muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Bauzá agraeix a Rajoy el nomenament d'Isabel Borrego

El president del PP balear, José Ramón Bauzá, ha agraït al president del Govern, Mariano Rajoy, i al ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, que hagin atès la seva "petició personal" que la Secretaria d'Estat de Turisme l'ocupi una persona de les Balears.

Bauzá ha dit estar satisfet i orgullós tant de l'elecció d'Isabel Borrego per ser secretària d'Estat de Turisme com de José María Rodríguez per a la Delegació del Govern a les Balears, segons ha declarat en una roda de premsa convocada d'urgència quan s'han conegut ambdós nomenaments.

"És per estar més que satisfets i absolutament orgullosos", ha dit Bauzá sobre ambdues designacions i ha anticipat que tant Borrego com Rodríguez hauran de dimitir com a diputada i senador, respectivament, per ser càrrecs incompatibles amb els seus nous llocs.

El president del PP i del Govern balear ha explicat que ell havia demanat personalment a Rajoy i a Sòria que la Secretaria d'Estat de Turisme la gestionàs una persona de les illes perquè és un àmbit fonamental per als interessos de l'arxipèlag per ser "la indústria que és la que dinamitza l'economia de les Balears i també la principal indústria del país".

"Aconseguir la Secretaria d'Estat de Turisme per a les Balears no ha estat una cosa fàcil", ha dit Bauzá, que ha remarcat que nombroses comunitats autònomes "han pugnat" per aconseguir-la.

"Que hagin estat les Balears i que el president del Govern i el Ministre hagin considerat la nostra petició, la meva en concret, perquè poguessin ser les Balears qui gestionàs la que sens dubte és la indústria que defineix per complet els interessos econòmics de les nostres illes, és per estar més que satisfets i absolutament orgullosa", ha recalcat.

Bauzà ha dit que també va proposar concretament que fos Borrego qui ocupàs l'esmentat càrrec i ha defensat que "tan bé ho farà la senyora Xai com ho hagués fet Ramis", en relació amb el diputat i secretari general del PP balear, Miquel Ramis, sobre qui es deia que tenia opcions per ser nomenat secretari d'Estat.

Ha destacat de Xai que serà la primera dona en ocupar la Secretaria d'Estat de Turisme i ha dit que la seva formació la fa "adequada" per al càrrec. "Defensarà els interessos de les Illes Balears i d'Espanya de manera extraordinària i és la millor persona per liderar el canvi en matèria turística que necessiten les Illes Balears", ha afirmat Bauzá.

Quan Borrego assumeixi el càrrec i dimiteixi com a diputada, la llista del PP correrà un lloc i Rogelio Araujo serà nomenat nou diputat per les Balears.

També el de nou elegit delegat del Govern a les Balears, José María Rodríguez, dimitirà com a senador per designació autonòmica, però ni ell ni Bauzá no han avançat qui el reemplaçarà.

Rodríguez també ha expressat la seva satisfacció i el seu agraïment al president del Govern i al consell de Ministres que l'han designat i al partit per haver "protegit" el nomenament.

"Estic molt il·lusionat; escomet una nova etapa en aquest cas en l'Executiu de l'Estat i m'abocaré per tractar de servir el millor possible als ciutadans de les Illes Balears", ha dit Rodríguez.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MJ, fa mes de 9 anys

I afegiré que m'agradau tan poc els "mallorquins" d'ara -gens ni mica- que l'any passat 2011- ja no vaig voler trepitjar l'Illa. Cosa que, segurament, tampoc faré el 2012 i, si a mà ve, pus mai més, que dèiem abans, no sé si ara.

I que vaig haver d'aprendre de llegir i escriure en català de manera autodidacta, ja que al col·legi, al llarg de deu anys, no vaig sentir ni un mot en la llengua que tots parlàvem. Jesuïtes, per més senyes (Monti-sion, aleshores Montesión) I que fa 51 anys que no visc a Mallorca, aquesta Mallorca, gràcies a Déu.

Valoració:2menosmas
Per MJ, fa mes de 9 anys

Pérez, tenc setanta anys així que no em donis lliçons. He viscut a la Mallorca 100% mallorquina -sense Pérez- i no em venguis ara amb sermons. T'ho agrairia. Aquí no hi ha espai per donar-te explicacions, cosa que m'agradaria perquè veig la teva ignorància.

Sempre he pensat que aquest espai era per comentar l'article i no les opinions dels altres. Jo ho faig perquè ha estat un atac directe contra mi. T'estaria agraït em deixassis tranquil. Fica't amb qualssevol altre. Gràcias.

Valoració:2menosmas
Per Banyut que paga es beure, fa mes de 9 anys

Oh, sí, grassssias, grasssias, això solucionarà la vida de la gent d'aquestes illes, on empresaris i treballadors veuen com bona part dels imposts que paguen se'n van fora per manenir altres comunitats.

Valoració:-2menosmas
Per Matas, fa mes de 9 anys

Això té tota la pinta de ser un ajustament de comptes, és a dir, "yo te doy, si tu me das, y pagan los de siempre: los de las Islas Baleares". Continua el politiqueo de sempre: de'n José Maria Rodríguez, de n'Huguet, etc.
Ens donen per darrera, i a més, ens fan pagar l'habitació.

Valoració:1menosmas
Per Pérez, fa mes de 9 anys

MJ els llinatges no tenen res a veure amb la identitat nacional de les persones. Jo tenc un llinatge d'origen català i un altre d'origen andalús i em consider mallorquí catalanoparlant. N'hi ha molts amb llinatges mallorquins que odien la nostra llengua i el nostre poble, que s'autoodien.

Valoració:1menosmas
Per Deià, fa mes de 9 anys

Ha estat una jugada per impedir que Ramis sigui secretario d'estado? Intuesc que sí, que han arraconat Ramis, però els motius no els sé, sols deduesc que una persona que podria fer ombra a JR Bauza ha estat enviada a Madrid i ha perdut el poder en el partit (com Rodriguez)

Valoració:5menosmas
Per MJ, fa mes de 9 anys

Borrego, Rodríguez... però és que ja no queden mallorquins a Mallorca ? Han estat exterminats com els indis d'Amèrica ?

Valoració:3menosmas
Per Bernat, fa mes de 9 anys

Na Bel Xot tot un descobriment den Joserra Deu els cria..........

Valoració:7menosmas
Per Macià, fa mes de 9 anys

Isabel Borrego és "la senyora Xai"? Boníssim!

Valoració:6menosmas
Per Cucala, fa mes de 9 anys

Una forastera més que ve a xuclar a sa mamella.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris