cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Neix El Pi per copar un espai polític “necessari”

Les Illes tenen des d’ahir un nou partit “balearista”, fruit de la unió de la Lliga de Jaume Font, Convergència de Josep Melià, Es Nou Partit d’Eivissa i Unió Menorquina

Balears disposa d'una nova formació política, El Pi (Proposta per les Illes Balears), que té per objectiu copar un espai polític "necessari" a l'Arxipèlag. El nou partit és fruit de la unió de Convergència per les Illes, Lliga Regionalista, Es Nou Partit d'Eivissa i Unió Menorquina. Els seus integrants signaren ahir els estatuts i registraren el nom a la Delegació de Govern.

Tanmateix, la dissolució dels partits que integren El Pi "no serà immediata". "Hi ha regidors de les diferents formacions que han de complir amb els compromisos adquirits a principis de legislatura", explicà Jaume Font, qui presidirà la junta executiva provisional d'El Pi fins al congrés constituent. "Malgrat que tenim un any de marge per dur-lo a terme, esperam realitzar el congrés molt abans", digué Font.

Mentrestant, 20 membres de totes les Illes formaran la junta executiva provisional. Així mateix, la propera setmana s'organitzaran actes a cada illa per donar a conèixer amb més detall el nou projecte polític.

Els estatuts defineixen El Pi com "una formació política balearista, d'ampli espectre polític i social i amb tendència a la centralitat, que aspira a promoure el desenvolupament econòmic, social i institucional de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, a partir de les llibertats públiques i dels valors democràtics que emanen de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears".

Els caps visibles de les quatre formacions que integren El Pi destacaren ahir que per al naixement del nou partit s'han centrat en allò que els uneix i han deixat de banda les diferències, perquè "l'objectiu és sumar". En tot cas, El Pi no és un partit independentista, ja que "Balears no és Catalunya", malgrat que reivindicaran "el que pertoca a les Illes" dins del marc constitucional i estatutari. Un dels objectius és potenciar la llengua i la cultura pròpies, i també un sistema de finançament just.

Precisament aquesta és una de les principals diferències amb el PP. "No tenen valentia per reivindicar davant Madrid el que ens pertoca", digué Font en relació als Pressuposts Generals de l'Estat, que preveuen una inversió mínima per a les Illes. Així mateix, El Pi discrepa amb els populars en qüestions lingüístiques i educatives. "Han encetat una discussió que no hi era en un moment en què no feia falta", criticà Font.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 11
Siguiente
Per Fiol, fa mes de 8 anys

m,agradaria si no fossin coneguts els dirigents.

Valoració:2menosmas
Per Independència, fa mes de 8 anys

Si no t'agrada, pots seguir votant PPSOE i similars

Valoració:7menosmas
Per Fiol, fa mes de 8 anys

Independencia?

Monta- ho tu aquest partit a mem com te va..

Valoració:-10menosmas
Per Independència, fa mes de 8 anys

M'agradaria més que el PI hagués estat el "Partit per la Independència".

Valoració:19menosmas
Per Cabrit,, fa mes de 8 anys

Quina vergonya.
Els hereus dels majors mangarrufers i mafiosos que han parit aquestes illes.
Quina barra ténen.
I encara n´hi ha que els defensen......increible....

Valoració:0menosmas
Per tomeu, fa mes de 8 anys

yo a estos no los voto ni si me pagan, por cierto, um presuntamente hacía cosas asi con los votos.

Valoració:1menosmas
Per Pipi, fa mes de 8 anys

Moe. Tu realment creus que cap votant del PP pot deixar de votar PP per votar un traïdor del seu partit transvestit de les despulles d'UM que només cerca cadira? Te pareix que els votants del PP votarien una proposta que pareix treta d'un club d'esplai hippie per molt bona que sigui el projecte? Si penses això és que no coneixes els votants del PP. Votaran el PP igual o més.

Valoració:-1menosmas
Per tutro, fa mes de 8 anys

jo te dire on poden anar aquests dos, "al quinto pino !"

Valoració:1menosmas
Per feliç, fa mes de 8 anys

Anam bé. Des d'Espanya ja no arriba cap missatge atractiu, seductor, convincent,honest. L'únic que ve és engany, insult, amenaça, xantatge.

Valoració:17menosmas
Per Miquel, fa mes de 8 anys

Tot és molt mes senzill ni ideologies ni punyetes. Vull seguir amb el carrec polític per seguir visquent del cuento...

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 11
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris