muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Salut tancarà el 2011 amb un deute acumulat de 550 milions d'euros

a Conselleria de Salut, Família i Benestar Social ha informat avui d'aquestes xifres en la presentació del web 'La Finestra de l'IB-Salut'

L'IB-Salut tancarà el 2011 amb un deute acumulat de 550 milions d'euros i amb una despesa anual de 1.371 milions d'euros, 41 milions menys (2,9%) que el previst a inicis d'aquest any.

La Conselleria de Salut, Família i Benestar Social ha informat avui d'aquestes xifres en un comunicat, en ocasió de la presentació de "La Finestra de l'IB-Salut", una iniciativa pionera que pretén oferir el "accés directe, actualitzat i transparent" a la despesa prevista en el conjunt del servei de salut balear.

L'exercici de 2011 tancarà amb una despesa de 1.371 milions d'euros, 41 menys del previst en el primer trimestre de l'any (1.412 milions); mentre que la previsió de deute acumulat a 31 de desembre de 2011 serà d'aproximadament 550 milions d'euros.

La despesa de l'any passat va assolir els 1.405 milions, amb la qual cosa el deute acumulat va assolir els 335 milions el 2010, afegeix la nota.

A "La Finestra de l'IB-Salut", a la qual s'accedeix a través del web www.ibsalut.es, es publiquen dades econòmiques relacionades amb la despesa, el pressupost disponible i el dèficit o el superàvit generat pel sistema sanitari públic.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del compromís del Govern d'oferir "la màxima transparència" mitjançant una informació "clara i veraç" sobre la despesa en Salut, que comprèn els serveis centrals, els quatre hospitals dels sectors sanitaris de Mallorca, els hospitals de GESMA, els centres d'atenció primària de Mallorca, l'Àrea de Salut de Menorca, Eivissa i Formentera, i el servei d'atenció mèdica urgent del 061.

La web s'estructura amb apartats que intenten facilitar la comprensió de l'usuari a través d'ítems com a "pressupost inicial", "pressupost disponible", "previsió de la despesa anual", "dèficit i deute d'exercicis anteriores"o "dèficit acumulat en finalitzar l'exercici corrent".

A la pàgina es mostra a més una classificació econòmica d'ingressos i de despeses segons la destinació i l'origen.

La informació econòmica de "la Finestra de l'IB-Salut" s'actualitzarà periòdicament, han informat la consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, i el director general de l'IB-Salut, Juan José Bestard, que han presentat l'accés directe.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cecili, fa mes de 9 anys

A partir de dia 2 començaran a cobrar les renovacions de les targetes sanitàries a 10 euros la unitat. La propera passa segurament serà la taxa per recepta. La següent la taxa per hospitaltzació. Ja ens podem preparar. Tal i com diu un veí jubilat: "pagar tota la vida a aquesta gent perquè ara t'ho facin pagar tot una altra vegada".

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris