algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Educació deu 2 milions en beques de menjador i de material escolar

La Conselleria d'Educació deu 2.071.726 euros als centres en concepte de beques de menjador i ajudes de llibres i material didàctic. Concretament, 857.111 euros en àpats i 1.214.615 corresponen a la resta de conceptes.

Així es desprèn del llistat que ha fet públic el Govern, a petició de PSM-IV-Entesa i Més per Menorca, en què es detalla centre per centre el deute que Educació acumula des del curs 2010-2011 i fins al 18 de setembre.

En el llistat hi destaquen centres com el CP S'Olivera (Eivissa), al qual deuen 68.860 euros, i el CEIP Miquel Duran i Saurina (Inca), que està pendent de cobrar-ne 36.760, ambdós en concepte d'ajudes de menjador. Com aclareix la directora del centre d'Eivissa, Lola Ferrer, "l'elevat deute és causat pel fet que l'escola està situada als afores i a la majoria de famílies que van demanar la beca de menjador per motiu de transport se'ls va concedir perquè no se'n tenia en compte la renda, sinó la distància de casa al col·legi. A més a més, aquí fem jornada partida i, per tant, gairebé tots queden a dinar". Ferrer precisà que "els doblers que ens deuen, quan ens els paguin han d'anar directament a les famílies, a les quals de mitjana els deuen devers 500 euros per curs".

Els menús als centres públics, costen de mitjana uns 6 euros al dia i, en el cas de tenir beca, se'n subvenciona fins al 75% a les famílies més necessitades.

Des d'Educació no saben dir encara si enguany es mantindran les ajudes tant de menjador com de material escolar, i esperen poder-ho aclarir quan tinguin els nous pressuposts a la mà. Ara bé, algunes veus apunten que l'ajut que donava Educació per als llibres de text aquest curs desapareixerà i només quedarà la subvenció de 14 euros per família del Ministeri d'Educació. En el cas de les ajudes de llibres i material escolar, a qui més doblers deuen és a la Fundació Privada Escola Vicenciana (18.375 euros) i al CP Inspector Joan Capó (17.855 euros).

El president de l'Associació de Directors d'Educació Infantil i Primària, Jordi Escudero, assegurà ahir que "encara ens deuen els 75 euros per família del curs passat del programa de reutilització de llibres i els 14 d'enguany, que ja veurem quan cobrarem". En el cas dels llibres de text, la Conselleria té el deute amb els centres que han avançat de la seva butxaca els doblers per comprar els llibres a les editorials o a les llibreries. L'Associació de Directors es reuní la setmana passada amb el director general de Planificació, Inspecció i Infraestructures, Guillem Estarellas, que no es volgué comprometre a cap calendari de pagaments i aclarí poca cosa sobre el deute.

El portaveu de CCOO, Toni Baos, reconeix que el que més els preocupa "són les beques de menjador, perquè en alguns casos són l'única manera d'assegurar-se que alguns infants fan un àpat complet al dia". Iés que als centres ja s'han percebut els primers casos d'infants desnodrits, tal com ho confirma la directora del CEIP Gabriel Vallseca, Asun Gallardo, que admet que "el centre de salut de Son Gotleu n'ha detectat alguns casos i nosaltres estam controlant què porten els nins de berenar i si sempre porten el mateix".

La secretària d'Ensenyament Públic del sindicat STEI-i, Maria Antònia Font, es demanà: "Si als funcionaris els han reduït una paga extra, on són els doblers?", i afegí que "les famílies que més ho necessiten no han de carregar amb les retallades".

 

Consulteu aquí el llistat complet del deute del Govern amb les escoles

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alamerda Jahisom, fa mes de 8 anys

Però es gasten 18.000 euros en cartes per dissuadir als paresde que els seus fills aprenguin Català.

Valoració:4menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 8 anys

Tenen doblers pel que volen. Gastar-se 18000€ en cartes als pares i mares és una tudada de doblers, tot i que sabien que la majoria de cartes acabarien al poal del fems. Ja se sap si han pagat per les cartes als seu proveïdors, a correus o als missatgers? O també forma part de les coses que deuen?

Valoració:16menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 8 anys

Això sí, els imiposts cap a Madrid! I en tornen una misèria!

Injustícia consolidada pels polítics que triam, tant els del pp com els del psoE.

Valoració:5menosmas
Per Mar, fa mes de 8 anys

Gastar aquests 18.000 euros per fer la seva propaganda, la del pp, és malversació de doblers públics. D'incompetència i de prepotència ningú els guanya.

Valoració:14menosmas
Per Pare de familia, fa mes de 8 anys

Però l'únic que es dedica a fer aquesta Conselleria és decrets merdosos en contra del que ha trïat la inmensa majoria dels pares i a fer cartetes que han costat 18.000 euros per recordar que tambè es pot trïar castellà després del ridicul de la primera elecció...

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris