algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

La coalició diu que els nous pressuposts just incrementaran el sofriment

El PSM-IniciativaVerds-Entesa considera que els pressuposts generals de la Comunitat de 2013 redactats pel Govern balear «provocaran més sofriment a la gent, i no ajudaran a sortir del pou, sinó que ens hi enfonsaran encara més».

Així ho ha manifestat la diputada d'aquest grup Joana Lluïsa Mascaró, per a qui aquest projecte pressupostari «no garanteix cap futur a les Illes Balears, ni està adaptat a la situació econòmica».

«No permeten cap reactivació ja que segueix havent una gran baixada d'inversions, quan el que necessita l'economia per a reactivar-se són inversions; l'única cosa que garanteixen és la seva obsessió pel compliment dels objectius de dèficit», ha lamentat Mascaró.

En opinió de la diputada econacionalista, el Govern «es carrega gran part de les polítiques actives d'ocupació», que baixen fins a un 32 % i, a més, la despesa social representa realment un 56 % del pressupost global i no un 80% «com ells diuen», en referència a l'Executiu.

Mascaró ha recordat a més que salut i educació baixen més d'un 3 %, pel que ha vaticinat que «el que ve en 2013 és molt preocupant». Respecte a la reforma fiscal, Mascaró ha afirmat que «la fan tard i malament, el que demostra la seva incompetència i la seva falta d'anàlisi i de previsió.

Nosaltres diem que és necessària des de 2010, quan governàvem, i el PP ha impedit aquestes mesures fins ara».

Finalment, la diputada del PSM-IV-ExM ha explicat que si la situació financera de la Comunitat és tan complicada és perquè «el PP no ha volgut incrementar els ingressos fins ara, i perquè Bauzá no s'ha plantat davant Madrid per a exigir el que ens correspon i aconseguir un finançament just».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris