algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Els sindicats qüestionen la gestió del Govern de la lliure elecció de llengua

CCOO qualifica d'aberració pedagògica que el compliment de la tria feta pels pares l'hagin de supervisar els docents. A més, UGT critica la tramesa de 45.000 cartes en temps de crisi a les famílies per intentar millorar els percentatges del castellà

La Federació d'Ensenyament de CCOO ha acusat avui la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats de posar en pràctica una política "negligent i segregadora" en la seva aplicació de la lliure elecció de llengua del primer ensenyament que considera "una profunda equivocació" que pagaran els alumnes.

El sindicat ha remarcat en un comunicat que considera una "aberració pedagògica i metodològica" que els mestres hagin de gestionar i responsabilitzar-se del compliment del dret de la lliure elecció de llengua, tal com va explicar ahir la directora General de Planificació i Centres, Mercedes Celeste, als directors de primària.

Segons el sindicat, el compliment d'aquest dret ja està regulat i aprovat democràticament en els projectes lingüístics dels consells escolars i les lleis que es deriven de l'Estatut d'Autonomia.

"La Conselleria, amb aquesta actitud negligent, es renta les mans, llança als pares contra els mestres i provocarà conflictes impossibles de resoldre", acusa el sindicat, que considera que l'aplicació d'aquesta lliure elecció crearà un conflicte a la comunitat educativa i a les aules. La FECCOO considera que l'actitud de la Conselleria és de supèrbia en no reconèixer els seus errors.

CCOO també retreu al Govern del PP que s'hagi estalviat 500 euros en sobres en el congrés regional del partit introduint directament les paperetes doblegades per la meitat a les urnes, i a Educació s'augmenti la despesa dels contribuents amb la tramesa de 45.000 cartes a les famílies per intentar millorar els percentatges del castellà en l'elecció de llengua.

Més crítiques per les cartes

D'altra banda, la Federació de Treballadors de l'Ensenyament d'UGT (FETE-UGT) ha acusat la Conselleria de Bosch d'haver enviat "a traïció" cartes als pares on els informa que tenen la possibilitat d'elegir la llengua de primer ensenyament dels seus fills i poden fer-ho fins que acabi el procés de matriculació, sense notificar-ho abans els equips directius dels centres escolars.

UGT critica que la Conselleria "sembra el caos" amb la lliure elecció de llengua provocant "malentesos, discòrdia i crispació" al sector.

Així, la secretària general de FETE-UGT, Carme Santamaria, ha criticat que la Conselleria pretengui amb les esmentades cartes "fer repesca i augmentar la demanda de llengua castellana", que ahir es va saber que havia estat sol·licitada per poc més d'un 10% dels pares en el procés inicial d'admissió.

Santamaria considera "molt greu" que la Conselleria descarregui la responsabilitat de l'ensenyament en una o l'altra llengua al mestre.

El sindicat diu haver adoptat "les accions legals oportunes per intentar aturar aquestes accions iniciades per la Conselleria".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Elisa, fa mes de 8 anys

He sentit que han reciclat els armariets de les secretaries en sales de tortura i rentat de cervell, i que el personal administratiu apuntava amb una pistola els pares a l'hora de fer la creu...

Valoració:0menosmas
Per Dimissió ja!, fa mes de 8 anys

Retornem totes les cartes amb un missatge de resposta, ben clari creatiu, i col·lapsem-los.

Valoració:-7menosmas
Per Per Departament de Peda-locos Esquizofrènics MEC, fa mes de 8 anys

NO HI HA PRESSUPOST A AL CONSELLERIA D' EDUCA-SION PER COMPRAR TAPS DE COTÓ PER A LES ORELLES: S'OPTA PER LA OPCIÓ 2: DURANT ELS PRIMERS 22'5 MINUTS DE LA CLASSE DE LECTOESCRIPTURA, ELS ALUMNES CASTELLANS SURTEN AL PATI A JUGAR. DURANT ELS SEGONS 22'5 MINUTS, ENTREN ELS CASTELLANS I SURTEN ELS MALLORQUINS AL PATI! EFECTIU, DIVERTIT PER ALS FILLETS, I ENCARA MÉS BARATO. Quina colla de CAPBUITS que tenim a la Conselleria. DIMISSIONS JA!

Valoració:1menosmas
Per Enllaçada, fa mes de 8 anys

Repetesc el comentari perquè a ningú li passi per alt:

Si rebeu la carta, feis el següent: a la part de darrere del sobre, hi esciviu:REBUTJADA i la ficau dins una bústia de Correus, que la tornarà a la Conselleria. Que no ens prenguin el pèl!

Valoració:7menosmas
Per Departament de Pedagogs Esquizofrenits MEC, fa mes de 8 anys

Proposta de la Conselleria de Educasión Departament Pedagog de mesures urgents:
Durant els primers 22,5 minuts un tap de cotó a les orelles dels alumnes castellans (comprat sempre a les botigues dels xinos), despres es destapen les orelles dels castellans i es fa servir el mateix cotó pels alumnes de català.Efectiu i baratooooooooo.
Quina colla de descervellats que tenim a la Conselleria.

Valoració:-8menosmas
Per undaqui, fa mes de 8 anys

Na Celeste esta estrellada

Valoració:4menosmas
Per Maggy2, fa mes de 8 anys

Per "observador". Veig que només parles d'oïda ja que tu no t'hi has trobat i veig que no t'has molestat en comprovar la normativa. Efectivament, amb excuses de que no tenen temps de dictar un nou decret que ho regula apliquen un decret de l'any 2004. NO TENEN TEMPS DE REGULAR L'ELECCIÓ DE LLENGUA I DICTEN UN DECRET LLEI ON FAN RETALLADES ESPANTOSES. En el decret de 2004 no es diu com s'aplicarà l'elecció però si que es podrà elegir només en el procés d'admissió i en el primer cicle d'infantil i el PRIMER CURS de primària així que si en els centres han dit que no es contempla dins el procés de matriculació és totalment cert, aquesta és la norma aplicable i no han dit mentides. Des de la conselleria ho deixen tot en mans dels mestres als quals no els faciliten mitjans, abans el contrari, els rebaixen els sous i les ajudes socials. Ara na "Celestettte" diu que no és important si s'aplicarà o no, que l'important és que hagin pogut elegir. Això vol dir que us pren el pèl tant als que defensen el català com als que voleu el castellà ja que només l'importa la creueta i no l'importa si podreu fer efectiu aquest dret. Se'n riu dels que han triat castellà molt més que dels altres. Dimissió Celeste per mentidera i incompetent. Dimissió "Bausssà" per mentider i impresentable. Dimissió Bosch (no sé com podràs tornar a exercir com a director d'un institut (per molt que diguien que el Lluís Vives és un món apart) i que et respectin els professors, pares, mares i alumnat. DIMISSIÓ als polítics porcs que ens destrossen la vida amb les retallades i destrossen el territori!!!!!

Valoració:5menosmas
Per el observador, fa mes de 8 anys

SE COMENTA QUE EN ALGUNOS CENTROS ESCOLARES HAN EXISTIDO PRESIONES Y QUEJAS A LA HORA DE ESCOLARIZAR A SUS HIJOS, COMO PRESIONES A LOS PADRES PARA QUE SE SUMARAN AL PROYECTO LINGÜISTICO DEL CENTRO, O POR EJEMPLO DECIR A MUCHOS PADRES QUE LA LIBRE ELECCIÓN SÓLO LA PODIAN SOLICITAR LOS NUEVOS ALUMNOS MATRICULADOS, EXCLUYENDO A LOS ALUMNOS QUE ESTABAN YA MATRICULADOS A PODER OPTAR POR LA ELECCIÓN DE LA LENGUA CASTELLANA SEGUN EL DECRETO QUE SE APROBÓ PARA ALUMNOS HASTA EL PRIMER CICLO DE EDUCACIÓN PRIMARIA.
ANIMO A LOS PADRES A QUE SE DENUNCIE A LOS CENTROS QUE HAYAN COMETIDO ESAS IRREGULARIDADES Y QUE EL GOVERN TOME MEDIDAS AL RESPECTO.

Valoració:-7menosmas
Per balearium, fa mes de 8 anys

Aqui entre la OCC y los sindicatos extremistas nazionalistas siguen erre que erre, yo lo que cuestionaria es el papel que hacen aparte de no defender los derechos de los trabajadores, más bien su obsesión por la lengua.
A los que critican las cartas que critiquen tambien las campañas innecesarias que hacen los grandes sindicatos, y que no han servido para nada, salvo para mantener a los cuatro afiliados que trabajan sólo un dia al año, el 1 de mayo.

Valoració:-1menosmas
Per un exafiliado, fa mes de 8 anys

Yo lo que considero una aberración es la actitud sindical corporativista educativa, que no quiere dar el brazo a torcer en un asunto que lo tiene copado desde hace décadas.
Y que decir de la justificación de sus argumentos, al poner de relieve los proyectos lingüisticos de los famosos consejos escolares que han monopolizado el asunto y lo quieren seguir monopolizando, es decir blindando el sistema educativo a su antojo.

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris