muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

El batle d’Inca s’aferra al càrrec i diu que té tot el suport de Bauzá

El president, que deixà entreveure que faria dimitir els imputats, recula. Ara just manté que aplicarà el codi ètic i Torres podrà continuar mentre no tingui mesures cautelars

23598

El batle d'Inca i vicepresident del PP, Rafel Torres, felicita José Ramón Bauzá en el darrer congrés del PP balear.

PERE BOTA

La imputació del batle d'Inca, Rafel Torres, en el Gürtel balear va camí de posar en un compromís públic el president del PPi del Govern. Si José Ramón Bauzá era partidari que els imputats deixassin el càrrec per mantenir el nivell imposat quan impedí als imputats anar a llistes, les pressions internes i el fet que una part de la direcció doni suport a Torres l'hauria fet recular i ara just el faria dimitir si li apliquen mesures cautelars. Ahir, el batle no només s'aferrà al càrrec i deixà clar que no pensava dimitir, sinó que assegurà tenir el suport del mateix Bauzá.

El president havia deixat entreveure dimarts que voldria que els imputats dimitissin. D'aquesta manera podria mantenir públicament la seva imatge de contundència contra la corrupció. Ahir defensà en públic que farà complir el codi ètic del partit "estrictament i íntegrament". Però el codi ètic no obliga a dimitir als imputats. Només els obliga a posar el seu càrrec a disposició del partit perquè la junta directiva decideixi. La dimissió just es produiria automàticament si a l'imputat li imposassin mesures cautelars.

Per tant, Torres només ha de posar el càrrec de batle a disposició del partit. Ell diu que "sempre" l'hi ha tingut i que pensa continuar mentre tingui el suport de la formació. I, immediatament, mostra el suport que li donen el seu equip de govern i la junta local, que amb comunicats públics pressionaren la direcció perquè no actuï contra ell. Però també diu que té el suport del secretari general, Miquel Vidal, i del president del partit a Mallorca, Jeroni Salom. Manté que el debat sobre la seva dimissió és "mediàtic" i que els "imputs" que li arriben del seu partit van en sentit contrari:"suport al cent per cent".

I, des d'ahir horabaixa, afirma tenir també el suport de Bauzá que, segons relatà el batle, li telefonà quan dinava amb els batles de Marratxí, Tomeu Oliver, i de Calvià, Manu Onieva, vicepresident del PPcom ell, i amb elcoordinador general executiu del partit, Biel Matas. En la telefonada, Bauzá li hauria fet costat, però també l'hauria advertit que si li imposen mesures cautelars haurà de renunciar.

El posicionament de Bauzá, que en campanya fou tan condundent amb els imputats que, sense distincions, els impedí anar a les llistes electorals, provoca ara que públicament s'esperi d'ell que actuï igual i faci dimitir a tots els imputats. L'oposició, de fet, li demanà ahir que sigui "coherent". Des del PP, en canvi, es manté que la mesura que prengué Bauzá en campanya es justificà en aquell moment, però no ara, i s'al·lega que s'està complint el codi ètic on, per cert, no figuraria que els imputats no poden anar a llistes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Berenguer, fa mes de 8 anys

PP= Secta de PaParres sangoneres

Valoració:1menosmas
Per Ex-jurista, fa mes de 8 anys

Un dia és batle va dir: Per damunt els inquers em dec al partit. I collons ha estat ben vera, firmà per ordres del seu superior una factura que obligava als inquers a pagar. Diu poc de la seva intel.ligència. En Vicens per 12.000€ és a la presó i jo li recomanaria a aquest senyor a no fer cas d'aquells que l'han duit a aquesta situació, que ells volen salvar és partit a costa seva. Li recoman que estiri de la manta, a la fiscalia li encanta el quid procuo. Canviar cromos si no m'ha entès.

Valoració:9menosmas
Per Un conte de "tots sants", fa mes de 8 anys

Fa molt, molt de temps, en un país llunyà com el nostre, hi havia un jove que volia ser guàrdia civil. Amb el temps ho va ser. Però el temps passà i el jove es va cansar de servir i diuen que també es va fartar de guanyar poc i que pensant, pensant va dir: "que podria ser jo que, sense saber fer una o amb un tassó he de guanyar quatre durets més". I dit i fet: "em faré fer polític". Però com que no podia renunciar tan facilment al compromís adquirit amb els civils, va decidir usar l'arma, paegar-se un tir al peu i que el donassin per inutil. Així cobraria com a mutilat i no se'n aniria sense res. Anys més tard, tan bé li va anar que va arribar a ser el batle d'un poble important i ben conegut, ben en el centre del país. Conte contat, conte acabat.

Valoració:11menosmas
Per Mar, fa mes de 8 anys

Com en tot... , i malauradament hi esteim massa avesats a : "donde dije digo, digo diego"... no és ver Sr. BauZá?... Ara recula, perquè... en parlar de mí no ric!!!

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris