algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Rajoy lleva a Balears 400 milions al matí i rectifica a l’horabaixa

El Consell de Ministres eliminà les inversions previstes per l’Estatut d’Autonomia en la nota pública posterior a la trobada. Hores després, Economia i Hisenda assegurà que havia estat una “errada”

25786

La portaveu del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaria, ha anunciat les mesures urgents aprovades al Consell de Ministres.

SUSANA VERA

Balears va perdre 400 milions d'euros anuals al matí, però els recuperà a l'horabaixa. El Govern de Mariano Rajoy anuncià ahir, després del Consell de Ministres, una tisorada històrica de 8.900 milions d'euros i una pujada d'imposts per recaptar 6.200 milions. Inicialment, les Illes haurien deixat de percebre 400 milions d'euros anuals, ja que, entre altres mesures, l'Executiu central decidí eliminar el finançament previst per l'Estatut d'Autonomia. A més de l'Arxipèlag, se'n veien perjudicades Andalusia, Castella-Lleó i Catalunya, que també reben inversions estatutàries. Així, tant el dossier de premsa com la pàgina web de la Moncloa recollien la supressió dels finançaments inclosos en els quatre estatuts.

El Govern redueix despeses en 8.900 milions i apuja els imposts en 6.200 milions