estableix el seu contracte és una mesura temporal, que pretén que l'Administració vegi que amb els recursos actuals "els ciutadans no estan segurs".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris